Przepis na : obiad
Ten przepis to świetny pomysł na to jak wykorzystać mięso pozostałe z gotowania np. rosołu. Prosty i niedrogi. Do tego najlepsze będą domowe tortille, ewentualnie można użyć też naleśników. Zapiekane tortille można podawać nie tylko na obiad ale też jako przekąskę.SKŁADNIKI500 g rozdrobnionego gotowanego mięsa1 cebula3 ząbki czosnku1 płaska łyżeczka mielonego kminkupieprz cayenne (ilość wedle upodobań)sól, pieprz150 g utartego sera cheddar2 łyżki oliwy z oliwek16 tortilliCebulę obrać, umyć i p... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...