dodałam płynne masło. Miksowałam do uzyskania gładkiej masy. Ciasto odstawiłam na 30 min. Następnie usmażyłam naleśniki. Obustronnie, na maśle. Gotowe serwowałam posmarowane kremem orzechowym.Przełożone plastrami banana.Z kleksem bitej śmietany.Oprószone wiórkami kokosowymi. I czasem takie śniadanie Stwórcy uprzejmie dowozimy. Kusząco- pachnące. Norwesko- kardamonowe. I pieruńsko kaloryczne! Takie, że kubki smakowe kankana wywijają, w rytm szczekających zębów, jeszcze przez pół
bastalenapierogi,aby się ugotowały. Mieszam delikatnie zawartość garnka, by zapobiecprzywarciu pierogów do dna. Gdy wypłyną na wierzch oznacza, że są już gotowe.Wyławiam łyżką cedzakową i podaję z kwaśną śmietaną i posiekanymi ogórkami.SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkizobaczysz". Zrobiłam więc. I faktycznie, te kilka składników wystarczy. Przepis jest bardzo prosty, ale jednocześnie genialny w swej prostocie. Polecam gorąco! Składniki: jabłka makaron ugotowany jajka cukier słodka śmietana lub jogurt Najlepszy makaron to ten "rosołowy" jak mówi mój T., czyli nitki, ale można użyć każdego innego. Wszystkich składników można użyć w dowolnych proporcjach. Jabłka kroimy w szóstki, wykrawamy
chwile dla mnietort można zrobić na wiele sposobów. Wedle gustu i uznania. U mnie z przepisu na tort czekoladowo kokosowy z bitą śmietaną. Chodziło mi o kształt. Życzę smacznego
Malinowe Pocałunkiananasa. Uwierzcie mi na słowo, że jest boskie. Robiłam to z tego co akurat miałam w domu ;) i liczę, że niczego nie pominęłam. Składniki na masę: 400 ml śmietany kremówki 30% 600 ml mleczka kokosowego pół laski wanilii lub cukier waniliowy 5 łyżeczek żelatyny Mus ananasowy: 1 galaretka ananasowa 1 łyżka żelatyny puszka
Malinowe Pocałunkimakaronem. Nam ona bardzo smakuje. I czasami pojawia się na stole dla odmiany lub po prostu z braku czasu. Polecam spróbować. Składniki: 500 g pokrojonych gruszek 1l wody 200ml śmietany kremówki kilka goździków odrobina cynamonu cukier cukier waniliowy kardamon ulubiony makaron Wykonanie:Pokrojone gruszki zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z ulubionymi dodatkami np kardamon, goździki.Doprawiamy do smaku
Malinowe PocałunkiZdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy ciepłe polane sosem czekoladowym i udekorowane ulubionymi owocami. Sos czekoladowy: Czekoladę łamiemy na małe kawałki. wlewamy mleko lub śmietanę i wszystko razem roztapiamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Mieszamy dokładnie i gotowe
Malinowe PocałunkiNagroda kusząca… Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim.Pomyślałam sobie raz kozie śmierć, i wysłałam swoje zgłoszenie. Wybrałam jeden z efektywniejszych deserów, pięknie prezentujący się tort truskawkowo-kokosowy z bitą śmietaną. Ograniczona ilością znaków kombinowałam jak w najprostszy sposób opisać krok po kroku produkcję tego małego i jadalnego dzieła sztuki. Domowe mleko kokosowe, dżem… a znaków tak mało, ale w końcu
Malinowe Pocałunkichcesz szybko mieć swoją własną porcję nic prostszego nie wykombinujesz. Będziemy potrzebowali: litr mleka nie UHT. Ja użyłam mleka z Piątnicy 3,2 % świeżego. małe opakowanie 200 ml śmietany 36 % sok wyciśnięty z 1 cytryny W garnku mieszamy mleko z kremówką. Wstawiamy na gaz i czekamy, aż uzyska temperaturę ok 80-90 stopni. Jeżeli nie posiadamy termometru wystarczy
Malinowe Pocałunkisera białego 500 g mąki pszennej 4 żółtka do100 g cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka spirytusu 220 ml śmietan 12 -18% olej do głębokiego smażenia Wykonanie: Ser mielimy, lub przepuszczamy przez praskę do ziemniaków, ja to zrobiłam blenderem ;) Do sera dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Jest
Malinowe Pocałunkijadłam i znając życie nigdy nie zjem. Te są po prostu idealne. Składniki: 4 żółtka 300 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany łyżka spirytusu szczypta soli tłuszcz do głębokiego smażenia cukier puder cukier z prawdziwą wanilią Kamis Wszystkie składniki zagniatamy razem. Układamy na desce i od serca okładamy ciasto wałkiem. Do momentu
Malinowe Pocałunkizmielonych migdałów (migdały Bakalland) 200 g cukru pudru 50 g cukru barwnik spożywczy (w proszku, lub paście) Czekoladowe ganache: 225 g gorzkiej czekolady 180 ml śmietany kremówki Wykonanie: Białka należy przetrzymać ok 24 godz w temp pokojowej. Zmielone migdały (mąkę migdałową) przesiewamy z cukrem pudrem. Następnie na moje oko to najlepszy moment aby dodać barwnik spożywczy
Malinowe Pocałunkiczekoladek? Smak bazylii nie jest dominujący, czekolada dopełnia go w każdym calu. Tego trzeba spróbować! Bo zachwalać czekolady chyba nie trzeba ;). Składniki: 225 g gorzkiej czekolady 180 ml śmietany kremówki świeża bazylia (kilka listków, w zależności od upodobań) biała czekolada Wykonanie.:Do pojemniczka wkładamy posiekaną bazylię i wlewamy śmietankę. Mocno podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia. Wyjmujemy bazylię i zalewamy
Malinowe Pocałunkiświecie czekoladowy. Składniki: 250 g mąki pszennej 200 g masła 100g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli ziarenka wanilii lub zapach 100 g czekolady deserowej 80 ml śmietany 30% Wykonanie:Do przesianej z cukrem pudrem i solą mąki dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i rozcieramy je palcami. Dodajemy żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię
Malinowe Pocałunkikostkę cebulkę.U nas podawane zawsze z ogórkami. Latem królują małosolne z tego przepisu, później kiszone.Doszły mnie słuchy, że w niektórych miejscach na Podlasiu podawane są z kwaśną śmietaną, ale ta kombinacja osobiście do mnie nie przemawia.Kartacze podajemy od razu po ugotowaniu skąpane w okrasie z tłuszczu ze skwarkami z cubulą. Lub odgrzane na patelni, zrumienione
Malinowe Pocałunki