Połączenie zielonych kiełków brokuła z delikatnym mięsem drobiowym. ROLADKI z INDYKA z KIEŁKAMI BROKUŁA Składniki: 1/2 filetu z piersi indyka mąka do obtoczenia mięsa 1 kostka rosołowa Vegeta Natur rosół z kury ( klik ) 2 szklanki wody kawałek brokuła 1/2 marchewki farsz: 150 g mięsa z piersi indyka 100 g surowego boczku 150 g kiełków brokuła 1 ząbek czosnku szczypta soli
Bon appetit mon amieMaroka. Aromatyczna, treściwa i naprawdę mocno rozgrzewająca Harira to pyszna, gęsta zupa pełna wartościowych składników, która w swoim rodzimym kraju cieszy się nie mniejszą popularnością, niż u nas rosół. Każda gospodyni ma swój sposób przygotowywania tej wspaniałej potrawy. Można spotkać wersje z makaronem, ryżem, gotowaną na baraninie (tradycyjnie) lub wołowinie, czy nawet drobiu. Są także wersje bezmięsne z dodatkową ilością
Kuchnia w Słońcu Skąpanagotowania Te zupy też Wam posmakują… – Zupa fasolowa z kiełbasą – Barszcz biały bez zakwasu – Zupa ogórkowa – Rosół drobiowy – Kapuśniak z kiszonej kapusty – Zupa ryżowa
Kulinarne S.O.S.buraków 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 pietruszki 4 marchwie 2 jabłka 3 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe 1,5 l bulionu lub wody łyżka przyprawy naturalnej do rosołu ( Dary Natury ) połowa łyżeczki słodkiej papryki do smaku sól, pieprz, lubczyk opcjonalnie: większa szczypta gałki muszkatołowej łyżka soku z cytryny oliwa z oliwek do podania: natka pietruszki, siekana rukola, suszone
Zasmakuj Kuchniboczek wędzony na szybko. Tylko od was zależy jaki będzie smak boczku wędzonego na szybko. Warto eksperymentować peklować z rożnymi przyprawami. Składniki 2 kg boczku 1 kostka vegeta natur rosół
Kulinarne pyszności Molkiprzygotowaniu, to stosunkowo tani obiad i pasuje do niego naprawdę wiele, jak nie wszystko. Przygotowanie kurczaka w taki sposób ma kolejne dwa plusy. Ja najpierw gotuję dla rodziny rosół na kurczaku, następnie zazwyczaj pierś z kurczaka wykorzystuję do innego dania, czyli mamy takie 2 w 1. Gotowany kurczak moim zdaniem to bardziej soczysty kurczak, niż kurczak smażony na patelni, szczególnie
MamaOskarkawyjątkowy sekretny smak zupa zawdzięcza długo duszonej cebuli. Cebula staje się wówczas delikatna, słodka i aromatyczna. Nie ma nic wspólnego ze smakiem surowej cebuli. Bazę zupy stanowi domowy rosół (w oryginale bulion wołowy), a zupę podaje się z chrupiącymi grzankami zapieczonymi z serem Gruyer. Dwa proste składniki: cebula i woda stanowiły pierwowzór zupy - danie biednych chłopów francuskich. z czasem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!sól. Wyrobić ciasto ,aż będzie elastyczne i błyszczące. Podzielić ciasto na dwie ,trzy części i każdą osobno wałkować na grubość jaką chcemy. W zależności do czego nam potrzebny,do rosołu cieniej ,do drugiego dania grubiej. Rozwałkowane ciasto zawinąć w rulon,pokroić w paseczki .Pocięte paski makaronu zwinąć w w gniazda. Gotujemy, w osolonej wodzie al dente
mojej kuchniSkładniki: (dla 4 osób) 4-5 ziemniaków (450-500g) 5 plastry boczku ,lub szynki ,lub mięso z rosołu 5 jaj 300 ml mleka 3 łyżki mąki 150-200g sera żółtego sól i pieprz do smaku olej awokado pokrojone w kostkę i do tego sos śmietana z czosnkiem . Wykonanie foto z tel. Umyte ziemniaki w łupinach ugotować w osolonej
mojej kuchniłyżki octu szampana,lub jabłkowego 1 łyżka miodu ,lub ciemnego cukru sól i pieprz do smaku 2 kromki chleba razowego pokrojonego w kostkę -opcjonalnie kawałki kurczaka z rosołu opcjonalnie Wykonanie Umyć pomidory cherry, pokroić na pół ,dodać je do miski,dodać obrane i pokrojone w kostkę awokado. Następnie dodać posiekaną cebulę i pietruszkę,wymieszać z innymi warzywami. Dodać ser pokruszony
mojej kuchniPonoć jego rycerze popijali herbatkę z kurdybanku na wzmocnienie organizmu, jak się okazało z powodzeniem. Dawniej Słowianie stosowali ziele we wszystkich schorzeniach i jako przyprawę zamiast pietruszki ,do rosołu ,zup,omletów jajecznicy i mięs
mojej kuchnicebule pół selera drobno pokrojony 2 łyżki oleju rzepakowego 3 marchewki, pocięte na kawałki 3-4 li ście laurowe 3-4 ziele angielskie 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szkl rosołu około 1 kg wołowiny 2 łyżeczki maki ziemniaczanej,lub kukurydzianej sos sojowy Wykonanie 1 papryka pokrojona w kostkę Sma żyć cebulę i seler na oleju na wolnym ogniu, aż zaczną
mojej kuchniSkładniki pęczek koperku 5-6 ziemniaków kawałek wołowiny ugotowanej np. z rosołu 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżeczka czubata miodu,lub cukru 1/2 szkl. Oliwy 3-4 ząbki czosnku 5 jajek ugotowanych na twardo sól odkwaszająca ,lub sól i pieprz do smaku Wykonanie Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić,obrać ,pokroić w grube kawałki. Mięsko pokroić na małe słupki,koperek pokroić
mojej kuchnidrobno ,ale nie na mąkę . 1 łyżkę masła stopić. Podsmażyć przez 2-3 minuty, dodać mąkę, ciągle mieszając . Gotować 2-3 minuty , dodać kruszonkę migdałów. Wlać mleko ,a następnie rosół powoli mieszając. Ziele angielskie, sól i pieprz do smaku dodać .Doprowadzić zupę do wrzenia. Gotować przez 8- 10 minut . Udekorować zupę drobno posiekanymi migdałami podsmażonymi na reszcie masła .Udekorować pietruszką
mojej kuchniKremowy ryż z dużą ilością mięsa z kurczaka. Przygotowuje się go bardzo szybko. Ja wykorzystuje mięso z rosołu, z udek kurczaka z zupy, ale dobra będzie również pierś z kurczaka. Można dodać różne składniki np. paprykę, kukurydzę, marchewkę czy pora. Składniki: 1,5 szklanki ryżu + 3 szklanki wody duża cebula ząbek czosnku kilka pieczarek groszek zielony (mrożony lub z puszki
Na moim talerzu