mleko roztrzepać widelcem i wlać do szpinaku mieszając z 1 minutęostudzony szpinak nakładać na naleśnik, podwinąć boki i zawijać jak roladkipodać podgrzane w piekarniku lub mikrofali, można dodać śmietanę słodką gęstąnaleśniki są bardzo smaczne ze szpinakiem i twarogiem...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięśrednim ogniu dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, kucharka, paprykę ostrą i gotować z 15 minut - na koniec wsypać posiekany koperek taką sercową zupę można podać z ryżem, makaronem, kluskami i śmietaną............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięodkładać je na ręcznik papierowy SOS: 30 dag łopatki na oleju zrumienić z cebulą, dolać wody i dusić z 30 minut, dodać całą papryczkę chilli posiekaną, kucharka do smaku, śmietanę 2 łyżki wymieszać z mąką i drobiną wody - wlać do sosu i mieszając zagęścić, wsypać natkę pietruszki placki podawać z sosem...........SMACZNEGO!!!.....danie jest ostre, można dać mniej papryczki chilli
W Mojej Kuchni Lubięjajka 1 sztuka, sól - szczypta, cukier 1 łyżeczka, olej rzepakowy 3 łyżki, mąka tortowa 4-5 szklanek NADZIENIE: twaróg półtłusty 20 dag, cukier waniliowy 1 łyżeczka, cukier 2 łyżki, śmietana 2 łyżki, truskawki 1 szklanka wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać rózgą - jeśli ciasto jest za rzadkie to dosypać odpowiednią ilość mąki lub mleka jeśli jest zbyt gęste i odstawić
W Mojej Kuchni Lubięformy silikonowej z kominkiem 24 cm piec w 200C około 40 minut do suchego patyczka polewę toffi z opakowania przełożyć do miseczki, dodać 5 dag białej czekolady, 2 łyżki śmietany 18% i w kąpieli wodnej roztopić mieszając ciasto wystudzone wyjąć z formy i polać polewą, posypać kolorową posypką taką babkę lubimy np. z dżemem domowym z jabłek i śliwek...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmniejsza foremka jest już upieczona, jeśli patyczek suchy to wyjąć z piekarnika i dalej piec tortownicę POLEWA: polewę czekoladową wyjąć z torebki do miski, dać 1 łyżkę śmietany 18% i nad gotującą się wodą wszystko wymieszać i polać ciasta ciasto jest po prostu tylko smaczne............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwsypać kaszę pęczak, dodać pokrojone ziemniaki i gotować z 30 minut do smaku dodać kucharek, pieprz i posiekane pęczki pietruszki, gotować z jeszcze z 5 minut można podać ze śmietaną lub sam krupnik.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędnie rozłożyć biszkopty i wylać na nie masę piec w 200C około 40-45 minut, ciasto wyjąć z blaszki całkiem zimne, polukrować gęstym lukrem: cukier puder utrzeć z gęstą śmietaną polecam smaczny w połowie oszukany sernik...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięszybkowar i zostawić na 30 minut-ciśnienie samo zejdzie, nie trzeba spuszczać mięso, warzywa wyjąć cedzakiem na talerz, wywar przelać do rondla i można zrobić sos zabielany mąką ze śmietaną na obiad nam smakuje ten indyk z warzywami na zimno do pieczywa............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmałym ogniu z 45 minut, szybkowar zostawić aby ciśnienie samo spadło ok. 15 minut szybkowar teraz otworzyć, wyjąć mięso, warzywa, wywar przelac do mniejszego garnka i zrobić sos ze śmietaną słodką 18% i maką , podać z ziemniakami, ryżem lub z czym się lubi...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięZdejmijcie z ognia. 7. PODANIE: Tarta po ostygnięciu i polaniu polewa powinna wylądować w lodówce na co najmniej kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Dobrze smakuje z kleksem śmietany. Udanego Halloween party! OM NOM NOM! Świeżutki post TARTA DYNIOWA KORZENNA NA CIASTECZKOWYM SPODZIE na blogu NERDS' KITCHEN
Nerds Kitchentalerz Ps Placki ziemniaczane można również podawać polane śmietaną i posypane cukrem, ale też polane sosem pieczarkowym lub mięsnym
Klaudynkowa kuchniamdły smak- stąd Sumak u mnie! Możesz doprawić oliwą z oliwek. Ugotuj makaron TARTE Czaniecki w osolonej wodzie. Odcedz. Do miseczki przełóż krem z dyni, dodaj kleksa ze śmietany. Na wierzch Tarte Czaniecki … Listek bazylii doda całości rumieńców.. Można zasiadać przy pysznym kremie z dyni. Prostym w wykonaniu, po prostu pysznym ! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnimąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ilość mąki uzależniona jest od wielkości i stopnia wilgotności batata i jabłka, dosypywać mąkę aż do uzyskania dość gęstej konsystencji (jak gęsta śmietana lub jogurt grecki ;). Nakładać łyżką do papierowych foremek i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku aż do lekkiego przyrumienienia. Największym powodzeniem cieszyły się babeczki w wersji mini: Testowo upiekłyśmy część
głodny alergikliście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego. Kiedy bulion będzie gotowy dodajemy do niego całość przygotowaną na patelni. Dusimy ok 20 minut. Sos możemy zagęścić mąką (rozmieszaną w śmietanie). Można i polecam dodać świeży koper, niestety ja dzisiaj nie dałam. Polecam! Smacznego
Kuchnia moimi oczami