pieprz czarny. Przygotowanie: Z wędzonej makreli usuwamy ości, a mięsko przekładamy do miseczki. Rozgniatamy ją widelcem z serem twarogowym, dolewając mleka. Można dodać odrobinę śmietany zamiast mleka. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy pastę. Na wafelkach ryżowych rozsmarowujemy pastę i dekorujemy plasterkiem pomidorka cherry
Aga w kuchniProste wykonaniu ciasto, które zachwyca kolorem. Bitą śmietanę, którą najczęściej można spotkać w przepisach do tego ciasta zastąpiłam jogurtu naturalnym połączonym z galaretką cytrynową, dzięki temu ciasto jest orzeźwiające. Składniki: Ciasto 450 g mrożonego szpinaku szklanka cukru 4 jajka szklanka oleju 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia MASA 800 g jogurtu naturalnego 3 galaretki cytrynowe żurawina Szpinak rozmrozić
RAROSSAszklanki cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka aromatu migdałowego 1 ½ szklanki mąki Szczypta soli Polewa: 90g gorzkiej czekolady (1 tabliczka) 8-9 łyżek mleka (może być też śmietana kremówka) 1 łyżka masła Masło wraz z gorzką czekoladą roztapiamy w garnuszku na małym ogniu. Następnie odstawiamy by nieco ostygło. Kawę rozpuszczalną zaparzam w 1/3 szklanki i odstawiam by nieco
Kolizje Smakówupieczoną i miękką dynie, gotujemy ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przelewamy do miksera i miksujemy na konsystencję zupy kremowej. Serwujemy w nie dużej miseczce z śmietaną i grzankami
Kuchnia Łukaszafaworki ! Ja sie nie nadaje do robienia faworkow..przyznaje..ale po tym przepisie na prawde warto sie za nie zabrac! Składniki: 20 dkg mąki 3 żółtka 3 łyżki gęstej śmietany 1 płaska łyżeczka proszku spulchniającego 1 łyżka spirytusu 2 kostki smalcu (lub innego tłuszczu do smażenia) sól cukier puder do posypania Wszystkie składniki wymieszać. Cieniutko (1 mm) rozwałkować, pokroić
Z Kuchni Do Kuchniuzyskać Gotowy biszkopt wg.przepisu jak wyżej, lub biszkopty włóż z powrotem do tortownicy. Ubij śmietankę na sztywno, rozpuszczoną i zimną galaretkę -postępuj wg.przepisu na opakowaniu galaretki- wlej do bitej śmietany, miksuj do połączenia skladników. Połowę masy śmietanowej wlej na biszkopt i wyrównaj, nastęnie połóż drugi krążek i lekko dociśnij.Wylej masę i ułóż na wierzchu truskawki lub inne owoce.Wstaw
Z Kuchni Do Kuchnirarytasy potrzebne w każdej kuchni . SKWORCUdo mojej paczki włożył Z SERII BAKALIE -wiórki kokosowe -wisnie suszone premium -mango kandyzowane -melon kandyzowany -ananas kandyzowany Z SERII KAWY ROZPUSZCZALNE -truskawki w śmietanie -malinowy sorbet -ananasowa Z SERII GRZYBY -grzyby MUN Z SERII HERBATY -hawajski koktajl -tropikalna burza -hawajska owocowa Z SERII PRZYPRAWY -przyprawa do paeli -przyprawa pięć smaków -kuchmistrz -przyprawa do burrito
Z Kuchni Do Kuchniczyli także kogel mogel . Klasyczny kogel-mogel robi się z dwóch żółtek kurzych jaj i trzech łyżeczek cukru, dokładnie razem utartych. Alternatywne dodatki to między innymi miód, rum, bita śmietana, kakao, rodzynki lub sok z cytryny. W innej wersji deseru białko oddzielone od żółtka jest ubite i dodane do masy z żółtka i cukru (źródło). Składniki (na 2 porcje
My Culinary Artgrillowanego ananasa oraz wasabi dopełniały danie i bardzo fajnie je wykańczały. Tym razem do frytek dodano sałatkę ze świeżych warzyw. Milkshake przyjemny i słodki. Niestety wykończony został sztuczną bitą śmietaną. O herbatę musieliśmy się kilkakrotnie upominać, widocznie nie jest to częste zamówienie w lokalu. Także tym razem obsługa bardzo przyjazna, ale na szczęście dość wycofana. Lokal oceniam na duży plus
Pasja Smakuotrzymujemy pyszny, miękki chleb. Jeżeli nie posiadamy maszyny do pieczenia chleba zaczynamy od zrobienia rozczynu (z części mąki, drożdży, cukru i najlepiej mleka) i odstawiamy do wyrośnięcia- konsystencja gęstej śmietany. Następnie dodajemy resztę mąki, resztę wody lub mleka, sól oraz wszystkie pozostałe składniki. Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Po tym czasie formujemy chleb i wkładamy do formy i wstawiamy do piekarnika
Mango Papajaseler.Gdy udka są gotowe dodajemy warzywa i kaszę jęczmienna. Gotujemy aż kasza bęzie miękka. Około 20-30 min. Dolewamy bulionu kurczakowego. Doprawiamy do smaku. Możemy doprawić 2-3 łyzkami śmietany . Gotowe :) Prawda że było prosto i prawie że ekspresowo :)Życzę smacznego
Smaki EdytySkładniki na półkruche ciasto 200 g zimnego masła 2 żółtka 3 łyżki drobnego cukru szczypta soli 200 g mąki krupczatki 200 g mąki pszennej (typ 450) 1 łyżka śmietany 18%Przygotowanie Masło kroimy nożem na małe kawałki, wrzucamy do miski, dodajemy cukier, przesiewamy mąkę do tej samej miski i "dziabiemy" dalej masło z mąką. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy
Symfonia Smakównawet dla małych dzieci, a ja uwielbiam je! Składniki: ciasto 3 szklanki mąki 1 margaryna 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżki gęstej śmietany 18 % masa 1 kg wydrążonych obranych jabłek 3/4 kostki masła 1 szklanka cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Składniki na ciasto zagnieść i podzielić
Niezły Młynekwtedy ludzie potrafili przeżyć bez telewizora, komputera, komórki i było im dobrze. Nawet bez miksera. WAFLE Z GALARETKĄ. /inspiracja: Sto kolorów kuchni; współpraca z Winiary;/ 1 opakowanie wafli 330ml śmietany kremówki 30% 250g masła 1/4 szklanki cukru 2,5 opak. galaretki truskawkowej Winiary Śmietankę podgrzewam razem z cukrem i masłem. Kiedy to się rozpuści, a całość zacznie wrzeć, zdejmuję
W kuchni Karmel-itkiłyżkami wody. Gdy zmiękną i nabiorą „połysku” dodajemy sól, pieprz oraz śmietankę. Całość mieszamy dokładnie i pozostawiamy na ogniu do zagotowania. Uwaga! Cały czas mieszajmy po dodaniu śmietany aby się nie zważyła. Gdy zauważymy ruch masy świadczący o gotowaniu, zdejmujemy z ognia. Voila! Teraz tylko razem ułożyć na talerzu i danie gotowe! Smacznego
PastelFood