rzodkiewka przepisy - 1000 przepisów (strona:10/67)

Dip z twarogu i rzodkiewki 196

razem polecam przygotować na fit śniadanie – dip z twarogu i rzodkiewki z warzywami. Dodatkowo w dipie został wykorzystany szczypiorek i jogurt, oraz świeże warzywa pokrojone w słupki do maczania w sosie. To Fit danie jest idealne do chrupania na śniadanie! Można warzywa i sos zapakować aby zabrać do pracy, podobnie jak sałatkę w słoiku. Danie jest lekkie, kolorowe, zdrowe(...)bardzo smaczne! Wystarczy chudy twaróg (1/2 op.) utrzeć z posiekanymi 3-4 rzodkiewkami i 1-2 łyżkami jogurtu, doprawić odrobiną soli, grubo mielonym pieprzem, a dla podkręcenia smaku można dodać odrobinę pieprzu cayenne i na koniec dorzucić łyżkę posiekanego szczypiorku. Jeśli wolimy rzadszy dip to należy dodać trochę więcej jogurtu. Warzywa obieramy i kroimy w słupki. W tym przypadku wykorzystano

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z pomidorem, rzodkiewką, szczypiorkiem, fasolką, jajkiem i słonecznikiem 278

drugie śniadanie,a okazuje się, że wystarczy wymieszać kilka prostych składników. Dzisiaj postanowiłam wykorzystać świeże warzywa, które dostałam prosto z grządki, od mojej babci :) W sałatce znajdziecie min. pomidory, rzodkiewkę, fasolkę, słonecznik, szczypiorek oraz jajko.  Składniki : 1/2 pomidora 1 łyżka ziaren słonecznika 1 jajko 2 małe rzodkiewki garść roszponki lub innej sałaty 2 łyżki ugotowanej fasolki szparagowej 1 łyżka(...)szczypiorku 2 łyżki sosu winegret Pomidora i rzodkiewkę pokroić w kostkę. W misce wymieszać resztę składników. Polać sosem winegret lub innym ulubionym. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Twarożek śniadaniowy 112

serem. Przygotowanie ciekawej pasty kanapkowej czy serka z warzywami nie zajmuje wiele czasu, a można sobie od samego początku uczynić dzień miłym i szczęśliwym :) Do przygotowania twarożka z rzodkiewkami potrzebujemy: 10 rzodkiewek  200 g sera twarogowego półtłustego 2 łyżki śmietany przyprawa w mini kostkach pietruszka Knorr przyprawa w mini kostkach czosnek Knorr pieprz Do blendera wrzucamy rzodkiewki i szatkujemy

MamaOskarka
Sałatka z soczewicy, brokułu i granatu 408

łukiem Coś tam jednak przygotowuję… Sałatka z soczewicy, brokułu i granatu to pomysł na zdrowy, bezmięsny i kolorowy posiłek. Jest to ciekawe połączenie sycącej soczewicy, miękkiego brokułu, chrupkiej rzodkiewki i granatu i aromatycznej natki pietruszki. Mam nadzieję, że zasmakuje Wam takie połączenie Zapraszam na lekką i kolorową sałatkę z soczewicy, brokułu i granatu Sałatka z soczewicy, brokułu i granatu(...)Składniki: 2 szklanki suchej czerwonej soczewicy 1 brokuł 1 owoc granatu pęczek rzodkiewki natka pietruszki sól, pieprz, oliwa Soczewicę dobrze przepłukać w zimnej wodzie a następnie wrzucić do wrzącej wody i ugotować do miękkości. Przelać zimną wodą i odcedzić. Brokuł rozdzielić na kilka mniejszych kawałków i ugotować aż będzie miękki. Przelać zimną wodą i odcedzić. Wydłubać owoce granatu (bardzo ułatwi

UgotujmyTo.pl
Mix sałat z sosem winegret 458

miodu łyżka musztardy Dijon 1 starty ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka soli  1 łyżka soku z limonki / cytryny 3-4 łyżki oliwy z oliwek papryka żółta 4-5 rzodkiewek 2 pomidory czerwona cebula Przygotowanie : Miód, musztarda, sól, oliwę z oliwek, sok z limonki mieszam i jak się sól rozpuści dodaję oliwę z oliwek i starty czosnek. Sos odstawiam(...)minut. W między czasie paprykę kroję w kostkę, rzodkiewkę i cebulę w cienkie piórka a pomidory w kawałki. Do mix'u sałat dodaję pokrojoną cebulę, rzodkiewkę, paprykę i polewam sosem. Mieszam po czym dodaję pomidory i jeszcze trochę mieszam. Sałatka najlepiej jak odstoi przed podaniem minimum te 15 minut. Sałatka będzie również pasować do wypieków z grilla

Mechanik w kuchni
ZIELONE PESTO Z JARMUŻU – IDEALNE DO MAKARONU I GRZANEK 133

zdrowotnych nie będę się rozpisywać, natomiast skupię się na tych, co kocham robić najbardziej – na gotowaniu! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne zielone pesto z jarmużu. Dodatek rzodkiewki, czosnku i aromatycznych przypraw sprawia, że każdy z przyjemnością po nie sięgnie. Jest świetnym pomysłem do makaronu , grzanek czy też placków ziemniaczanych . Polecam! SKŁADNIKI: * liście jarmużu – 100 g * orzechy(...)nerkowce – 80 g * czosnek – 2 ząbki * rzodkiewka – 2 szt * oliwa z oliwek – ok. 100 ml * parmezan – 80 g * sok z cytryny – 1 łyżeczka * sól , pieprz – do smaku SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jarmuż sparzamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą , odkrawamy twarde łodygi. Miksujemy w blenderze razem z orzechami, czosnkiem, rzodkiewką, parmezanem, sokiem z cytryny i oliwą. Oliwę

Ostra na Słodko
Wiosenna zapiekanka kiełbaski z ziemniakami i cukinią 161

apiekanka ziemniaczana z kolorową cukinią i frankfurterkami wołowymi . Szybka, smaczna i tania porcja obiadowa lub kolacja, podana z sałatką z gotowanych rzodkiewek i szczypiorku.    Ziemniaki mają dużo witaminy C (nawet więcej od jabłek), więc warto o nich pamiętać wiosną. Czas przygotowania: 30 minut Porcje: 5 Składniki: 500 g mączystych ziemniaków, 5 kiełbasek frenkfurterek wołowych lub wieprzowych, 2 cukinie(...)łyżki masła, 2 łyżki posiekanego tymianku, skórka otarta z połowy cytryny, 1/3 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej , sól, pieprz i ostra papryka do smaku. Do podania: Gotowane rzodkiewki ze szczypiorkiem i cytryną . Przygotowanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować w małej ilości osolonej wody, odcedzić. Gorące przecisnąć przez praskę lub dokładnie rozgnieść tłuczkiem, dodać gałkę muszkatołową, ser, skórkę z cytryny

SzczyptaSmaQ
Gotowane rzodkiewki 168

otowane, a właściwie blanszowane  rzodkiewki,  są łagodniejsze od świeżych. Z dodatkiem soli morskiej, szczypiorku i kilku kropli soku z cytryny mogą być smacznym dodatkiem do innych potraw, zwłaszcza wszelkiego rodzaju  zapiekanek ziemniaczanych. Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 2 pęczki rzodkiewek, pęczek szczypiorku, sok z cytryny, 1 łyżeczka cukru, sól i pieprz. Przygotowanie: W rondlu zagotować 3 szklanki(...)wody  z dodatkiem cukru i soli. Do  wrzącej wody wł ożyć umyte rzodkiewki na 2 minuty. Łyżką cedzakową przełożyć je do miski z lodowatą wodą, schłodzić, odsączyć na sicie. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem, skropić sokiem z cytryny (ewentualnie i  oliwą), doprawić do smaku. Tkaniny Kardelen by Mira design

SzczyptaSmaQ
Sałatka wielkanocna PTASIE GNIAZDO 335

wina. Taka sałatka wspaniale ozdobi wielkanocny stół jak i będzie smacznym i zdrowym dodatkiem który polecam dla młodszych uczestników śniadania wielkanocnego :). Małe przepiórcza jajka pełne wartości odżywczych wraz z rzodkiewką, kukurydzą, tuńczykiem, roszponką, rzeżuchą i szczypiorkowym majonezem zasmakują każdemu!  Dla 1 osoby Czas przygotowania: 10-15 minut Składniki: 5 przepiórczych jajek 3,5 łyżeczki majonezu Łyżka drobno pokrojonego szczypiorku(...)rzodkiewki 2 garście świeżej roszponki Garść kukurydzy  Pół puszki tuńczyka w kawałkach w oleju Kiełki rzeżuchy Suszona żurawina Przygotowanie: 1/ Układamy warstwowo w dużym kieliszku na wino (500-750ml): Roszponka, następnie plasterki rzodkiewki, roszponka, kukurydza, roszponka, tuńczyk, roszponka, obrane jajka przepiórcze (gotujemy 1 min w mocno osolonej wodzie). 2/ Na jajka nakładamy szczypiorkowy majonez, dookoła posypujemy kiełkami rzeżuchy

Kuchnia PROzdrowotna
Sałatka na szybko 206

Składniki na 2 porcje: 1/2 opakowania mix sałatek 1 pomidor kilka sztuk rzodkiewek 1/2 puszki odcedzonej kukurydzy sos do sałatek, np. koperkowy   1. Rzodkiewki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki  i drobno pokroić.   2. Do miski dodać sałatę, odcedzoną kukurydzę, rzodkiewki i pomidora.   3. Do przygotowanych warzyw dodać sos sałatkowy

Ugotować
Chłodnik z botwinki 132

Pyszny, lekki i aromatyczny chłodnik warzywny! Połączenie botwinki, ogórka, rzodkiewek i jogurtu - smak idealny.  Składniki na 4 porcje: 1 pęczek botwinki 1 długi ogórek 1 pęczek rzodkiewki sok z 1 cytryny 2 duże jogurty naturalne (lub 1 duży jogurt+maślanka) ugotowane jajka (ilość według uznania) sól, pieprz cukier posiekany szczypiorek do dekoracji Warzywa umyć i osuszyć. Botwinkę drobno pokroić(...)następnie włożyć ją do garnka, zalać odrobiną wody i ugotować (mi to zajęło około 15 minut). Pod sam koniec gotowania można ją przyprawić. Ostudzić. W międzyczasie ogórka i rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do dużego naczynia wsypać starte warzywa, dodać ostudzoną botwinkę, jogurty naturalne i wszystko ze sobą wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Ponownie wymieszać

Ugotować
Wiosenna sałatka mięsno - warzywna z parowaru 225

objawów :) Więc może w końcu będę mógł zacząć je częściej jeść :)  Składniki :  1 filet z piersi kurczaka  10 cm pora - biała część 2 ziemniaki truflowe 3 rzodkiewki  1 pomidor kumato  1/3 ogórka  2 łyżki kiełków brokułu natka pietruszki  2 łyżki oliwy z oliwek  3 listki bazylii Przyprawy :  pieprz ziołowy czosnek granulowany(...)wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 20 minut. W czasie jak część składników już się paruje, parzymy wrzątkiem pomidora kumato, obieramy go ze skórki i kroimy w ćwiartki. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Ogórka myjemy, obieramy i również kroimy w plastry. Posypujemy kawałki pomidora i ogórka pieprzem czarnym. Pora myjemy i kroimy w grubsze plastry. Listki bazylii myjemy

Parowar Faceta
Zdrowa pasta jajeczna z jogurtem greckim 383

Kolejna zdrowa pasta jajeczna. Moja ulubiona, bo bez majonezu. Tym razem z rzodkiewką i szczypiorkiem, wymieszana z jogurtem greckim i musztardą. Świetna na śniadanie. Składniki: 3 jaja ugotowane na twardo 3-4 rzodkiewki pokrojone w cieniutkie słupki garść posiekanego szczypiorku lub cebulki dymki 3 łyżeczki jogurtu greckiego 1 łyżeczka musztardy (np. Dijon, Sarepska) świeżo mielony pieprz sól morska   Przygotowanie(...)Ugotowane na twardo jaja obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wymieszać w misce ze szczypiorkiem i rzodkiewką. Dodać jogurt grecki, musztardę, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Podawać na ulubionym pieczywie (np. na chrupiącej bagietce wieloziarnistej). The post Zdrowa pasta jajeczna z jogurtem greckim appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Białe szaleństwo 210

przypomina o wiośnie. Więc dziś proponuje proste, smaczne i zdrowe, kromeczki z białym serem i wiosennymi warzywami. Składniki: 25 dag sera białego 250 ml jogurtu naturalnego typu greckiego pęczek rzodkiewki 1 mała kalarepka szczypiorek sól, pieprz Do miski wrzucić ser, rozdrobnić widelcem. Dodać jogurt, wymieszać. Rzodkiewki, kalarepkę i szczypiorek umyć. Od rzodkiewek odciąć listki i ogonki, pokroić na ćwierćtalarki. Kalarepkę

Konrad Gotuje
Sałatka z roszponką, pesto genovese i kozim serem 347

żelaza a na dodatek jest okropnie małokaloryczna :). Pesto to skarbnica witaminy PP, kwasu foliowego czy nienasyconych kwasów tłuszczowych. Kozi ser natomiast posiada pokaźne zasoby białka i wapnia, gdy dodamy rzodkiewkę z witaminami B6 i C to mamy bombę witaminową. Jeżeli pragniesz witamin i wyrazistego smaku to pędź szybko po produkty i do dzieła!  Jeśli podoba Ci się sałatka podziękuj(...)klikając "Lubię to" ! Dla 2 osób Czas przygotowania: kilka minut Składniki: 1 duża garść roszponki 1 duża garść pokrojonej w kostkę kapusty pekińskiej Pesto genovese 90g Ser Kozi 100g Rzodkiewka 6 główek Marchew mały kawałek  Sól himalajska Przygotowanie: 1/ Umytą roszponkę przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną pekińską, pokrojone w cienkie talarki główki rzodkiewki oraz  ser pokrojony w kostkę

Kuchnia PROzdrowotna