torbę termiczną otrzymuje Dorota za:Crostini ze słodkiego groszkuSkładniki- 500ml bulionu lub wody- 1 łyżeczka płatków chili- 450g mrożonego groszku- 10g świeżo siekanej mięty- 3/4 łyżeczki soli- pieprz- 125ml śmietany kremówki- 90g drobno pokrojonego prosciuttoCrostini:-1 bagietka, pokrojona na plastry grubości 1 cm- Oliwa z oliwek extra-virgin, do skrapiania- 3 lub 4 ząbki czosnkuWykonanie:Podgrzewamy bulion dodajemy płatki chili
Malinowe Pocałunkiczas mieszając gotujemy, aż do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Przecedzamy przez sitko i podajemy :) Jeżeli chcemy, żeby czekolada była ostrzejsza, papryczkę chili kruszymy przed gotowaniem. Możemy również podać z bitą śmietaną. Smacznego! Przepis bierze udział w akcji
My Culinary Artdeser, którego sekretem i kluczową kwestią jest niesamowicie kruche ciasto, które rozpływa się w ustach. Składniki: 2 1/4 szklanka mąki 20 dag masła 2 żółtka 1 czubata łyżka gęstej śmietany 1/4 szklanki cukru szczypta soli Wykonanie: Ze składników zagniatam ciasto... ...dzielę je na trzy równe części i każdą z nich rozwałkowuję na placek grubości ok 2mm... ...następnie nożem wykrajam trójkąty
Taste Of My Daypost z przepisem na tartę. Składniki:1. Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 0,5 łyżeczki imbiru 125 g masła łyżka śmietany 2. Nadzienie 5 jabłek skórka otarta z 1 cytryny ew. sok z 0,5 cytryny 3. Kruszonka 4 łyżki masła 4 łyżki cukru pudru 8 łyżek mąki Wykonanie: Wykonanie tarty
Taste Of My DayDlatego dzisiaj po długiej przerwie chcę Wam zaproponować ciasto ze śliwkami wg przepisu mojej mamy :) Składniki 1kg śliwek węgierek Ciasto: 4 żółtka cukier waniliowy 2 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki margaryna Beza: białka z 4 jaj 1 szklanka cukru 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Wpierw do osobnych misek rozdzielamy białka
Taste Of My Dayogniu. Paprykę parzymy we wrzątku, obieramy ze skóry kroimy w drobne paski i dodajemy do pozostałych składników. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą bądź słodką. Opcjonalnie zamiast śmietany możemy dodać 1/4 szklanki mleka do zabielenia. Przed podaniem, danie posypujemy zieleniną, np szczypiorkiem. Osobiście większość zup jem z chlebem :) Z tym daniem fajnie komponuje się ciabata domowego wypieku. Smacznego
Taste Of My DayBułeczki pieczemy ok 20 - 25 minut w temperaturze ok 80 stopni. W następnej kolejności przyrządzamy sosy.2. Sosy - Sos prawie jak z McDonald's Składniki: 4 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy łyżeczka octu winnego mało ogórek kiszony kawałeczek cebuli pieprz, sól, ostra papryka, kilka kropel tabasco kilka liści świeżej bazylii Wykonanie: Wszystkie składniki wkładamy
Taste Of My Dayprywatnej posesji Obiad zjedliśmy w jednej z niewielu restauracji w mieście. Przystawka to tradycyjny maderski chleb z masłem czosnkowym. Fot. Zapiekanka z ryby Cob, z ziemniakami, przyprawami, serem i śmietaną Fot. Scabarb fish z sałatką i frytkami Fot. Oryginalny uchwyt do otwarcia lodówki z napojami Fot. Stanowiska z owocami morza w supermarkecie Fot. Widokna nową część miasta, nad którą górują
Taste Of My Dayrulon. Włożyć do naczynia żaroodpornego szwem do dołu. Wstawić na 20 min. do piekarnika nagrzanego do 200°C.Podawać gorące z ulubionym sosem do wyboru (salsa, guacamole lub kwaśną śmietaną).Smacznego
Złote przepisydopiekały rozgrzałam patelnię grillową, na którą potem ułożyłam rybki i grillowałam po kilka minut z każdej strony. Moje rybki podałam z ziemniaczkami niedźwiedzimi oraz sałatą masłową z pomidorkiem, śmietaną i koperkiem. My tak lubimy, więc dlatego wybór padł właśnie na te dodatki. Wyszło pysznie. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu - patelnia grillowa Ballarini linii Salento White Stone
Blondynka Gotujekarmelowy świetnie nadaje się do placuszków, naleśników, lodów czy wreszcie serników i szarlotek.Z odrobiną cierpliwości przygotujemy pyszny kremowy sos, który posmakuje nie tylko najmłodszym.SKŁADNIKI 200g cukru80g masła120g śmietany kremówkiszczypta soliPRZYGOTOWANIECukier wsypujemy do garnka - najlepiej o grubym i szerokim dnie - ewentualnie na ciężką patelnię. Na średniej mocy karmelizujemy cukier na złoty kolor. Cukru nie mieszamy - kiedy zacznie się topić
Moje Kuchenne RewelacjeJeżeli mamy sok od ogórków kiszonych ,to można dolać. Całość gotować jeszcze 5 minut i posypać natką pietruszki lub koperkiem. Ogórkowa gotowa i można podawać. Osobno podać dla chętnych śmietanę. Ogórkowa z ogórków kiszonych i świeżych ma ciekawy delikatny smak, jest łagodniejsza od zwykłej ogórkowej
Kulinarny karnet Christopheraładnie dusić, a dynia przechodzić przyprawami. I o to nam chodzi. Dodalam czosnku i mrożonego selera naciowego. Przykryłam, po chwili dodałam pieprzu ziołowego. Następnie mleka Alpro Orginal, zamiast śmietan czy mleka. Przykryłam i odeszłam spokojnie do swoich zajęć- bez obaw Toscanę możecie zostawić bez opieki, nie przypali Wam potrawy! Po 10 minutach na nakrętkę nalałam oliwy z oliwek, bez otwierania
Z Kuchni Do Kuchnipuszce, ale można zrobić samemu w 10-15 minut i jest go wystarczająco dużo, aby przełożyć nim miodownik na dwóch poziomach.Składniki: 12 dag cukru kryształu 250 ml śmietany 30-36 % 10 dag czekolady 1 łyżka masła 1. Na patelni rozpuszczamy cukier, karmelizujemy go. Do gotującego się karmelu dojemy łyżkę masła i wlewamy słodką śmietankę małymi porcjami. Mieszamy i rozpuszczamy
Apetyczna babeczkaopakowania KitKatów (my miałyśmy lekkie braki w ilości więc dałyśmy 3 opakowania KitKatów i jedno WW) Polewa: 90g białej czekolady (1 tabliczka) 5 łyżek mleka (może być też śmietana kremówka) 1 łyżka masła Pomarańczowy barwnik 3 kostki ciemnej czekolady Masło wraz z gorzką czekoladą roztapiamy w garnuszku na małym ogniu. Odstawiamy na chwilę na bok. Kawę rozpuszczalną zaparzam
Kolizje Smaków