śmietanowie - 6000 przepisów (strona:318/400)

Gofry 128

Połączyć mikserem wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy.Ubite białka dodajemy do masy i dokładnie mieszamy je łyżką (!)Tak przygotowaną masę wylewamy porcjami na rozgrzaną gofrownicę.Upieczone jemy z bitą śmietaną, dżemem, owocami itp - w zależności od nas ;)   Smacznego

charlotte gotuje
Ciasto Jakuba 8963

smaku, ale jest ok :) Dodam też że ciasto Jakuba należy do tych mniej słodkich, także można od siebie jeszcze coś tam dosypać :)Ciasto :3,5 szkl mąki250 g margaryny1szkl śmietany 12% lub 18%6 żółtek0,5 szkl cukru pudru2 łyżeczki proszku do pieczeniaBeza :6 białek12 łyżek cukru3 kisiele wiśnioweMasa budyniowa :3 opakowania budyniu waniliowego3 szkl mleka4 łyżki cukru250 g margarynyDodatkowo

charlotte gotuje
Kurczę pieczone na piwie 315

odpoczął", nie stracił wilgotności i oparów alkoholu ze środka.Podajemy z pieczonymi i / lub warzywami.Zebrany w naczyniu płyn możemy wykorzystać do zrobienia sosu. Dodajemy do niego lampkę czerwonego wina, śmietanę, całość zagęszczamy mąka i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.Smacznego :)Dla zainteresowanych zamieszczam link do filmiku: Kurczak

Taste Of My Day
Tort malinowo - borówkowo - czekoladowy 225

części i pozostawiamy na czas przygotowania mas do tortu.Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej (napełniamy garnek gorącą wodą i na garnek kładziemy miseczkę z czekoladą) dodajemy do czekolady 3 łyżki śmietany kremówki. Odkładamy czekoladę do wystygnięcia.Do miski dajemy serek mascarpone, dodajemy 300 ml śmietanki kremówki, 2 łyżki cukru pudru, wymieszać wszystko mikserem. 1/2 zostawiamy w misce, a drugą połowę masy

Serce zamknięte w formie pyszności
Delikatny krem z twarożku 191

ciężki jak kremy z samego masła, mimo to nadaje się świetnie do dekoracji babeczek i zachowuje kształt wyciśniętych szprycą ozdób dzięki dodaniu śmietanfixu (lub innego utrwalacza do bitej śmietany).Składniki:200 g twarożku na sernik (lub miękkiego białego sera)1 kostka masła4 łyżki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1 śmietanfixMasło wyciągamy wcześniej z lodówki i kroimy na male kawałki.Miksujemy

Ciastkozercy
Zimowa tarta z jabłkami 312

przygotowaniu powinny lekko się rozpadać. Odstawiamy garnek w chłodne miejsce.Margarynę wyciągamy z lodówki i kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy mąkę cukier i proszek. Dodajemy jajka, śmietanę oraz margarynę i dokładnie zagniatamy całą masę.Formę na tartę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą.Ciasto wałkujemy na placek grubości około 0,5 cm i wykładamy nim przygotowaną formę. Ścinki

Ciastkozercy
Babeczki stracciatella baranki 181

wariant ulepszony - piankowe baranki :)Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego0,5 tabliczki gorzkiej czekolady1 jajko0,5 szklanki oleju1 szklanka mleka2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego0,5 tabliczki białej czekoladyrodzynki w czekoladziebiałe pianki mini (około 1 cm średnicy)białe pianki zwyczajne (około 3 cm średnicy) Czekoladę kroimy w małe kawałki lub trzemy

Ciastkozercy
Rolada ze wzorkiem 311

pudru+barwniki spożywcze, kakaoSkładniki na ciasto na roladę:4 jajka1 łyżeczka winianu sodu (opcjonalnie)0,5 szklanki cukru1 szklanka mąki100 g masła1 łyżeczka cukru waniliowegoSkładniki na krem:200 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone4 łyżki cukru1 łyżeczka żelatynymandarynki z puszkiNajpierw przygotowujemy ciasto na wzorek. Miękkie masło miksujemy na puszystą jasną masę z cukrem pudrem. Dodajemy białka i miksujemy.Na koniec dodajemy

Ciastkozercy
Rolada schabowa w sosie miodowo-musztardowym 279

łyżki oleju Farsz: 300g wątróbki drobiowejcebulatymianek, rozmaryn, pieprz, sól jajko2 łyżki bułki tartejmasło do smażenia Sos:3 łyżki miodu 2 czubate łyżki musztardy sarepskiej2 czubate łyżki musztardy francuskiej3 łyżki śmietany do zup i sosów2 łyżki olejuSchab kroimy na pół, nie krojąc go do końca- tak, żeby powstał nam płat do rolady.Posypujemy go dość obficie przyprawami, polewamy olejem i dodajemy czosnek

Czerwona Porzeczka
Mus z białej czekolady 160

White chocolate mousseSkładniki.5 dag biszkoptów1 łyżka masła2 łyżki spirytusu2 łyżki cukru2 łyżki wody15 dag czekolady białej1 jajko150 ml śmietany15 dag truskawek2 łyżki cukru pudruWykonanie.Biszkopty zmiksować

Kulinarny karnet Christophera
Miodownik z kremem budyniowym. 285

miodowego. W rondelku łączymy: masło, cukier, miód i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia się składników na jednolitą masę. Pozostawiamy do przestygnięcia. Po tym w misie łączymy mąkę, jaja, śmietanę, proszek do pieczenia i dodajemy masę miodową, dokładnie zagniatamy na jednolite ciasto. Dzielimy na 4 równe części. Pierwszą część wałkujemy na blat o grubości ok. 0.5 cm i przekładamy

Kuchnia Łukasza
Śmietanowo - galaretkowiec 434

galaretki rozpuścić w 0,5 litra przegotowanej wody , odstawić do lekkiego stężenia . 1 zieloną galaretkę rozpuścić w szklance przegotowanej wody i odstawić do całkowitego stężenia . 1 czerwoną ___________________ ;: ______________________________________________ 1 litr śmietany ubić , dodać 0,5 litra czerwonej galaretki , delikatnie wymieszać . Galaretki czerwoną i zieloną pokroić w kwadraciki i dodać do masy śmietanowej , jeszcze raz delikatnie wymieszać . Masę wyłożyć na pierwszą część

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada 326

przegotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. 7.Galaretkę pomarańczową rozpuścić w 250 ml przegotowanej wody i odstawić do zastygnięcia . Po zastygnięciu pokroić w kwadraciki. 8.Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym , dodać galaretki niebieską z żółtą , ubić chwilkę mikserem , dodać kosteczki galaretki pomarańczowej i delikatnie wymieszać łyżką. 9.Biszkopt rozwinąć , wyłożyć masę i delikatnie zwinąć . 10. Ja wierzch rolady także

Sama słodycz i szczypta chili
KOKOSANKI W DWÓCH ODSŁONACH 160

rozpływająca się w ustach.SKŁADNIKI:- kostka masła,- 1 szklanka cukru (może być trzcinowy),- kaszka ryżowa (opakowanie) lub pół na pół z kaszką kukurydzianą,- 3-4 jajka,- 2-3 łyżki śmietany,- kokos - wiórki - 100g,- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowcy - proszek bezglutenowy),- cukier wanilinowy, a najlepiej zmielona laska wanilii,WYKONANIE:Masło zmiksować z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami. Dodać pozostałe składniki

Wypisz Wymaluj
Dyniowa zapiekanka z boczkiem i czosnkiem niedźwiedzim 170

oliwą i obsypanego bułką tartą, wyrównujemy i posypujemy bułką tartą, zapiekamy w 200 stopniach ok. 45 minut, aż babka dyniowa się zarumieni. Zapiekankę dyniową możemy podać z kleksem kwaśnej śmietany i posypaną skwarkami z boczku. Smacznego! Polecam.The post Dyniowa zapiekanka z boczkiem i czosnkiem niedźwiedzim appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania