ananasa. Uwierzcie mi na słowo, że jest boskie. Robiłam to z tego co akurat miałam w domu ;) i liczę, że niczego nie pominęłam. Składniki na masę: 400 ml śmietany kremówki 30% 600 ml mleczka kokosowego pół laski wanilii lub cukier waniliowy 5 łyżeczek żelatyny Mus ananasowy: 1 galaretka ananasowa 1 łyżka żelatyny puszka
Malinowe Pocałunkimakaronem. Nam ona bardzo smakuje. I czasami pojawia się na stole dla odmiany lub po prostu z braku czasu. Polecam spróbować. Składniki: 500 g pokrojonych gruszek 1l wody 200ml śmietany kremówki kilka goździków odrobina cynamonu cukier cukier waniliowy kardamon ulubiony makaron Wykonanie:Pokrojone gruszki zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z ulubionymi dodatkami np kardamon, goździki.Doprawiamy do smaku
Malinowe PocałunkiZdejmujemy na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy ciepłe polane sosem czekoladowym i udekorowane ulubionymi owocami. Sos czekoladowy: Czekoladę łamiemy na małe kawałki. wlewamy mleko lub śmietanę i wszystko razem roztapiamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej. Mieszamy dokładnie i gotowe
Malinowe PocałunkiNagroda kusząca… Warsztaty kulinarne z Grzegorzem Łapanowskim.Pomyślałam sobie raz kozie śmierć, i wysłałam swoje zgłoszenie. Wybrałam jeden z efektywniejszych deserów, pięknie prezentujący się tort truskawkowo-kokosowy z bitą śmietaną. Ograniczona ilością znaków kombinowałam jak w najprostszy sposób opisać krok po kroku produkcję tego małego i jadalnego dzieła sztuki. Domowe mleko kokosowe, dżem… a znaków tak mało, ale w końcu
Malinowe Pocałunkichcesz szybko mieć swoją własną porcję nic prostszego nie wykombinujesz. Będziemy potrzebowali: litr mleka nie UHT. Ja użyłam mleka z Piątnicy 3,2 % świeżego. małe opakowanie 200 ml śmietany 36 % sok wyciśnięty z 1 cytryny W garnku mieszamy mleko z kremówką. Wstawiamy na gaz i czekamy, aż uzyska temperaturę ok 80-90 stopni. Jeżeli nie posiadamy termometru wystarczy
Malinowe Pocałunkisera białego 500 g mąki pszennej 4 żółtka do100 g cukru cukier waniliowy 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka spirytusu 220 ml śmietan 12 -18% olej do głębokiego smażenia Wykonanie: Ser mielimy, lub przepuszczamy przez praskę do ziemniaków, ja to zrobiłam blenderem ;) Do sera dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Jest
Malinowe Pocałunkijadłam i znając życie nigdy nie zjem. Te są po prostu idealne. Składniki: 4 żółtka 300 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany łyżka spirytusu szczypta soli tłuszcz do głębokiego smażenia cukier puder cukier z prawdziwą wanilią Kamis Wszystkie składniki zagniatamy razem. Układamy na desce i od serca okładamy ciasto wałkiem. Do momentu
Malinowe Pocałunkizmielonych migdałów (migdały Bakalland) 200 g cukru pudru 50 g cukru barwnik spożywczy (w proszku, lub paście) Czekoladowe ganache: 225 g gorzkiej czekolady 180 ml śmietany kremówki Wykonanie: Białka należy przetrzymać ok 24 godz w temp pokojowej. Zmielone migdały (mąkę migdałową) przesiewamy z cukrem pudrem. Następnie na moje oko to najlepszy moment aby dodać barwnik spożywczy
Malinowe Pocałunkiczekoladek? Smak bazylii nie jest dominujący, czekolada dopełnia go w każdym calu. Tego trzeba spróbować! Bo zachwalać czekolady chyba nie trzeba ;). Składniki: 225 g gorzkiej czekolady 180 ml śmietany kremówki świeża bazylia (kilka listków, w zależności od upodobań) biała czekolada Wykonanie.:Do pojemniczka wkładamy posiekaną bazylię i wlewamy śmietankę. Mocno podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia. Wyjmujemy bazylię i zalewamy
Malinowe Pocałunkiświecie czekoladowy. Składniki: 250 g mąki pszennej 200 g masła 100g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli ziarenka wanilii lub zapach 100 g czekolady deserowej 80 ml śmietany 30% Wykonanie:Do przesianej z cukrem pudrem i solą mąki dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i rozcieramy je palcami. Dodajemy żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Owijamy w folię
Malinowe Pocałunkikostkę cebulkę.U nas podawane zawsze z ogórkami. Latem królują małosolne z tego przepisu, później kiszone.Doszły mnie słuchy, że w niektórych miejscach na Podlasiu podawane są z kwaśną śmietaną, ale ta kombinacja osobiście do mnie nie przemawia.Kartacze podajemy od razu po ugotowaniu skąpane w okrasie z tłuszczu ze skwarkami z cubulą. Lub odgrzane na patelni, zrumienione
Malinowe Pocałunkitorbę termiczną otrzymuje Dorota za:Crostini ze słodkiego groszkuSkładniki- 500ml bulionu lub wody- 1 łyżeczka płatków chili- 450g mrożonego groszku- 10g świeżo siekanej mięty- 3/4 łyżeczki soli- pieprz- 125ml śmietany kremówki- 90g drobno pokrojonego prosciuttoCrostini:-1 bagietka, pokrojona na plastry grubości 1 cm- Oliwa z oliwek extra-virgin, do skrapiania- 3 lub 4 ząbki czosnkuWykonanie:Podgrzewamy bulion dodajemy płatki chili
Malinowe Pocałunkiczas mieszając gotujemy, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Przecedzamy przez sitko i podajemy :) Jeżeli chcemy, żeby czekolada była ostrzejsza, papryczkę chili kruszymy przed gotowaniem. Możemy również podać z bitą śmietaną. Smacznego! Przepis bierze udział w akcji
My Culinary Artdeser, którego sekretem i kluczową kwestią jest niesamowicie kruche ciasto, które rozpływa się w ustach. Składniki: 2 1/4 szklanka mąki 20 dag masła 2 żółtka 1 czubata łyżka gęstej śmietany 1/4 szklanki cukru szczypta soli Wykonanie: Ze składników zagniatam ciasto... ...dzielę je na trzy równe części i każdą z nich rozwałkowuję na placek grubości ok 2mm... ...następnie nożem wykrajam trójkąty
Taste Of My Daypost z przepisem na tartę. Składniki:1. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 0,5 łyżeczki imbiru 125 g masła łyżka śmietany 2. Nadzienie 5 jabłek skórka otarta z 1 cytryny ew. sok z 0,5 cytryny 3. Kruszonka 4 łyżki masła 4 łyżki cukru pudru 8 łyżek mąki Wykonanie: Wykonanie tarty
Taste Of My Day