rosół - 7627 przepisów (strona:317/509)

KUCHENNA APTEKA #26 - IMBIR 132

cebulki, zapobiega ich wypadaniu i przyspiesza porost spożywanie imbiru zmniejsza apetyt i hamuje ochotę na niezdrowe, słone przekąski Przepisy z wykorzystaniem imbiru  ➨ link 1) KURCZAK SŁODKO-KWAŚNY 2) ROSÓŁ ORIENTALNY Z KREWETKAMI I KURCZAKIEM 3) ZUPA DYNIOWA - NAJLEPSZA! 4) MAKARON Z FASOLI MUNG Z WARZYWAMI W STYLU ORIENTALNYM

Kuchnia MagdaLeny
ZUPA KREM Z WARZYW A'LA POMIDOROWA 161

selera i zielonej części pora 1 papryka (ja miałam kawałki żółtej, zielonej i czerwonej) 250 g przecieru pomidorowego z kartonu 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego ok. 3 l wody lub rosołu 2 ziela angielski, 3 ziarenka pieprzu, 1 liść laurowy sól, pieprz, oregano, bazylia,papryka ostra, chili, pieprz cytrynowy łyżka masła i olej do podsmażenia ORAZ: grzanki lub drobny ugotowany makaron

Pani na deser
Klopsiki w kremowym sosie koperkowym 260

czosnek granulowany pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa 1 mały por (lub pół większego) 1 niewielka marchewka 2 łyżki serka philadelphia (lub inny podobny) 300 ml bulionu warzywnego lub rosołu 2-3 łyżki posiekanego koperku olej do smażenia       *** Cebulę drobno kroimy, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i studzimy. Bułkę tartą zalewamy mlekiem i odkładamy do wchłonięcia

Blog z Apetytem
PIECZONY UDZIEC Z KURCZAKA 149

niedzielę zazwyczaj w polskich domach jest rosół i schabowe. My tym razem nie poszliśmy w niedzielną klasykę i na obiad był kurczak. Udziec z delikatnej cytrynowej marynacie idealnie skomponował się z kurkumą, czosnkiem, tymiankiem i papryką. Kurczak wyszedł miękki, soczysty a skórka chrupiąca. Taką jak lubię. Składniki: 10 udźców z kurczaka sól pieprz pół łyżeczki kurkumy 3/4 łyżeczki papryki słodkiej

Kuchnia w oparach
Pierogi z mięsem + filmik 178

Zapraszam dziś na klasyczny przepis na przepyszne pierogi z mięsem . Wstawiam przepis dlatego, że tego rodzaju pierogi przyrządzam trochę inaczej. Nie korzystam z mięsa z rosołu czy innego wygotowanego tylko przygotowuję sobie ekstra mięso, które wrzucam na wrzątek , tak by wszystkie smaki zostały w środku, nie wygotowane mięso rosołowe, które wszystkie swoje dobra oddaje do wywaru, tylko by to dobro

Kawa z mlekiem
16 przepisów na pastę do chleba 213

mniam...koniecznie spróbujcie jak lubicie dynie-nie będziecie żałować-przepis znajdziecie  tutaj Pasta na kanapki z kurczaka-w 5 min Nie wiecie co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu,lub z resztą pieczonego kurczaka???Potrawka się wam już przejadła,a szkoda żeby się zmarnowało.Mam dla was  pastę do chlebka z wykorzystaniem takiego właśnie mięsa-zrobisz

Swojskie jedzonko
Curry jalfrezi z kurczaka 118

Kurczak jalfrezi - proporcje na 3-4 osoby około 600 g pozbawionego skóry i kości mięsa z kurczaka (filetów lub udek) albo mięso drobiowe, które zostało z np. z gotowania rosołu. 1 duża cebula drobno posiekana 2 zielone papryczki chili 2 zielone lub czerwone słodkie papryki średniej wielkości, oczyszczone z nasion 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane 2-3 cm kawałek

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
17 pomysłów na zupę 161

zupy? U mnie zdecydowanie króluje POMIDOROWA ;) Zupa krem z marchwi Zupa marchwianka Zupa pomidorowa Zupa krem z pomidorów z mozzarellą Zupa krem ze szpinaku Zupa grochowa Zalewajka Barszcz czerwony Rosół drobiowo - warzywny Zupa krem z buraków Zupa krem z ziemniaków Zupa jarzynowa (warzywna) Zupa krupnik Zupa ogórkowa Zupa  dyniowa Zupa z czerwonych warzyw Zupa krem grzybowa

Lena Gotuje
Pierogi z mięsem i pieczarkami 128

ciasto na pierogi z 1kg mąki . Farsz na pierogi z mięsem Pierogi z mięsem to niekoniecznie pierogi z wołowiną i wieprzowiną. Ja polecam do tego celu wykorzystać mięso z rosołu. Pyszny gotowany kurczak z podsmażoną cebulką i pieczarkami to wspaniały farsz do pierogów. Smażony boczek to genialna okrasa do pierogów. Boczek dodaje tak niesamowitego smaku, że moim zdaniem warto dodać

MamaOskarka
Gołąbki bez zawijania 175

jest ktoś kto nie lubi gołąbeczków? Chyba nie. Podejrzewam, że to jest jak z rosołem i pierogami. Klasyka naszych obiadów. I każda rodzina ma swój przepis. Niby jedno danie, a co dom, to inny smak. Mylę się? Na pewno nie. Dla ilu z Was gołąbki muszą być w sosie pomidorowym, a dla ilu w sosie grzybowym? Ale mniejsza już

Karczma Honorietty
Kotlety z kaszy jęczmiennej z grzybami – kuchnia podkarpacka 154

najmniej pół godziny. Gotujemy je w wodzie, w której się moczyły, a następnie odcedzamy. Włoszczyznę zalewamy wodą, lekko solimy, gotujemy i odcedzamy. Można też wykorzystać warzywa z gotowania rosołu. Ugotowane warzywa i grzyby mielimy. Cebulę drobno siekamy i smażymy na złoto na oleju. Zmielone warzywa i grzyby oraz podsmażoną cebulę dodajemy do kaszy. Wbijamy jajko, doprawiamy pieprzem, majerankiem i ewentualnie

Trzeci talerz
Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem 108

sprężyste. Odkładamy ciasto na 15 minut.   Składniki na farsz do pierożków: 30 dag mięsa mielonego wołowego 20 dag mięsa mielonego wieprzowego 1/2 cebuli 1/2 szkl bulionu warzywnego lub rosołu szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1 garść posiekanej kolendry Mięso umieszczamy w misce. Dodajemy zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulę, posiekaną kolendrę, sól, pieprz, mieszamy łyżką, później ręką. Dodajemy powoli bulion

MojaQchnia.pl
Pyszny strogonow drobiowy 239

przygotowania strogonowa będziemy potrzebowali: około 500 g piersi z kurczaka (może być z indyka) 250 g pieczarek 3 łyżki śmietany 12% lub 18% 500 ml wywaru warzywnego (może być rosół) 3 ząbki czosnku 1 cebula (około 70 g) 2 łyżki mąki pszennej (może być ziemniaczana) 1 łyżka masła około 1 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki tymianku ½ łyżeczki

Uwaga Babcia Gotuje
Pełnoziarniste naleśniki z mięsem mielonym, kaszą, pieczonymi burakami i ciecierzycą 148

wsypać kaszę i gotować 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Do usmażonego mięsa wlać puszkę pomidorów i nadal smażyć, aż odparuje nadmiar płynów. Na koniec dodać odcedzoną z rosołu kaszę i wymieszać. Sos czosnkowy: Jogurt grecki przełożyć do miseczki, dodać obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, po czym doprawić solą, pieprzem i chili. Składanie naleśników: Na blacie ułożyć

Passions hobbies life
ZUPA SOCZEWICOWA Z KURCZAKIEM I BATATAMI 161

piersią kurczaka. Doprawiona kminem rzymskim, suszonym oregano, kurkumą i słodką papryką w proszku. Zabielana mleczkiem kokosowy lub śmietanką 30%. Pyszna, rozgrzewająca i sycąca.  Idealna, gdy zostanie nam rosół z niedzielnego obiadu. SKŁADNIKI / 2-4 PORCJE 1 pierś kurczaka 30 g masła 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 batat ( 400- 500 g) 1 mała czerwona papryka 1/4 szklanki czerwonej soczewicy

cool and minty