świeży tuńczyk - 500 przepisów (strona:11/34)

Makaron z tuńczykiem i cukinią (Penne con tonno e zucchine) 273

olej i zeszklić posiekaną cebulę. Dodać startą cukinię i mieszając chwilkę smażyć. Wlać śmietanę i gotować na malutkim ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Dodać odsączonego tuńczyka i sok z cytryny. Wymieszać i doprawić świeżo zmielonym zielonym pieprzem i solą. Następnie wrzucić ugotowany makaron i delikatnie wszystko wymieszać. Przełożyć na talerze, posypać startym parmezanem i rozgniecionymi ziarnami zielonego pieprzu. Smacznego

Oryginalny smak
Pieczarki z tuńczykiem 365

twardo studzimy, obieramy ze skorupki. Do miski wkładamy przestudzone pieczarki, pokrojone w kostkę jajka, obraną i pokrojoną w piórka cebulę, 2 łyżki kukurydzy i kawałki tuńczyka z puszki, przyprawiamy wszystko solą i pieprzem świeżo mielonym. Delikatnie mieszamy dekorujemy oliwkami. Smacznego

kgwjanczewo
Gdy dziennikarz portalu Onet zabrania Ci jeść... bo niezdrowe! 201

sodem, zrobione z mięsa zwierząt hodowanych na hormonach i antybiotykach, mocno konserwowane azotanami. Jakby tego było mało, może dodatkowo zawierać chemiczne barwniki. Wybieraj więc zawsze świeże mięsa – jak wołowina, indyk czy kurczak – lub też tuńczyka z naturalnych łowisk." (http://gotowanie.onet.pl/galerie/najbardziej-trujace-jedzenie-tego-nie-jedz,1353,obraz,2.html). Jako wykształcony zootechnik, a właściwie dyplomowany producent pasz i doradcza żywieniowy nie mogę obok tego przejść obojętnie (choć zazwyczaj przechodzę(...)opakowaniu wędliny, to kupujesz o ile chcesz i smacznego. Pytam się tylko jaka różnica jest w zawartości szumnie negowanych hormonów i antybiotyków w moim plasterku na kanapce, a w "świeżym" mięsku? Żadna! Że co? Że niby do wędzarni idzie to nafaszerowane sztucznością, a do chłodni to bez? Nie dajmy się oszukać... Polskie i Europejskie prawo paszowe jest dosyć zagmatwane, często

Słodka sielanka
Włoska sałatka z tuńczykiem! FIT LUNCH BOX! 888

pracy, który możecie przygotować rano przed pracą. Nie zajmie to Wam więcej niż 10 minut. SKŁADNIKI: - 3 łyżki kaszy kuskus - 1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym - 10 pomidorków czerwonych daktylowych - zioła toskańskie - świeże liście bazylii - sól himalajska - kilka kropel oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki soku z cytryny Kaszę wsyp do szklanki zalej wrzątkiem przykryj talerzykiem na 7 minut. Gotową przełóż

SMYKWKUCHNI
Spaghetti z Tuńczykiem w Sosie Pomidorowym 203

jeszcze nie robił takiego makaronu to polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: 500 g makaronu spaghetti 500 g przecieru pomidorowego (passata pomidorowa) 2 puszki tuńczyka w kawałkach 2 duże ząbki czosnku 1 duża cebula kilka listków świeżej bazylii lub1 łyżeczka suszonej bazylii szczyptę tymianku sól, pieprz olej do smażenia ser żółty do posypania makaronu na talerzu Link do filmu z przygotowania

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka dwa oceany 163

nieco " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : Ocean tuńczyka : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki fasoli czerwonej 2 świeże papryki chilli -posiekane drobniutko mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie -odcedzonych i posiekanych 2-3 ząbki czosnku-wyciśnięte praską 3 ogórki korniszony ( niezbyt duże , muszą być(...)koperku -posiekanego 1 ząbek czosnku -wyciśnięty praską skórka starta z jednej ,dużej cytryny ( na drobniutkiej tarce ) 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka cukru sól i biały pieprz do smaku Ocean tuńczyka przygotowujemy jak każda sałatkę , z tą tylko różnicą ,że składniki „mokre” ( fasolka z zalewy,pomidory,ogórki korniszony,kukurydza i tuńczyk ) po pokrojeniu lub odcedzeniu z zalew , umieszczamy razem

Ogrodnik w podróży
Sałatka z fasoli i tuńczyka 148

Piękny Jaś Tyczny od CENOS. Polecam bo to dobra jakość za niską cenę. 1 szkl fasoli Piękny Jaś Tyczny Cenos puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym mała czerwona cebula ząbek czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego sól świeżo zmielony pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki rzeżucha do posypania Dzień wcześniej wieczorem fasolę wypłukać i namoczyć w 1 l zimnej wody(...)drugi dzień fasolę gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Czosnek drobno siekamy, cebulkę kroimy w piórka. Do miski przekładamy wszystkie składniki, wlewamy olej rzepakowy, przyprawiamy do smaku i mieszamy. Sałatkę odstawiamy w chłodne miejsce aby składniki się przegryzły. Przed podaniem posypujemy rzeżuchą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem

Smakołyki Asi
Domowe sushi 218

świetnie sprawdzają się ryby pieczone, wędzone, puszkowane. Polecam  łososia teriyaki , łososia wędzonego, tuńczyka w sosie własnym czy paluszki surimi. W zasadzie można zrobić nawet wersję wegetariańską, z samymi dodatkami. Jako owe dodatki polecam świeżego ogórka, awokado, marynowaną tykwę, białą rzepę, świeżą paprykę, sałatę, kremowy serek. Co kto lubi :) Porcja dla 2-4 osób: 250 g ryżu do sushi(...)mniejsze ziarna i jest bardziej kleisty) 4 łyżki octu ryżowego 1,5 łyżki cukru pudru pół łyżeczki soli 5-6 płatów nori ryba (u mnie po trochu łososia wędzonego, tuńczyka w sosie własnym i surimi) ogórek awokado kremowy serek o smaku naturalnym prażony sezam (biały, czarny lub mix) pasta wasabi imbir marynowany sos sojowy miska z zimną wodą mata bambusowa

Zawsze głodna!
Spaghetti z tuńczykiem 174

pobija rekordy... Danie idealne dla osób które lubią połączenie tuńczyka z makaronem i pomidorami...  Dla 2 osób Potrzebujemy: 250 - 300g spaghetti 1 puszka tuńczyka w oliwie 2 ząbki czosnku 1 łyżka odsączonych kaparów 1 świeża czerwona papryczka chili 1 mały pęczek natki pietruszki 8 czarnych oliwek 1/4 łyżeczki cynamonu 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 czerwonej papryki 1/2 cebuli

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Sałatka z fenkułem i tuńczykiem w pieczarce 158

koprem włoskim i pieczarką. SKŁADNIKI: (na dwie porcje) 2 duże pieczarki mieszanka sałaty 1 fenkuł (koper włoski) 1 czerwona cebula puszka tuńczyka w sosie własnym winegret: łyżka octu winnego łyżka oliwy z oliwek łyżka wody ½ łyżeczki cukru sól, świeżo mielonym czarny pieprz PRZYGOTOWANIE: Winegret: W małym słoiczku umieszczamy oliwę z oliwek, ocet, wodę, cukier, sól i czarny pieprz. Dobrze wstrząsamy(...)patelni smażymy kilka minut pokrojony w plasterki fenkuł i talarki czerwonej cebuli. W razie potrzeby dodajemy nieco oleju. Doprawiamy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Na talerzu układamy pieczarkę i wypełniamy ja podsmażonym fenkułem z cebulką. Dodajemy odsączonego tuńczyka. Serwujemy z mieszanką kolorowych sałat skropione winegretem

Pyry na Gaz
Tuńczyk z ryżem i winogronami 178

białko, dodatek skrobiowy i warzywa, czyli trzy w jednym. Idealna na upały, orzeźwia, syci i szybko się robi. Zamiast ogórka świeżego można użyć konserwowy. Składniki: • 1 szklanka ryżu • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju • kiść białych winogron bez pestek • 1 puszka kukurydzy • 4 ogórki zielone małe • 2 łyżki majonezu

To co kocham
Ziołowa sałatka z tuńczykiem i białą fasolą 501

317kcal w tym 36,8g białka, 6,5g tłuszczu, 24g węglowodanów i 9,3g błonnika. SKŁADNIKI: 120g tuńczyka w sosie własnym- po odsączeniu 70g białej fasoli konserwowej 70g kukurydzy 120g ogórka świeżego 35g cebuli 10g mieszanki ziaren Euforia koperek świeży lub suszony estragon oregano pieprz sól natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Ogórka obrać i pokroić w kostkę Cebulę drobno posiekać Wszystkie(...)warzywa i tuńczyka wymieszać w misce Dodać mieszankę ziaren Przyprawić według uznania Mieszankę Euforia oraz inne znajdziecie tutaj: http://www.ziarenkowo.com

peanutbuttermonster
Sałatka z kaszy jaglanej i kaszy kuskus z tuńczykiem 284

sałatka expresowa! Zrobicie ją w kilka chwil! Składniki ugotowana na sypko kasza jaglana puszka tuńczyka w sosie własnym  GRAAL 1 x Salatino- tuńczyk z grzybami mun i kaszą kuskus  GRAAL olej kokosowy bazylia świeże listki Jeśli masz ugotowaną kaszę jaglaną to super, jeśli nie, to ugotuj ją trochę wcześniej i wystudz. Podpraż kaszę na patelni z dodatkiem oleju

Z Kuchni Do Kuchni
Tuńczyk w papirusie, w marynacie grejpfrutowej 290

Mięso tuńczyka osuszamy papierowym ręcznikiem. Skrapiamy olejem sezamowym, sosem sojowym, sokiem z grejpfruta  i  ½ cytryny. Dodajemy przyprawy i zioła  - sól, świeżo zmielony pieprz, paprykę wędzoną, czosnek, trochę rozmarynu i tymianku. Dorzucamy kawałki wyciśniętej cytryny, ze skórką. Tuńczyka dokładnie obtaczamy w marynacie i odstawiamy na, co najmniej, godzinę do lodówki. W międzyczasie możemy przygotować, jako dodatek, np. ziemniaki pieczone. Zamarynowanego tuńczyka

mojewypiekiinietylko
Tarta z brokułami, tuńczykiem i grzybami (Torta salata con broccoletti, tonno e funghi) 212

Jesienna tarta z ciasta francuskiego z brokułami, grzybami, dyni ą  i tuńczykiem zapiekana  w aromatycznym sosie jajeczno-serowym z dodatkiem świeżego tymianku to bardzo aromatyczne danie, proste a zarazem szybkie w przygotowaniu.   Smacznego!   **** La torta salata  realizzata con la pasta sfoglia, farcita con i    broccoletti, il tonno, i funghi, la zucca(...)parmigiano, aromatizzata al timo fresco. Un piatto ricco di gusto per un palato. Buon appetito! SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 300 g brokułów 300 g grzybów 200 g tuńczyka w oleju 100 g dyni 50 g parmezanu 200 ml mleka 2 jaja tymianek s ó l, pieprz   oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia

La grande e la piccola cuoca