tuńczykiem i papryką z dodatkiem szpinaku. Wyszło bardzo smacznie. Składniki Ilość porcji: 2 2 tortille pszenne 100 g serca mozzarella ( świetnie pasuje cheddar ) Oliwa z oliwek 120 g tuńczyka 50 g świeżego szpinaku 1 czerwona papryka 1 zielona papryka Sól i pieprz do smaku Przygotowanie Paprykę pokrój w cienkie paski. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj pokrojoną paprykę, szpinak
ale Pysznieracji obecności w niej cebuli i szczypiorki,warto zaopatrzyć się również w gumy do żucia ;) Składniki : 200 g makaronu świderki mały słoiczek kaparów puszka rozdrobnionego tuńczyka w oleju 2 szalotki szczypiorek pieprz świeżo mielony sól ewentualnie: oliwa Ugotować makaron w osolonej wodzie. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną przegotowaną wodą. Odstawić do ostudzenia. Odcedzić kapary z zalewy. Znad tuńczyka zlać(...)nadmiar oleju. Szalotki obrać i pokroić w cienkie półtalarki lub piórka. Do makaronu dodać szalotkę, tuńczyka i kapary. Wymieszać. Rozdrobnić szczypiorek. Dodać do sałatki. Całość posypać świeżo zmielonym pieprzem. Ewentualnie polać oliwą. Wszystko dokładnie wymieszać. ----- Podobne: Makaronowa sałatka z tuńczykiem Sałatka z tuńczykiem i kalafiorem Kuskus z tuńczykiem Kilka miesięcy temu narzekałam, że mam dość książek o młodych, pięknych
Weekendy w domu i ogrodziesię zmieni, bo odkrywam jej nowe zastosowania… :)! Zapraszam Was na pyszne kotlety jaglane z tuńczykiem Kotlety jaglane z tuńczykiem Składniki: 600g ugotowanej kaszy jaglanej 2 puszki tuńczyka (2x185g) 100g świeżego szpinaku 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku garść natki pietruszki /może być mrożona/ sok z połowy cytryny 1 łyżeczka mielonej papryki mielony pieprz, sól olej rzepakowy do smażenia(...)udusić cebulę z czosnkiem aż zmięknie. Dorzucić szpinak i dusić chwilę na małym ogniu aż szpinak zwiędnie. Ostudzić. 2. Do miski przełożyć zimną kaszę jaglaną, cebulę ze szpinakiem, odcedzonego tuńczyka, sok z cytryny i przyprawy. Dobrze wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki i jeszcze raz wymieszać. Przykryć miskę i wstawić do lodówki na godzinę. Po wyjęciu formować kotleciki, układać na blaszce
UgotujmyTo.plnicejska, obok sałatki cezar to moja ulubiona propozycja lunchowo-obiadowa. Oryginalna salade niçoise musi zawierać pomidory, ugotowane na półtwardo jajka, anchois, nicejskie oliwki, sos vinegrette i oczywiście tuńczyka. Najlepsza będzie oczywiście świeżo ugrillowana polędwica, jednak w sytuacjach kryzysowych można użyć również tego z puszki. Inne dodatki to już Wasza inwencja. Ja w sezonie lubię jeszcze dorzucić fasolkę szparagową, ugotowaną(...)talerzach. Polędwicę umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój w mniejsze porcje. Przypraw z obu stron gruboziarnistą solą i świeżo mielonym pieprzem. Wrzucaj od razu na mocno rozgrzaną patelnię grillową. Grilluj z obu stron po 60-90 sekund. Gotowego tuńczyka ułóż na sałacie i całość polej dressingiem oraz posyp natką pietruszki i bazylią
Food Squarebardzo dobrze odsączyć. W przeciwnym razie , tłuszcz na patelni będzie bardzo mocno tryskać. Składniki na porcję dla 2-3 osób: kotlety z tuńczyka 2 puszki tuńczyka w kawałkach świeży koperek, zielona pietruszka 1 duże jajko 1 łyżka mąki, np. kukurydzianej 1 cebula sól, pieprz masło klarowane/olej do smażenia kasza kuskus z warzywami 1 szklanka kaszy kuskus 1 szklanka(...)solą oraz pieprzem. Na sam koniec dodać kaszę kuskus. Wszystko ze sobą wymieszać. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na patelni wraz z niewielką ilością tłuszczu. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Zieloną pietruszkę i koperek drobno posiekać. Do tuńczyka dodać posiekaną zieleninę, zeszkloną cebulę, wbić jajko, wsypać mąkę i całość przyprawić solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą
UgotowaćSKŁADNIKI: Ryba Świeży filet z tuńczyka ok 700 g Marynata 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego koperku 1 /2 łyżeczki pieprzu i soli Dodatkowo 4 plastry cytryny Mix sałat PRZYGOTOWANIE: Filety z tuńczyka myję następnie kroję na 4 części po ok 200 g każdy. Osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie robię marynatę. Wszystkie składniki marynaty łącze ze sobą
Gotowanie Patkipolędwicy, owoce morza, czy pasty. Tego wieczoru delektowaliśmy się samymi specjałami tego miejsca, między innymi spróbowaliśmy: Deskę serów z pyszną konfiturą z czerwonej cebuli. Tatara z tuńczyka, kaparami i świeżą kolendrą. Marynowane plastry bakłażana, faszerowane kozim serem, podawane z suszonymi pomidorami i rukolą. Rozebranego i złożonego ponownie faszerowanego kurczaka. Duszoną ośmiornicę w sosie maślanym Małże w pomidorach
Niezły MłynekCzęsto poluję na świeże steki z tuńczyka w miarę ludzkiej cenie, ostatnio jedyne co udało mi się znaleźć w sklepach to "tuńczyk promocja" i puste miejsce pod tabliczką. Byłam już naprawdę mocno zrezygnowana, pogodziłam się z faktem, że rybny stek nie jest mi pisany... wtedy moim oczom ukazał się napis "stek z miecznika", długo nie zastanawiając się wrzuciłam rybę
DefinicjaSmakuSzybka, świeża i lekka sałatka, idealna na kolację. Składniki (na 1 talerz): garść rukoli 1/2 puszki tuńczyka w kawałkach 1 pomidor 1 jajko ugotowane na twardo kilka plasterków świeżego ogórka Sos: 1 łyżeczka musztarda francuska 1 łyżka oliwy z oliwek ½ cytryny sól, świeżo mielony pieprz Rukolę ułożyć na talerzu, dodać resztę pokrojonych składników - pomidora i jajko (pokrojone w ćwiartki
Dobra karmaPysznego tuńczyka nigdy dość czy jest on w puszce czy jest on filetem całkiem świeżym. Dziś proponuję użycie tuńczyka wprost z puszki aby powstała pyszna i pożywna sałatka zamiast obiadu nawet. Polecam serdecznie. Sałatka z tuńczyka i brokuła. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewarstwowa z tuńczykiem i makaronem w kształcie ryżu – Składniki: 120 g makaronu w kształcie ryżu 2 ogórki szklarniowe (ok. 500g) 2 puszki tuńczyka w oleju 1 puszka kukurydzy konserwowej (220g po odsączeniu) 1 pęczek świeżego koperku 3 pełne łyżki pikantnego ketchupu 4 pełne łyżki majonezu Sól, pieprz do smaku Sałatka warstwowa z tuńczykiem i makaronem w kształcie ryżu(...)kostkę ogórka, na niego 2 puszki tuńczyka i kukurydzę. Całość posmarować ok. 3 pełnymi łyżkami majonezu. Ponownie doprawić delikatnie solą i pieprzem. Posypać wierzch posiekanym, świeżym koperkiem. Smacznego! The post Sałatka warstwowa z tuńczykiem i makaronem w kształcie ryżu appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekuchni francuskiej. To dość prosty pomysł na kolację lub przekąskę. Wykonanie jest naprawdę banalne i chociaż każdy robi ją trochę inaczej, to ja przygotowałam ją właśnie tak. Tuńczyka z puszki możecie zastąpić świeżym. Składniki /dla 2 osób/: 2 garście mieszanki sałat z rukolą kilka pomidorków koktajlowych kilka czarnych oliwek 4 łyżki tuńczyka (w kawałkach z puszki) w sosie własnym(...)łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki musztardy 3 łyżki oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz szczypta soli 1/2 łyżeczki cukru Wykonanie: Sałatę rozłożyć na dwóch talerzach, na niej układać ćwiartki pomidorków, połówki oliwek, cebulę pokrojoną w talarki, ćwiartki jajek i po dwie łyżki tuńczyka. Składniki sosu wymieszać i polać nim sałatkę
Pasja SmakuDzisiaj lekko, zdrowo i pełno wartościowo - warzywa, ryba, jajka, czyli sałatka nicejska :)Składniki: sałata lodowa, ok 1/3 główki ogórek świeży, ok 10 cm tuńczyk w sosie własnym, pół puszki 2 jajka oliwki czarne sok z cytryny oliwa sól, pieprz Z podanych proporcji otrzymamy porcję sałatki, którą ja zjadam sama, ew. może wystarczyć dla dwóch osób. Przygotowanie: Sałatę kroimy(...)następnie na ok centymetrowe kawałki. Przekładamy na talerz, do sałaty. Tuńczyka odsączamy z sosu, w jakim się znajdował i układamy na warzywach. Ugotowane na twardo jajka, kroimy na ćwiartki i wraz z oliwkami kładziemy na talerzu. Całość skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Następnie doprawiamy świeżo mieloną solą i pieprzem. Smacznego
Taste Of My DayBardzo łatwa i bardzo smaczna sałatka imprezowa z tuńczykiem i jajkami. Świetnie smakuje z chrupiącą, świeżą bagietką :) 5 jajek 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 150 g startego sera żółtego mały słoiczek majonezu mała czerwona cebula sól, pieprz szczypiorek Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce osobno białka i żółtka. Rybę odsączyć i rozdrobnić
Smakołyki Asisię na kanapce! SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała szalotka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sok z połowy cytryny sól świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Tuńczyka odsączamy z zalewy, mieszamy z pokrojonym awokado, posiekaną cebulką i natką. Doprawiamy solą i pieprzem i miksujemy całość. Zajadamy - pasty wystarczy na 6 grubo posmarowanych kromek
Moje Kuchenne Rewelacje