mdły smak- stąd Sumak u mnie! Możesz doprawić oliwą z oliwek. Ugotuj makaron TARTE Czaniecki w osolonej wodzie. Odcedz. Do miseczki przełóż krem z dyni, dodaj kleksa ze śmietany. Na wierzch Tarte Czaniecki … Listek bazylii doda całości rumieńców.. Można zasiadać przy pysznym kremie z dyni. Prostym w wykonaniu, po prostu pysznym ! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnimąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ilość mąki uzależniona jest od wielkości i stopnia wilgotności batata i jabłka, dosypywać mąkę aż do uzyskania dość gęstej konsystencji (jak gęsta śmietana lub jogurt grecki ;). Nakładać łyżką do papierowych foremek i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku aż do lekkiego przyrumienienia. Największym powodzeniem cieszyły się babeczki w wersji mini: Testowo upiekłyśmy część
głodny alergikliście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego. Kiedy bulion będzie gotowy dodajemy do niego całość przygotowaną na patelni. Dusimy ok 20 minut. Sos możemy zagęścić mąką (rozmieszaną w śmietanie). Można i polecam dodać świeży koper, niestety ja dzisiaj nie dałam. Polecam! Smacznego
Kuchnia moimi oczamimają podobno 500 rodzajów sera, Polska z kolei 300 rożnych wariantów zup :) Na pewno znacie zupę pomidorową. Niektórzy jedzą ją z ryżem, inni z makaronem, jeszcze inni zabielają ją śmietaną, a ja jak byłam mała to zawsze dorzucałam sobie... parówkę :D mniam! Gdyby ktoś zapytał mnie o mój smak dzieciństwa, od razu wykrzyknęłabym: parówki i pomidorowa! Jako, że jestem uzależniona
Kitchens AlphabetSkładniki:1 zakrętka MIX MAXA śmietanki 36 %1 zakrętka MIX MAXA cukru pudru1 zakrętka MIX MAXA wódki lub spirytusu3 torebki kawy capuccino (smak wg gustu)Wykonanie:Śmietanę, cukier i kawę wymieszać w MIX MAXIE lub innym shakers. Dolej wódkę i wymieszaj, podawaj schłodzone:)źródło Tupperware
Anioły w kuchnimąki przygotuj rozczyn i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia .Mąkę przesiej do miski , dodaj płatki owsiane ,kminek lub czarnuszkę ,sól , rozczyn i wyrabiaj aż ciasto nabierze konsystencji gęstej śmietany. W trakcie wyrabiania dolej 3-4 szkl wody przegotowanej – wystudzonej. Ciasto odstaw pod przykryciem , aby podwoiło objętość. Do posmarowanych form włóż wyrośnięte ciasto , posyp sezamem i odstaw w ciepłe miejsce
Anioły w kuchnipół sody,, 2 jajka, 250 ml mleka, 25 dkg mąki, 5 łyżek ciemnego kakao, 15 dkg posiekanje czekolady najlepiej gorzkiej Polewa; 3 łyżki masła, 3 łyzki kakao, 5 łyżek śmietany 30 %, 3 łyzki cukru pudru, Wykonanie;Roztapiamy w graczku na małym ogniu masło, cukier i przyprawy. Sodę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody. zdjemujemy z ognia i dodajemyy jajka, mleko
Anioły w kuchnipolecamy...Składniki;Dżem wiśniowy własnej roboty lub wiśnie w syropie, bądź inne owoce,250 g sera z wiaderka,szczypta soli,1/2 szklanki cukru,3 jajka,1/2 szklanki kwaśnej śmietany,1/2 łyżeczki aromatu waniliowego / u nas domowej roboty cukier waniliowy/, Wykonanie;Ser miksujemy ze składnikami, dodając na końcu sól i wanilie.Dokładnie miksujemy, na jednolitą masę. Następnie przekładamy do szklanek
Anioły w kuchniPowoli dodajemy rozpuszczoną mąkę cały czas mieszając i gotujemy aż całość zgęstnieje. Studzimy.Kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier.Bezę kładziemy na paterę i wykładamy na nią śmietanę a następnie frużelinę. Na koniec posypujemy startą czekoladą....smacznego;) źródło przepisu http://anulekkkk.blox.pl/html
Anioły w kuchnioleju 1 jajko Wykonanie: Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. W drugiej wymieszać wszystkie mokre. Połączyć zawartość misek i dokładnie wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Rozgrzać patelnię. Nakładać po sporej łyżce ciasta i smażyć placuszki na złoty kolor w dwóch stron. Podawać ciepłe z miodem, syropem z agawy, klonowym
Sto kolorów kuchniAlfredo. Danie popularne, mało składnikowe, a sos jest na tyle pyszny że można go zjeść z samym makaronem bez żadnych mięsnych czy warzywnych dodatków. Sos Alfredo to połączenie masła, śmietany i parmezanu. Klasyka. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietniksolimy , dodajemy kilka kropli oleju - zagotowywujemy Z każdej części robimy wałeczek Wałeczki kroimy w około 2 - 3 cm kawałki Wrzucamy na wrzątek Gotujemy kilka minut od wypłynięcia Podajemy ze śmietaną lub jogurtem i cukrem lub z masełkiem i tartą bułką
Od kuchni czyli o wszystkim po trochękawą.Dżem dobry! :)Składniki:500 g mąki pszennej + do podsypywania80 g drożdży świeżych1 łyżka cukru1/2 szkl. śmietany150 g margarynyCukier brązowyJajko (białko)Dżem ŁOWICZ truskawkowyPrzygotowanie:Drożdże wymieszać dokładnie ze śmietaną i łyżką cukru. Na stolnicy rozetrzeć mąkę z margaryną. Dodać drożdże i uformować kulę. Do dużego garnka wlać zimną wodę i włożyć ciasto i czekać aż ciasto wypłynie na wierzch
Czarnawisienkaubitą pianę i delikatnie wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, można dodać mąki. Smażyć na malej ilości oleju formując cienkie placki**.Można je podawać z cukrem, Golden syropem, bitą śmietaną lub dżemem.*Dynia powinna mieć temperaturę pokojową.**Cieńsze placki lepiej się smaży, grubsze mogą się lekko rozpadać.Smacznego
Złote przepisynastępnie bardzo ciasno ułóż w formie. Tak aby zapełnić całe wnętrze tortownicy. Na masę marcepanową: - 3 białka - 3 czubate łyżki cukru pudru - 1/2 szklanki zmielonych migdałów - 4 łyżki śmietany w/w zmiksuj blenderem na gładką masę, wylej całą masę na gruszki. Ciasto pieczemy przez 55 minut w nagrzanym piecu! Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni
SMYKWKUCHNI