śmietanowie - 6000 przepisów (strona:313/400)

Paprykowa pasta drobiowa 1165

solą i pieprzem do smaku. Wymieszać.Pastę przechowywać szczelnie zamkniętą w lodówce.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Z podanych składników wychodzi 0,5 l słoiczek pasty.Majonez można zastąpić kwaśną, gęstą śmietaną o zawartości tłuszczu 18%, gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim, albo zrezygnować z jego dodatku.Mięso z rosołu można zastąpić ugotowaną lub wędzoną piersią z kurczaka.Źródło przepisu: Przyślij

Gospodyni Miejska
Krem z pieczonych pomidorów z sosem śmietankowo-cydrowym 185

wrzącej wodzie, przełożyć do wody z lodem). Cydr zagotować, zredukować do 3 łyżek, zmiksować z odciśniętą bazylią, sokiem z cytryny i oliwą (oliwę dodawać stopniowo do uzyskania konsystencji gęstej śmietany). Doprawić do smaku solą i pieprzem.Orzeszki zrumienić na patelni.Pomidory przestawić na kuchenkę, dodać bulion, serek Almette, zmiksować blenderem, gotować 5 minut.Przed podaniem polać sosem cydrowo-bazyliowym i posypać orzeszkami. Podawać

SzczyptaSmaQ
Makaron czekoladowo- cynamonowy z wytrawnym sosem truskawkowym plus sposób jak zrobić ten makaron 243

większych kawałkach), mieszamy z czerwonym winem lub octem balsamicznym (ok. 1/3 szklanki na 25 dag truskawek) i gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut. Następnie dodajemy pół szklanki kwaśnej śmietany (lub mały kubek naturalnego jogurtu), gotujemy jeszcze 2 minuty, a potem doprawiamy sos solą morską, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.- makaron gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty po ugotowaniu

Basia w kuchni
Pieczony camembert z płatkami migdałów oraz świeżymi jeżynami. 128

czuć, że w środku jest miękki, będzie wyglądał jak by był nadmuchany- gdy już nasz ser dochodzi rozgrzewamy masło jeżeli nie mamy sklarowanego z tradycyjnego masła podasz roztapiania zdejmiemy śmietanę zapobiegnie to spaleniu masła oraz naszych migdałów- na rozpuszczone masło dodajemy migdały i je podsmażamy pilnując, aby się nie przypaliły, inaczej będą gorzkie. - gotowy ser ostrożnie kładziemy na talerzu posypujemy

Basia w kuchni
SZYBKI, WILGOTNY I PYSZNY PIERNIK, NA MĄCE ORKISZOWEJ 668

także cienką warstwą górę i boki piernika.Przełożony piernik odstawić do ściągnięcia, ja wstawiłam go na jakiś czas do lodówki.W tym czasie przygotować sobie polewę. Do rondelka wlać śmietanę, dodać połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i mieszając na małym palniku podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Można także w rondelku zagotować kremówkę, zdjąć z palnika i wówczas dodać połamaną na małe

Smaczne Zdrowe
Pulpety mięsno-szpinakowe w sosie pomidorowym 188

oleju smażymy posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli, zalewamy bulionem, dodajemy pomidory z puszki, gotujemy kilka minut aż sos zgęstnieje. Na koniec do smaku dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy oraz zabielamy śmietaną. 5. Pulpety po ugotowaniu można połączyć z sosem

Szefowa kuchni
KREM Z DYNI / KÜRBISSUPPE 200

oleju. Następnie dodaję dynię, chwilę podsmażam i zalewam wodą.Dodaję sól. Wrzucam ziemniaki, zagotowuję.Kiedy warzywa są miękkie, miksuję zupę blenderem na gładkikrem, doprawiam. Podaję z kleksem śmietany, kiełkami i grzankami.SMACZNEGO! --------------------------------------------------------------------------------------------------KÜRBISSUPPE/eigenes Kochrezept;/für 4 Personen 600 gr. abgeschälten Kürbis3 Stück Kartoffeln (nicht so groß) ca. 1 L Wasser1 Zwiebel2 Knoblauchzehe2-3 EL. ÖlSalz (oder Sojasoße

W kuchni Karmel-itki
SZARLOTKA Z PIGWĄ I BUDYNIEM NA KORZENNYM, BEZGLUTENOWYM CIEŚCIE. 202

CIASTO:/Kruche, bezglutenowe, razowe, korzenne...- 2 szklanki mąki bezglutenowej, razowej - Dunkel- kostka masła- 3 żółtka- 10 dkg cukru trzcinowego- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia- 2 łyżki kwaśnej śmietany- 1/3 opakowania przyprawy piernikowejZ wymienionych składników zagniatamy ciasto, połowę wykładamy na blachę, nakłuwamy i podpiekamy 10-15 minut w 180 st. góra/dół z wiatrakiem. Drugą część ciasta schładzamy

Wypisz Wymaluj
Placuszki żytnie z jabłkiem i borówkami amerykańskimi 156

połączyć z ciastem.Na patelni rozgrzać olej, następnie smażyć na niej placki ( każdy złożony z 2 - 3 łyżek ciasta) z każdej strony do zrumienienia. Upieczone podawać z owocami i odrobiną śmietany. Uwaga!! Placki smakują najlepiej na gorąco

pieprzny smaczek
Paszteciki z kapustą i grzybami 353

pyszne maślane świąteczne paszteciki z kapustą i grzybami. Polecam.Z 1,5 szklanki mąki pszennej wymieszanej z ½ łyżeczki soli, 100 g pokrojonego masła (może być 60%)  i 1/2 szklanki śmietany 18% zagniatamy za pomocą haka robota ciasto. Ciasto schładzamy przez okres studzenia farszu w lodówce. Gotowe ciasto dzielimy na 1/2 i rozwałkowujemy i formujemy 2 prostokąty.Farsz:300 g kiszonej kapusty200

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Korzenny syrop dyniowy do kawy i deserów 197

prezent idealny.Mowa o korzennym syropie do kawy i deserów - obowiązkowy must have jesieni i zimy. Ten korzenny aromat, nuta dyniowa, niezbyt słodki, idealnie komponujący się z kawą z bitą śmietaną czy z panna cottą. Musicie go wypróbować! :-)Przepis znalazłam u Cioccolato gatto.Czytaj więcej »Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
G... Gulasz! 312

przeszkadza w jedzeniu).Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ketchup pikantny. Doprawiamy solą, pieprzem, paprykami. Pozostawiamy na małym ogniu.Gdy woda trochę odparuje, sos zrobi się gęsty i nie trzeba dodawać śmietany, lecz jeśli ktoś lubi - droga wolna :) Gulasz jest czaso- i pracochłonny, ale warto czasami zaszaleć i cieszyć się tym pysznym, sycącym daniem. Najlepiej podawać z pieczywem, kluskami lub plackami ziemniaczanymi :) Smacznego

Kitchens Alphabet
Ciasta na Wigilię i Boże Narodzenie 604

kliknięciu w miniaturkę ciasta przeniesie Cię na przepis.                                    CIASTA ZE ŚMIETANĄ I SEREM

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
RAZOWE GOFRY 190

ciekawe w smaku, przypadły nam do gustu Składniki:4 szklanki mąki razowej pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/3 szklanki oleju1 szklanka cukru1/2  szklanki mleka1/2 szklanki wody przegotowanej1 szklanka śmietany 18%4 jajka1 łyżka przyprawy do dań słodkich KamisWykonanie:Do mąki dodajemy resztę składników, wszystko dokładnie miksujemy. Do rozgrzanej gofrownicy nalewamy porcje ciasta, zapiekamy na rumiano. Świetnie pasuje do nich

Z Majeczką w kuchni
KURCZAK DUSZONY Z WARZYWAMI 240

głebszej patelni,dolewamy ciepły bulion,dodajemy czosnek,dusimy ok 30 minut.Po tym czasie dokładamy pokrojone w słupki marchewki,rózyczki kalafiora i plastry cukinii,dodajemy oregano,dusimy kolejne 10 minut.Śmietanę mieszamy z maką,hartujemy odrobiną sosu,mieszamy z zsosem z patelni,zagotowujemy.Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania