śmietanowie - 6000 przepisów (strona:303/400)

Śnieżno - kokosowe muffinki 185

stopni. Zostawiamy do wystudzenia. 4. W garnku rozpuszczamy 30g masła, dodajemy połamaną w kostki białą czekoladę. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy do lodówki i chłodzimy masę. Ubijamy śmietanę kremówkę, mieszamy ze schłodzoną masą do uzyskania gładkiej konsystencji. 5. Wierzch każdej babeczki smarujemy kremem i obficie obsypujemy wiórkami kokosowymi

Szefowa kuchni
SERNIK GOTOWANY 6950

wierzch do starkowaniaWykonanie:Mąkę siekamy z margaryna i smalcem. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy do ciasta, dodajemy też proszek do pieczenia, sól i po troszku smietanę, zagniatamy ciasto- śmietany tyle żeby ciasto nie brało się do ręki,a  było elastyczne. Ciasto dzielimy na 3 częsci. Każdą pieczemy na dużej blaszce przez 20 minut w  170 st.Do sera dodajemy

Z Majeczką w kuchni
KRUCHE MAŚLANO-KORZENNE CIASTECZKA ORKISZOWE, BEZ CUKRU 373

270g mąki pszennej)- 30g skrobi kukurydzianej- 2 żółtka- 150g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki)- 100-120g ksylitolu (najlepiej mielonego)  lub cukru pudru- 2 łyżki kwaśnej śmietany- ok.50g  (lub jogurtu greckiego)- 1 płaska łyżeczka mielonego cynamonu- 1/2 - 3/4 płaskiej łyżeczki przyprawy korzennej (dałam Kotanyi)- szczypta soliDodatkowo:- 1 jajko do posmarowania ciastek- u mnie pokruszone migdały do posypania

Smaczne Zdrowe
Mini tarty z konfiturą z buraka i czerwonej cebuli zapiekane pod kołderką z koziego sera 147

czosnku1 łyżka masła1 łyżka miodu3 łyżki octu balsamicznegosól i świeżo mielony pieprzMasa z koziego sera:110 g koziego serka twarogowego (wykorzystałam kozią roladkę Merci Chef)1 jajko2 łyżki gęstej śmietany 18%szczypta tartej gałki muszkatołowejlistki świeżego tymiankuPrzygotowanie:Buraka myjemy dokładnie, owijamy folią aluminiową i pieczemy 50 minut w piekarniku w temperaturze 200 stopni C. Upieczonego buraka obieramy i kroimy

Smakowity Blog Kulinarny
Mamo ja nie chcę do szołbizu!! Chcę zupę! Moja zupa serowa 157

drobnych oczkach (szybciej się rozpuszczą), Lazur kroimy w kostkę. Do gotującego się bulionu dodajemy serki topione, mieszamy aż się rozpuszczą, dodajemy pozostałe sery i wyciśnięty ząbek czosnku. Rozpuszczamy. Dodajemy śmietanę, sól i pieprz. Z solą delikatnie bo ser pleśniowy i parmezan są słone. Zupę na talerzu posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem. Podajemy z grzankami lub obwarzankiem jak ktoś z Krakowa

ladykitchen
Weekend na Węgrzech - relacja 169

jedliśmy brokułową zupę-krem z grzankami, a na drugie danie były faszerowane kieszonki schabowe  z frytkami (i ryżem), a na koniec deser: rumowy krem z kasztanów z bitą śmietaną. Zupa była fajna, bardzo kremowa i smakowita. Za to drugie danie chociaż sycące, to było dość słone. Deser zbyt alkoholowy, nie zjadłam nawet połowy. Do posiłku zamówiliśmy piwo Dreher (jasne

Pasja Smaku
Obiad, który robi się sam. 3211

trzeba sprawdzać widelcem, czy sa już miękkie w środku.Prawda, że  zrobiło się prawie samo? ;) U mnie jako dodatki wystąpiły: kompot z jabłek od babci, szpinak ze śmietaną i czosnkiem, mizeria, pomidor.Prosty, domowy obiad, mało pracy a ile obżarstwa

Z butelką mleczka w tle
Pieczone warzywa czyli prażonka-pieczonka. 185

zajęło 1,5 godziny.Jeśli nie lubimy sosu czosnkowego pod koniec pieczenia możemy posypać zapiekankę pokruszoną fetą.Ja sos czosnkowy uwielbiam więc zrobiłam go sporą ilość w proporcjach:1/3 śmietany 18%1/3 jogurtu naturalnego1/3 majonezuCzosnek przeciśnięty przez praskę, zioła, sól, pieprz - sos robimy najlepiej kilka godzin wcześniej, żeby miał czas się przegryźć.Warzywa możemy jeść jako oddzielny posiłek

Z butelką mleczka w tle
Crumble - granola czasem różnica jest niewielka... 125

stopni na około pół godziny.Chętni mogą przed pieczeniem posypać mieszankę kruszonką:1 łyżka mąkipół łyżki cukru pudrupół łyżki masłaJa dla pełnej rozpusty podałam crumble z kleksem kwaśniej śmietany z dodatkiem cukru waniliowego. Jesień od razu zrobiła się znośniejsza

Z butelką mleczka w tle
ŚLEDZIE PO JAPOŃSKU 874

być pyszny. Tak podany napewno zachwyci każdego miłośnika ryb a szczególnie śledzi Składniki:1/2 kg sledzi puszka groszku zielonego 1 jabłko 1 cebula 1/2 szklanki majonezu 1/2 szklanki śmietany zalewa:2 ziarna pieprzu, 2 ziela, 1 listek, 1,5 łyżki octu,1/2 szklankI  wodyWykonanie:Składniki zalewy mieszamy,zagotowujemy , dodajemy pokrojona w talarki cebulę, wkładamy sledzie na noc. Wyjmujemy

Z Majeczką w kuchni
Śledź po cygańsku 272

Śledź po cygańsku, śledziki w śmietanie, w oleju, smażone…, sposobów podania jest tak wiele, żenie wiadomo na jakie się skusić. Ja preferuję w sosie pomidorowym :) Chociaż jestem jedynym amatorem śledzików w mojej rodzinie i niestety cała rodzinka patrzy na nie krzywo, to na świątecznym stole nie może ich zabraknąć. Te w słodkiej zalewie z rodzynkami wyjątkowo smakują nawet wybrednemu podniebieniu

Delicious Titbits
Kruche rogaliki z marmoladą 228

pomimo, że w cieście nie ma cukru to są one słodkie głównie właśnie za sprawą słodkiego nadzienia.składniki:3 szklanki mąki, użyłam pszennej typ 500 Młyn Kopytowa1 szklanka śmietany 18%250 g masła lub margarynyorazmarmolada do nadziewaniacukier puder do posypaniaSkładniki odmierzam szklanką o pojemności 250 ml. Margarynę wyjąć wcześniej z lodówki aby nieco zmiękła. Wszystkie składniki przełożyć do miski

Monia miesza i gotuje
Shake Bananowy 152

łyżki cukruok. łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (opcjonalnie)Shake Bananowy - Sposób przygotowania:Przepis I:Obrane banany łamiemy na kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy mleko, śmietanę, cukier, szczyptę cynamonu i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.Przepis II: Obrane banany łamiemy na kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy mleko, cukier, lody i miksujemy

Słodka Strona
Naleśniki z Białym Serem 206

waniliowy i ucieramy. Najlepiej zrobić to za pomocą widelca.Każdy naleśnik pokrywamy nadzieniem serowym i składamy w "kopertę".Podajemy ze śmietaną oprószając całość cukrem pudrem.                          Moje posty

Słodka Strona
Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego 404

Biszkopt:2 jajka4 łyżki cukru1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/2 łyżki mąki tortowej1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 cukru waniliowego (8 g)Masa:1 kg naturalnego serka homogenizowanego (w wiaderku)250 ml śmietany kremówki (30%)ok. 200 g cukru pudru2,5 łyżki żelatynycukier z prawdziwą wanilią (lub cukier waniliowy)odrobina ekstraktu waniliowegoponadto:ok. 250 g owoców leśnychgalaretka z owoców leśnych(lub inny smak

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania