parze brokuła z nutą świeżego ogórka. Dodatek tuńczyka sprawi, że sałatka będzie nad wyraz syta i z charakterem! Składniki w dowolnych proporcjach puszka tuńczyka w kawałkach Graal burak pieczony w piekarniku ogórek świeży pomidorki koktajlowe lub śliwkowe brokuł gotowany na parze szpinak baby mix sałat glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny listki bazylii i czarny sezam(...)pokrój na plasterki i odstaw na bok. Międzyczasie ugotuj różyczki brokuła, odstaw do wychłodzenia. Ogórka obierz ,przekrój wzdłuż i usuń pestki. Otrzymane łódeczki ogórkowe poszatkuj drobno i wymieszaj z tuńczykiem. Odstaw. Mix salat z dodatkiem szpinaku rozłóż na długim półmisku. Jeśli lubisz sałatki od razu mieszane włóż do salaterki. Ja podałam w ten sposób, aby każdy mógł "sprawiedliwie" nałożyć sobie
Z Kuchni Do Kuchnikolację czy świąteczny stół. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym mała wędzona makrela obrana ze skóry i z ości mały pęczek rzodkiewek 1 zielony świeży ogórek 1 suszony pomidor Przygotowanie: 1. Tuńczyka odsącz z sosu, włóż do miseczki, dodaj pokrojonego w kostkę zielonego ogórka i rzodkiewkę. 2. Makrelę zmiksuj z suszonym pomidorem, dodaj do sałatki, dobrze
Zasmakuj Kuchniteż jeść rękoma:D)SKŁADNIKI NA ZAPRAWĘ OCTOWĄ: 7 łyżek octu ryżowego3-4 łyżki cukru1 łyżeczka soliSKŁADNIKI DO "NADZIENIA" SUSHI np.:świeża ryba (np. łosoś albo tuńczyk)wędzony łosoś (GRZECH !!!)świeży ogórekavokadopaluszki krabowekrewetkipaprykaserek kremowy np. Philadelphia (GRZECH !!!)pasta z grilowanego kurczaka z majonezem (TOTALNA ZBRODNIA!!!) *WYKONANIE:RYŻ:Ryż najpierw należy dokładnie wypłukać. W tym celu wrzuć
Słodko-Słony Świat Ilonychcecie ją zapakować do pracy to trzeba pamiętać o czymś miętowym na "po sałatce", w końcu to tuńczyk ;) Składniki: torebka brązowego ryżu pół papryki czerwonej, pół żółtej garść świeżej pietruszki puszka tuńczyka czerwona cebula olej i sok z cytryny, ja miałam gotowy olej Kujawski z cytryną i bazylią sól, pieprz Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę i cebulę
Czerwona PorzeczkaSałatka z gotowanej cukinii, tuńczyka i suszonych pomidorów Jest cukinia, tuńczyk, suszone pomidory, oliwki, świeża bazylia, awokado, jest sałatka. Bardzo dobry sposób na przekąskę w ciągu dnia, posiłek do szkoły, do pracy, na uczelnie, lunch czy też lekką kolację. Na inne danie z cukinii gotowanej w roli głównej zapraszam tutaj. Normal 0 false false false EN-GB X-NONE(...)minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 2 młode cukinie 1 puszka tuńczyka 1 garść suszonych pomidorów 1 garść oliwek 1 miękkie awokado 1 garść świeżej bazylii 1 szczypta soli morskiej 1 szczypta pieprzu 1 łyżka ciemnego octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia Normal 0 false
Wino Francja KuchniaSAŁATKA Z TUŃCZYKIEM-INACZEJ MAM DLA WAS SAŁATKĘ KTÓRĄ UWIELBIAM, JEST CAŁKIEM INNA OD TYPOWYCH SAŁATEK Z TUŃCZYKIEM,JEST ZE ŚWIEŻYCH WARZYW ,LEKKA I PYSZNA SKŁADNIKI: -SAŁATA LODOWA -2 POMIDORY -PÓŁ ZIELONEGO DŁUGIEGO OGÓRKA -PAPRYKA CZERWONA -KUKURYDZA(PÓŁ PUSZKI) -3 JAJKA -TUŃCZYK W OLEJU -PÓŁ CZERWONEJ CEBULKI KILKA ŁYŻEK MAJONEZU I TYLE SAMO JOGURTU NATURALNEGO SOSIK SAŁATKOWY WŁOSKI
Swojskie jedzonkosklepu po m.in. tuńczyka, a wieczorem bardzo szybka sałatka. Składniki: kasza kuskus, tuńczyk w sosie własnym (można tez dać w oleju), oliwa z oliwek (o ile dajemy tuńczyka w zalewie), świeży ogórek, papryka, pieprz, sól. Przygotowanie: Kuskusa zalewamy gorącą osoloną wodą i zostawiamy do napęcznienia. Następnie przekładamy do miski i czekamy aż ostygnie. Dokładamy tuńczyka (ja dałam bez zalewy
Państwo Wojtczuk gotujątortellini. U mnie super się sprawdziło, mąż najedzony i mile zaskoczony. Pamiętajcie ze potrzebujecie na to góra 20-30 min więc najpierw róbcie się na bóstwo . Składniki: 4 świeże steki z tuńczyka (był ostatnio w Biedronce) 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki rozmarynu sól z imbirem i trawą cytrynową (można zastąpić zwykłą) odrobina pieprzu cytrynowego łyżeczka soku z cytryny (w oryginalnym
Mama z miasta185g) 3 jaja 1 zielona papryka 1 czerwona cebula 1 ogórek konserwowy 3 łyżeczki miękkiego masła 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżka słodkiej papryki mielonej natka pietruszki sól świeżo mielony pieprz Tuńczyka odsączamy. Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy. Twaróg rozgniatamy mieszając z masłem, musztardą i mieloną papryką. Dodajemy tuńczyka i posiekane jaja - mieszamy. Paprykę myjemy, usuwamy
peggiwkuchniUwielbiam świeże ryby. Wiem kiedy jest dostawa świeżych. Jadę specjalnie po nie. Ostatnio wybór był imponujący. Zakupiłam tuńczyka, kurka, żabnicę, sandacza. Na pierwszy ogień poszedł stek z tuńczyka. Podałam go na duszonych porach w białym winie z estragonem i świeżym szpinakiem z rodzynkami i orzeszkami piniowymi. Było elegancko i pysznie! dla dwóch osób: 2 steki z tuńczyka sól(...)biała część pora pół kieliszka wina olej sól, pieprz, estragon - przyprawy do pora pół opakowania świeżego szpinaku paczuszka orzeszków piniowych duża łyżka rodzynek sól, pieprz, oliwa, szczypta, gałki muszkatołowej Potrzebne będą: patelnia grillowa, rondel do duszenia pora, niewielka patelnia do przygotowania szpinaku. Tuńczyka natrzyj solą pieprzem i wmasuj oliwę. Rozgrzej patelnię grillową. Grilluj rybę tak jak lubisz
AZgotuj!drożdży w składzie ,ale ja skorzystałam z przepisu z drożdżami ,bo takie ciasto po prostu łatwiej się wałkuje i pięknie i szybko wyrasta.Moje gozleme zawierają farsz z tuńczyka ,marchewki ,cebulki i świeżej bazylii . Składniki : na dwa placki w formie koła 2 szklanki mąki pszennej szczypta soli 3/ 4 szklanki ciepłej wody 2 płaskie łyżeczki świeżych drożdży pół łyżeczki cukru Farsz
Ladylaura.kochać ryb? Przy okazji tego pysznego tematu podrzucam Wam dzisiaj prosty przepis na GENIALNĄ sałatkę z tuńczykiem. Szybka w przygotowaniu i baaaardzo smaczna. SKŁADNIKI: 100g świeżej rukoli 2 puszki tuńczyka w oleju 1 duży ogórek 1 duży pomidor 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej garść pestek słonecznika pieprz sól PRZYGOTOWANIE: Ogórka oraz pomidora obrać i pokroić
peanutbuttermonsterryby z puszki, która obok 300 kilogramowego błękitnopłetwego nawet nie stała, więc mogę jeść na zdrowie Składniki na każdą porcję: mała bagietka lub ciabatta jajko na twardo puszka tuńczyka kilka plasterków świeżego ogórka pół czerwonej cebuli pokrojonej w piórka gotowa tapendada lub garść czarnych oliwek z kroplą cytryny i łyżką oliwy sos winegret ukręcony z łyżki soku z cytryny, chlustu
Ugotowane pozamiatanesałaty) 1 pomidor czerwony 1 pomidor żółty 2 jajka ugotowane na twardo kilka zielonych oliwek kapary w zalewie piórka czerwonej cebuli 5-6 filecików anchois 1 puszka tuńczyka w oleju świeża bazylia ( u mnie grecka) sos oliwa musztarda dijon kilka kropel soku z cytryny sól pieprz A jak to zrobić: Sałatę umyć i osuszyć, porwać na mniejsze
Kuchnia w opałachSkładniki: 500 g mąki pszennej 500 g jogurtu naturalnego lub greckiego sól świeży czosnek oliwa z oliwek natka pietruszki Dodatki: sum afrykański szpinak świeży pomidorki cherry tuńczyk w oleju ser gouda Przygotowanie: Zabawę rozpoczynamy od włączenia piekarnika. U mnie była to opcja 180 (nawet 200 - zależy od piekarnika) stopni z termoobiegiem. Następnie mąkę przesiewamy do miski i doprawiamy(...)więc zużyła 5 ząbków, które przecisnęła przez praskę i zalała 2-3 łyżkami oliwy z oliwek. Tą czosnkową oliwą smarujemy nasz placek i obficie obsypujemy natką pietruszki (może być świeża, mrożona lub suszona). Dobrze go uprzednio przenieść na blaszkę na której będzie się piekł. Jeśli używamy papieru do pieczenia, to warto go też odrobinę posmarować oliwą i dopiero kłaść placek
Karczma Honorietty