Przepis na : obiad
Dzisiaj pierwszy z przepisów bezglutenowych, które teraz częściej będą pojawiać się na blogu. Po przeczytaniu kilku książek na temat niezbyt pozytywnego wpływu pszenicy i zawartego w niej glutenu na nasze zdrowie, postanowiliśmy poeksperymentować i zacząć ograniczać gluten (czytaj: mąkę pszenną i inne współczesne „wynalazki” żywieniowe obfitujące w gluten) w naszym jadłospisie. Może niezupełnie całkowicie (nie jesteśmy uczuleni na gluten), ale przynajmniej zmniejszyć jego udział do minimum, co &... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...