tuńczyka 5 ugotowanych ziemniaków 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 czerwona cebula 4 ogórki kiszone 1 łyżka posiekanego szczypiorku 4 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Ziemniaki i ogórki pokroić w kostkę,tuńczyka odsączyć z zalewy,cebulę i por drobno posiekać. Zmieszać wszystkie składniki,dodać majonez,przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę posypać posiekanym szczypiorkiem i schłodzić
Kolorowa kuchnia Elkicałej pizzy, na jednej położyła: Pokrojonego ananasa i kukurydzę z puszki, na drugiej pieczarki i kukurydzę.Na trzeciej i czwartej połówce znalazły się pokrojone oliwki, tuńczyk w sosie własnym, papryka słodka świeża i papryczki ze słoika łagodne.Całość sypiemy startym serem, w ilości jaka Wam odpowiada.Wkładamy do piekarnika nagrzanego 200 ° na 20 minut.SMACZNEGO.CMOK
Pasje JolkiDRESSING 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka syropu klonowego/miodu/ksylitolu lub cukru pudru szczypta chili w proszku 1/3 łyżeczki soli morskiej 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu DODATKOWO : świeży chleb, ciabatta, bagietka WYKONANIE Majonez mieszamy z sokiem z cytryny i 1 łyżeczką syropu klonowego. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odrobiną chili. W miseczce(...)mieszamy odsączonego tuńczyka, seler, cebulę, bazylię i jabłko. Polewamy przygotowanym dressingiem i dokładnie łączymy. Podajemy z dobrej jakości świeżym lub opieczonym pieczywem
cool and mintyugotowane na twardo* cebula* ząbek czosnku* 3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany * łyżka oliwy z oliwek* opcjonalnie rzodkiewki* kilka plasterków żółtego sera* świeże zioła* sól, pieprz Przygotowanie :Makaron ugotować al dente. Jajka zetrzeć na tarce, wymieszać z tuńczykiem i śmietaną. Na oliwie przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Wymieszać całość z tuńczykiem. W formie do zapiekania ułożyć makaron(...)tuńczyka, przykryć całość plasterkami sera i zapiekać około 20 minut, aż ser sie rozpuści. Danie posypać świeżymi ziołami. Najlepiej smakuje na ciepło. Tym wpisem kończę moją współpracę z delikatesami mantini24.plWszystkie przepisy jakie przygotowałam z produktami, które otrzymałam do przetestowania znajdziecie tutaj.Zapraszam Was oczywiście do odwiedzenia sklepu i składania zamówień. Dobre, włoskie produkty są zawsze godne polecenia
Magiczne Życie MartySkładniki 100 g świeżego szpinaku 100 g mrożonej fasolki szparagowej 4 jajka 1 puszka tuńczyka w kawałkach 1 pomidor kilka mini kukurydz z zalewy 2 łyżki czosnku z zalewy 10 … Czytaj dalej Sałatka ze szpinakiem
czarrna od kuchnirecipe in English Sałatka makaronowa z tuńczykiem (3-4 porcje) Składniki: 150 g makaronu pełnoziarnistego farfalle Lubelli , ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu 1/4 szklanki świeżej pietruszki, posiekanej sól, pieprz 1 puszka (170 g), tuńczyka w puszce (w sosie własnym) 5-6 czerwonych pomidorków cherry, pokrojonych w ćwiartki 100 g słodkiej kukurydzy z puszki, odsączonej z zalewy 2-3 korniszony
karmelowyzamiennik wędlin i być urozmaiceniem zwykłego śniadania czy kolacji. Z kolei, gdy mają mnóstwo dodatków lub są kolorowe, tym bardziej zjada się je ze smakiem ze świeżym, chrupiącym pieczywem. A gdy jest to tuńczyk w innym wydaniu niż zwykle, to jeszcze bardziej zachęca mnie do konsumpcji. Ps. Przypominam o trwającej akcji „gotowanie za głosowanie” – swoje głosy możecie oddawać
Fabryka pomysłówciepłą pastą z tuńczyka, kaparów, czerwonej cebuli i majonezowego-czosnkowego dipu. Całość ukryta pod warstwą roztopionego sera i wykończona plastrem świeżego pomidora. Ich sukces to udane połączenie składników. SKŁADNIKI na 4-5 kromek 140 g tuńczyka z puszki w zalewie własnej lub w oleju 1 łyżka kaparów 2 łyżki pokrojonej w drobną kostkę czerwonej cebuli(...)łyżeczki suszonego oregano sól morska świeżo zmielony czarny pieprz szczypta chili w proszku WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200༠C z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. W miseczce mieszamy wszystkie składniki dipu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili oraz roztartm w palcach oregano. Do miseczki z dipem wrzucamy dokładnie odsączonego tuńczyka oraz kapary i posiekaną cebulę. Delikatnie
cool and mintymoże zabraknąć. Składniki na 10 bułeczek: na ciasto: 500 g mąki 1/2 szklanka ciepłej wody 1/2 szklanki ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży łyżeczka soli łyżeczka cukru 50 ml oleju jajko na nadzienie: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (po 130 g po odsączeniu) łyżka koncentratu pomidorowego szczypta soli szczypta cukru duża szczypta chilli świeżo zmielony pieprz(...)miski z mąką, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto na gładko. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 45 minut. W tym czasie przygotować farsz. Tuńczyka odsączyć, przełożyć do miski. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić. Oliwki pokroić na połówki i razem z kukurydzą wmieszać do tuńczyka. Wyrośnięte ciasto podzielić na 10 części. Każdy kawałek ciasta rozciągnąć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawygląd tego dania może nie zachwyca, ale ugotowałam makaron w kształcie zwierzątek i dzieci zajadały się nim ogromnie. Smaczne, szybkie danie Składniki: - 1 puszka tuńczyka - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - szklanka passaty pomidorowej - świeża natka pietruszki i koperku - szczypta suszonej bazylii - świeżo zmielony pieprz - olej rzepakowy Wykonanie: Rozgrzewamy patelnię z olejem, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Smażymy przez chwilę
dom-agi.pli/lub kurczak zapraszam na pyszne jajka. Przekąska ta zapewni ci dużo białka, ale i błonnika, oraz witamin. Składniki: Makaron świderki (Pełne ziarna) tuńczyk w sosie własnym ugotowane jajka ogórek kiszony czerwona fasola z puszki listki świeżej pietruszki sól morska pieprz czarny mielony Sposób przygotowania: Jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka. Makaron gotuj w lekko słonej wodzie(...)minut (musi być al dente). Dodaj do niego czerwoną fasolę, tuńczyka i pokrojonego w kosteczkę ogórka. Dopraw niewielką ilością soli a pieprzu wg. uznania. Nadzienie przełóż do jajecznych miseczek i udekoruj listkami świeżej pietruszki (pięknie wygląda i ma mnóstwo wit. C) Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytkoniec dodać śmietanę, wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.Makaron wymieszać z sosem, wykładać na talerze i oprószać startym parmezanem (u mnie dodatkowo przyozdobiony świeżym oregano).SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Ja dodaję tuńczyka w kawałkach, ale może być także rozdrobniony.Najlepsze do tego typu dań są gatunki pomidorów, które są mięsiste.Można użyć makaronu o dowolnym kształcie.Śmietanę można zastąpić
Gospodyni MiejskaWięc torty takie przygotowujcie i nim się na obiad lub przystawkę delektujcie. Składniki: 120 g kuskusu, 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (180 g), 1 marchew w plasterkach, 50 g brokułu, 50 g kalafiora, świeży tymianek, pieprz zielony świeżo zmielony do smaku, sól himalajska do smaku, pesto: 2 łyżki pestek słonecznika, garść świeżej bazylii, garść(...)odstawiamy na 5 min. Kuskus dzielimy na trzy części. Jedną mieszamy z rozdrobnioną marchewką, drugą z kalafiorem. Do brokułów dodajemy posiekany świeży tymianek, doprawiamy zielonym pieprzem i mieszamy z trzecią częścią kuskusu. Tuńczyka odcedzamy z nadmiaru sosu. Na talerzu, do okrągłej foremki wkładamy warstwami kuskus z brokułami i kuskus z marchewką. Następnie nakładamy tuńczyka i dokładamy kuskus
Moniki SmakołykiSkładniki: 3 duże ziemniaki 1 średnia cebula ( opcjonalnie 2 dymki ) puszka tuńczyka w sosie własnym ząbek czosnku sól, pieprz, świeży tymianek ( opcjonalnie oregano ) 1 jajko sok z połowy cytryny G dy kotleciki nie będą si ę chciały skleić dodać troszkę bułki tartej. Sos szklanka jogurtu 1 mała łyżeczka soku z cytryny 1 mały ząbek czosnku 1 mała ły żeczka(...)cukru sól, pieprz do smaku opcjonalnie: koperek , drobno posiekany ogórek.. Przygotowanie: Tuńczyka odcedzić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i przecisnąć przez praskę. Dodać pozostałe składniki : jajko, drobno posiekaną cebulę, przyprawy , czosnek. Formować kotleciki lub jak kto woli małe, duże kuleczki, obtoczyć w mąc e ( ja nie obtoczyłam ) i smażyć na śliczny brązowy kolor ...... Smacznego
Gaździnka warzysojowy marynowany imbir mata bambusowa (do zawijania sushi) pałeczki lub palce ;) ostry nóż bez ząbków + różne dodatki, np: wędzony, pieczony lub surowy łosoś tuńczyk węgorz ryba maślana krewetki surimi awokado świeży ogórek serek philadelphia sałata karbowana sezam Bardzo ważne jest, by surowe ryby były bardzo świeże i kupione w dobrym sklepie rybnym. Ryż jest podstawą udanego sushi
The Sweet Damsel