śmietanowie - 6000 przepisów (strona:304/400)

Tiramisu - Cappuccino 357

szansa, że to ciasto zasmakuje, nawet tym którzy tiramisu nie lubią.Tiramisu - Cappuccino - Składniki:Cappuccino:4 łyżeczki cappuccino100 ml gorącej wody50 ml mleka 2 łyżeczki cukruMasa:330 ml śmietany kremówki250 g sera mascarpone2 łyżki cukru pudrułyżka cappuccino waniliowegoopakowanie biszkoptów ok. 200 gkakao (ok. 3 łyżki)odrobina masłaTiramisu - Cappuccino - Sposób przygotowania:Przygotowujemy kawę cappuccino. Odkładamy do wystudzenia.Form

Słodka Strona
Tort Naleśnikowy na Walentynki 185

ubijamy na sztywno, wsypujemy cukier waniliowy, cukier puder i ciągle miksując dodajemy mascarpone.Naleśniki układamy na przemian: różowy naleśnik, krem, fioletowy naleśnik, krem itd. Wierzch powinien być pokryty śmietaną. Torcik ozdabiamy serduszkami wyciętymi z kawałków naleśników. Można do tego użyć specjalnych foremek, ja wycięłam je nożem.(Z podanych składników powstanie ok. 18 naleśników o średnicy 14 cm.)Moje posty

Słodka Strona
Stripsy Rybne 173

soli i pieprzu. Całość mieszamy za pomocą miksera przez dłuższą chwilę, tak aby ciasto zdążyło się napowietrzyć. Powinno mieć konsystencje gęstej śmietany.Wyjmujemy ryby z lodówki i wlewamy do nich przygotowane ciasto. Do osobnego naczynia (najlepiej garnka z pokrywką, lub pojemnika z wieczkiem) wsypujemy ok. pół szklanki mąki. Po kolei wkładamy

Słodka Strona
Potrójnie Czekoladowy Sernik na Zimno 223

czekolady w każdym wydaniu. Gorzka czekolada, mleczna czekolada i biała czekolada, czyli dużo, dużo CZEKOLADY! Potrójnie Czekoladowy Sernik na Zimno - Składniki:350 g sera dwukrotnie zmielonego300 ml śmietany kremówki 30%2,5 łyżki żelatyny + ok. 30 ml ciepłej wody2 łyżki cukru pudru50 g czekolady białej50 g czekolady mlecznej50 g czekolady gorzkiej biszkopt lub okrągłe biszkopciki Potrójnie Czekoladowy Sernik

Słodka Strona
Tortilla ze Stripsami z Kurczaka 754

soli i pieprzu. Całość mieszamy za pomocą miksera przez dłuższą chwilę, tak aby ciasto zdążyło się napowietrzyć. Powinno mieć konsystencje gęstej śmietany.Wyjmujemy kurczaka z lodówki i wlewamy do niego przygotowane ciasto. Do osobnego naczynia (najlepiej garnka z pokrywką, lub pojemnika z wieczkiem) wsypujemy ok. pół szklanki mąki. Po kolei wkładamy

Słodka Strona
Mazurek z Nutellą, Mleczną Masą i Orzechami Laskowymi 238

Fanów Nutelli, Czekolady, Orzechów Laskowych i wszystkich słodyczy powstających z tych składników nie trzeba długo przekonywać do tego mazurka. Nutella z kawałkami orzechów laskowych, mleczna masa

Słodka Strona
Morszczuk w Cieście 192

mąki70 ml mleka2 duże jajkasólpieprzodrobina octuolejMorszczuk w Cieście - Sposób przygotowania:Morszczuka przyprawiamy niewielką ilością Vegety, koperku i pieprzu.Z podanych składników przygotowujemy ciasto, które powinno mieć konsystencje gęstej śmietany (gdy jest za rzadkie dodajemy odrobinę mąki, gdy za gęste - mleka).Każdy kawałek ryby zanurzamy w przygotowanym cieście i od razu kładziemy na rozgrzany olej (rybę smażymy w głębokim tłuszczu

Słodka Strona
Ciasto "Kopiec Kreta" 344

wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 175 stopni. Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka". Śmietankę ubijamy. Cukier puder mieszamy wraz z fixem, a następnie dodajemy do śmietany - łączymy składniki. Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do przygotowanej masy - dokładnie mieszamy. Ciasto obkrawamy naokoło, tak aby następnie za pomocą łyżki można było wydrążyć środek

Słodka Strona
Shake Truskawkowy 329

miksujemy wraz z cukrem w blenderze. Następnie dodajemy mleko, lody i dalej miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji.Shake Truskawkowy możemy podać z bitą śmietaną, dowolną posypką, wafelkami itd. - według własnych upodobań.Moje posty

Słodka Strona
Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami 150

trzy części.Płatki migdałów podpiekamy na suchej patelni. Całkowicie studzimy.Czekoladę ścieramy na tarce o grubych oczkach.Śmietankę ubijamy. Cukier puder mieszamy wraz z fixem, a następnie dodajemy do śmietany - łączymy składniki. Połowę masy wykładamy na dolny biszkopt i posypujemy połową płatków migdałów (ok. 50 g). Przykrywamy środkowym krążkiem ciasta. Ponczujemy mlekiem (można dodać odrobinę wódki lub innego alkoholu). Następnie

Słodka Strona
Babeczki Kajmakowe 177

Schłodzoną śmietankę ubijamy pod koniec dodając fix (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ może wytrącić się masło). W osobnym naczyniu chwilę miksujemy kajmak i łączymy ze śmietaną bardzo delikatnie mieszając do połączenia składników.Na spody wykładamy za pomocą szprycy porcje kremu, a następnie posypujemy drobno pokrojonymi orzechami i polewamy kajmakiem (można do tego użyć np. "długopisu" cukierniczego

Słodka Strona
Deser Jogurtowy z Mango 346

obieramy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy blenderem na gładki mus.Do pucharków nakładamy na zmianę: masę jogurtowo-śmietanową, mus z mango. Całość możemy dodatkowo udekorować bitą śmietaną.Moje posty

Słodka Strona
Domowe Hot Wings jak z KFC 14155

mleko, wbijamy jajka i doprawiamy niewielka ilością chili, soli i pieprzu. Całość mieszamy za pomocą miksera przez dłuższą chwilę, tak aby ciasto zdążyło się napowietrzyć. Powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Gdyby ciasto okazało się za rzadkie dodajemy więcej mąki, gdyby za gęste troszkę więcej mleka. Wyjmujemy kurczaka z lodówki i wlewamy do niego przygotowane ciasto - mieszamy, tak aby pokryło każdy

Słodka Strona
Domowe Stripsy jak z KFC 2967

mleko, wbijamy jajka i doprawiamy niewielka ilością soli, pieprzu i chili. Całość mieszamy za pomocą miksera przez dłuższą chwilę, tak aby ciasto zdążyło się napowietrzyć. Powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Wyjmujemy kurczaka z lodówki i wlewamy do niego przygotowane ciasto. Do osobnego naczynia (najlepiej garnka z pokrywką, lub pojemnika z wieczkiem) wsypujemy ok. szklankę mąki. Po kolei wkładamy do niego

Słodka Strona
Migdałowiec na krakersach według Siostry Anastazji 285

Wyłożyć ciepłą masę budyniową i przykryć ostatnią warstwą krakersów. Schłodzić.  Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wrzątku, ostudzić i dodać do śmietany. Masę wyłożyć na ciastka. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, ostudzić i posypać wierzch ciasta.Przechowywać w lodówce.Źródło: Cukierenka Klementynki

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania