wegańskie - 10389 przepisów (strona:32/693)

Wegańskie bezglutenowe jabłkowe muffiny 165

mojprzepisna.pl | Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe Bezglutenowe Bez mleka zwięrzęcego Bez jajek Bez cukru Bez kakao Bez orzechów Macie ochotę na małe co nie co na poniedziałkowe pierwsze lub drugie śniadanko dla dzieci, a może do kawki dla dorosłych. Ja właśnie takie małe co nie co zrobiłam dla swojego synka, ma niecałe dwa lata, a jak się dorwał do muffin(...)Piec w piekarnika nagrzanym do 190 st. 25 min. Wyjąć formę z piekarnika, lekko przestudzić na kartce, muffiny wyjąć z formy. Jeść Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce. Smacznego! Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe Wegańskie bezglutenowe muffiny jabłkowe

moj przepis na
Jagodzianki wegańskie 176

mojprzepisna.pl | Jagodzianki wegańskie Bułeczki bardzo podobne do jagodzianek , które są już na blogu, tylko bez mleka krowiego, jaj czy masła, za to z olejem i z mlekiem roślinnym. Podstawowy przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki . U mnie z powodu dużej gromadki z podwójnej porcji, część z jagodami, część z malinami, a część mieszana, domownicy jednogłośnie stwierdzili że jagodzianki najlepsze(...)stopni. Piec na złoty kolor przez 16-18 min. Wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostudzenia, upiec drugą blaszkę, następnie trzecią blaszkę. Całkowicie ostudzić, oprószyć cukrem pudrem. Smacznego! Jagodzianki wegańskie Jagodzianki wegańskie Jagodzianki wegańskie Jagodzianki wegańskie listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 kg mąki pszennej tortowej 500-560 ml ciepłego mleka roślinnego, mleko dodawać stopniowo 40 gr drożdży

moj przepis na
Zapiekane pieczarki faszerowane kaszą jaglaną z koperkiem i natką pietruszki 172

natki pietruszki - pół pęczka koperku - 2 ząbki czosnku - 1/3 łyżeczki chili - 1/3 łyżeczki papryki wędzonej - 1 łyżeczka oleju (rzepakowego) - 1 łyżeczka masła lub margaryny roślinnej - ser zwykły, lub ser wegański z ziemniaka (uprzednio zamrożony, później starty na tarce) - sól, pieprz Grzyby myjemy lub jeśli mają brzydką skórkę obieramy. Odcinamy nóżki, a za pomocą łyżeczki wydrążamy je jak najbardziej, uważając

Be Fit Be Strong
Pischinger - piszinger, czyli przekładane wafle z kremem kakaowym tofu i dżemem z czarnej porzeczki 165

sprawdzają się na imprezach jako przekąska, gdyż spokojnie mieszczą się w rączce. Dodatkowo krem z przepisu rewelacyjnie smakuje z naleśnikami, czy na kanapce. Składniki: - 1 opakowanie wafli (u mnie wegańskie, bezglutenowe) - 230ml mleka (sojowego) - 2 tofu naturalne POLSOJA   - 60g kakao bez cukru - 60g nerkowców - 30-50g miodu/syropu klonowego - dżem z czarn ej porzeczk i (lub inny lekko kwaskowy

Be Fit Be Strong
Warzywny pasztet z selera, pietruszki i marchewki 178

wspomnę po raz kolejny, że uwielbiam wszelakie pasty, pasztety czy smarowidła do kanapek. Jako że, nie jem mięsa, moje smarowidła są w pełni wegetariańskie, a nawet wegańskie. Większość sklepowych propozycji jest obfita w tłuszcz, który staram się ograniczać, oraz zawiera wiele sztucznych dodatków i barwników. A kto z nas chce jeść chemię? Raczej nikt. Z tego powodu staram się

Be Fit Be Strong
Ser - dip serowy z ziemniaka, całkowicie wegański! 323

jest nawet lepszy, a ponadto jest mniej kaloryczny (w 100g sklepowego dipu serowego mamy ok. 360 kcal, w tym JEDYNIE 164 kcal), zawiera mniejszą ilość tłuszczu i jest WEGAŃSKI! A absolutnym hitem jest to, że się tak ciągnie! + na pewno będzie stałym elementem imprez. Po prostu nie ma bata, musicie go zrobić, tym bardziej, że jego wykonanie jest BANALNE! Wychodzi

Be Fit Be Strong
Pełnoziarnisty chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem bez wyrabiania 5797

Zauważyłam, że wzbudziłam w Was ogromną ciekawość dotyczącą sera wegańskiego. Niestety muszę Was zmartwić, że zrobiłam go o tak późnej porze, że nie zdołałam zrobić mu ciekawych fotek, a cały został zjedzony jeszcze wczoraj. ALE specjalnie dla Was (i przy okazji dla brzuszków całej mojej rodzinki) przyrządzę go jeszcze raz dzisiaj, zrobię zdjęcia i w razie możliwości postaram się opublikować

Be Fit Be Strong
Indyjski masoor dal z dynią i papryką 127

moim mężczyzną. Był to nasz pomysł na świętowanie trzech wspólnie spędzonych lat. Przeszliśmy kilometry zahaczając o Stary Rynek, Stary Browar, Termy Maltańskie, MaltaSki, Jezioro Maltańskie, wylądowaliśmy w ciekawych wegańskich knajpach (żałuję, że niektórych nie ma u nas w Trójmieście.. jadłabym tam co drugi dzień, poważnie! Szczególnie nasze serca skradł WYPAS ), zajadaliśmy rogale Marcińskie w hurtowych ilościach i Cinnabon, piliśmy

Be Fit Be Strong
Aromatyczne risotto dyniowe z pieczonej i surowej dyni 181

łyżki oleju rzepakowego/kokosowego - 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej - 1/3 łyżeczki chili - 1/3 łyżeczki imbiru - 1-2 łyżeczki suszonego tymianku - sól, pieprz *opcjonalnie: pestki dyni do posypania, parmezan lub wegański parmezan Potrzebujemy dwóch rondelków, jeden na bulion, drugi na risotto. Przygotowujemy bulion, zagotowujemy i trzymamy na małym ogniu. Dynię myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Kroimy w kosteczkę. Cebulę również  kroimy w kosteczkę

Be Fit Be Strong
Esencjonalny ryż dyniowy z nutą imbiru, kardamonu i gałki muszkatołowej 173

dyni )   - 10g oliwy z oliwek - 3 cebule - 3 ząbki czosnku - 1 płaska łyżeczka imbiru - 1 płaska łyżeczka kardamonu - 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej - sól, pieprz *opcjonalnie: parmezan lub wegański parmezan Ryż płuczemy pod bieżącą, zimną wodą by pozbyć się nadmiaru skrobi i ewentualnych zanieczyszczeń. Jeżeli pozwala nam na to czas, moczymy go przez ok. 30 minut w zimnej wodzie

Be Fit Be Strong
Ekologiczny makaron z dyniowym sosem "serowym" nie tylko dla wegan 164

orzechów nerkowca SYMBIO - 3 ziemniaki - 2 cebule - 15g płatów drożdżowych - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka papryki ostrej - 1/2 łyżeczki kurkumy - 1/3 łyżeczki imbiru - 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej *opcjonalnie: posypujemy wegańskim parmezanem z nerkowców i szczypiorkiem Orzechy zalewamy gorącą wodą na co najmniej 30 minut, po tym czasie odcedzamy. Cebule kroimy w ósemki. Resztę warzyw obieramy, kroimy w kostkę i wraz

Be Fit Be Strong
Najlepsza na przeziębienie - surówka z białą rzodkwią 243

dużej ilości potasu - bardzo dobrze wpływają na pracę mózgu Składniki: - 1 biała rzodkiew - 1 kapusta pekińska - 1 ogórek szklarniowy - pęczek rzodkiewki - pęczek szczypiorku - 40g łuskanego słonecznika - 2-3 łyżki wegańskiego (wkrótce przepis), dietetycznego z serka wiejskiego lub zwykłego majonezu - sól, pieprz Rzodkiew. myjemy obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, odsączamy. Rzodkiewki myjemy i również ścieramy na tarce

Be Fit Be Strong
Fioletowy pudding chia z kokosowo-różaną bitą śmietaną i figami (wegański) 147

sprzętów w domu, a to pralka, a to TM.. czy to jakiś znak? Zmieniając temat, wczorajszy Dzień Chłopaka minął nam bardzo miło, byliśmy w "I krowa cała" na wegańskim burgerze w ramach obiadu i na małych zakupach. Dzisiejszy dzień również bardzo dobrze się zapowiada, więc kiedy tylko uporam się ze swoim komputerem, ruszamy przed siebie! A jutro? Jutro

Be Fit Be Strong
Domowy, wegański parmezan z nerkowców 233

swoje zdrowie i chcę zminimalizować ryzyko zachorowania na wszelakie nowotwory, choroby serca, nie chcę mieć problemów z cholesterolem ani cukrzycą. W związku z tym, stwierdziłam, że czas zaprezentować Wam wegański zamiennik parmezanu. Parmezan jako ser, produkt odzwierzęcy został wyeliminowany z mojej diety. Bardzo lubiłam jego smak, ale ta wersja jest porównywalna w smaku do oryginału, że za nim nie tęsknie

Be Fit Be Strong
Żytnie ciasto na pierogi (wegańskie) 186

się ich robienia, a szkoda. Owszem z początku może się tak wydawać, ale kiedy nabierzemy wprawy idzie to całkiem szybko. Na zdjęciu oblane oliwą z oliwek i posypane słonecznikiem wegańskie pierogi z dyniowym farszem a'la ruskie. Z tych proporcji wyszło mi 76 pierogów. Składniki: - 300g mąki żytniej + do obsypywania - 200ml gorącej wody - 30g masła/oleju kokosowego - szczypta soli

Be Fit Be Strong