Przeważnie jajka podawane są przekrojone i posypane papryką bądź ozdobione majonezem. Rzadziej się zdarzają jajka faszerowane. Oto kilka pomysłów jak podać jajka. Kura Aby jajko przypominało kurę wystarczy tylko wykorzystać 2 plasterki ugotowanej marchewki i 2 ziarna pieprzu. Z jednego plastra marchewki wycinamy dziobek a z drugiego grzebień. Na czubku jajka robimy nacięcie i wciskamy grzebień, dziobek wystarczy że jest zwilżony i sam się trzyma. Aby wetknąć oczy najlepiej zrobić delikatne nacięcie. Ludzik Ludz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...