Pasty królują często w naszym domu :) ...a to kolejna fantazja tym razem z kiełkami rzodkiewki :) Składniki: 1 wędzona makrela, 100g serka Philadelphia (można go zastąpić zwykłym śmietankowym np.: Almette), 3 łyżki jogurtu naturalnego, garść kiełków rzodkiewki, pieprz. Rybę obieramy z ości (nie cierpię tego robić :) i rozgniatamy widelcem. Dodajemy serek Philadelphia, jogurt, kiełki, doprawiamy pieprzem i wszytko mieszamy
Delicious Titbitsmaja najwiecej wartosci odzywczych. Salate dokladnnie oplukac lisc po lisciu i ulozyc w wirowce do suszania .Osuszona poszarpac na mniejsze kawalki i ulozyc w salaterce.Dodac pokrojone na mniejsze czastki rzodkiewki,a nastepnie dodac pokrojony koperek i szczypiorek.Wszystkie skladniki na sos dokladnie wymieszac na jednolity krem.Salate wymieszac z sosem tuz przed samym podaniem.Wymieszana wczesniej straci kolor i smak,bedzie po prostu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Post Wiosenna tarta na kruchym cieście (z rzodkiewką i serem feta) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Wielkanocna sałatka z łososiem, jajkiem i kiełkami rzodkiewki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Sałata z rzodkiewką i śmietaną (lub jogurtem naturalnym) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Surówka z białej kapusty i rzodkiewki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje1 op mix sałat z roszponką1 czerwona cebula1 pęczek rzodkiewki1/2 szk rzeżuchy2/3 szk jogurtu śródziemnomorskiegosól do smakupieprz do smakuRozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchnicebulka, kalafior? Orzechy? Kombinujemy dokładnie jak chcemy aby uzyskać nasze ulubione chińskie o idealnym smaku. Warto próbować! :) Składniki: pierś z kurczaka 150 gram krewetek koktajlowych mała garstka kiełków rzodkiewki pół mango 100 gram zielonej fasolki szparagowej zielona papryka jedna, mała papryczka chilli 2-3 cm imbiru 2 ząbki czosnku pół czerwonej cebuli 2 łyżki sosu sojowego
Mango PapajaPasta z cyklu: wszystko mini, czyli jajeczka przepiórcze, liście z zaczątkiem rzodkiewki (przerywałam zasiewy) i maleńkie jeszcze listki rukoli. Składniki mini, ale w smaku maxi:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyrobiłam surówkę ) na obiad . Pomyślałam, że warto zabezpieczyć sobie coś na kolację małym nakładem pracy. Zrobiłam prostą sałatkę ziemniaczaną z sosem majonezowo buraczkowym . Żeby zwiększyć jej atrakcyjność dodałam rzodkiewkę. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniCoś mnie ostatnio wzięło na egzotyczne przepisy ( przeglądałam przepisy kuchni marokańskiej). Muszę przyznać, że pomysł podawania razem pomarańczy i rzodkiewki nie wzbudzał z początku mojego entuzjazmu. Tym bardziej po zrobieniu miło się rozczarowałam. Polecam. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniużyto owoców .Łączę ją z wieloma dodatkami ( jabłko, marchew, gruszka, morele , pestki granatu). Tam gdzie potrawa do której ją podaję ma zdecydowanie owocowy posmak wzmacniam jej ostrość zwykłą czerwoną rzodkiewką. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniniedoprawione. " Chrup chrup " jest jak decydująca szczypta soli, kilka ziaren pieprzu, parę kropli cytryny - nadaje ostateczny smak, tworzy idealną całość. Od czego zaczynacie chrupanie? Ja najczęściej od rzodkiewek. Są do tego stworzone. Małe, zgrabne, akurat na jeden dźwięczny chrup. Jeden pęczek jest jak sesja u terapeuty. Najtańsza, najzdrowsza i co najważniejsze - skuteczna. A jednak apetyt rośnie w miarę(...)drugim w ręce trafiają kolejne ofiary - tym razem pada na baby, szpinak oczywiście. Staję się prawdziwym łowcą smaków . Teraz pora na ucztę. Będę kroić, smażyć, gotować. Będę chrupać. Rzodkiewki - ciach na pół i na patelnię. Awokado - ciach, ciach w plasterki. Jedynie szpinak ujdzie cało - w końcu to przecież jeszcze baby :) I tu nagle nabieram wątpliwości. Czy to ma sens? Wszystko
KUCHARNIAOd czasu do czasu lubimy zjeść na śniadanie lub kolację pastę jajeczną. Robi się ją szybko i możemy dodać dodatkowo składniki na jakie w tej chwili
Ewa w kuchniDzisiejsze bezchmurne niebo zachęciło mnie do przygotowania lekkiego, wiosennego obiadu. Przygotowałem kotlety z indyka połączonego z warzywami i koperkiem. Do tego świeża i chrupiąca surówka z białej i czerwonej rzodkiewki. Czas przygotowania: 40 min.Porcja dla 4-5 osób (10 kotletów)Koszt przygotowania: 19,00 złSKŁADNIKI na kotlety:500 g mięsa mielonego z indyka1/2 cukinii1/2 czerwonej papryki1 czerwona cebula1(...)szklanki bułki tartej1 jajko1/3 szklanki mlekaświeży koperekczerwona papryka w proszkupieprz biały mielonysólolej do smażenia (rzepakowy)SKŁADNIKI na surówkę z rzodkiewki:1 biała rzodkiew8 rzodkiewek czerwonych3/4 szklanki jogurtu naturalnegoszczypiorekpieprz biały mielonysólPRZYGOTOWANIE kotletów z indyka z warzywami:Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę i cukinię. Smażymy na w półmiękkie i odstawiamy.Do miski przekładamy mielone mięso
kulinarnyJa