16 przepisów na pastę do chleba 278mniam...koniecznie spróbujcie jak lubicie dynie-nie będziecie żałować-przepis znajdziecie tutaj Pasta na kanapki z kurczaka-w 5 min Nie wiecie co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu,lub z resztą pieczonego kurczaka???Potrawka się wam już przejadła,a szkoda żeby się zmarnowało.Mam dla was pastę do chlebka z wykorzystaniem takiego właśnie mięsa-zrobisz
Swojskie jedzonko
Curry jalfrezi z kurczaka 173Kurczak jalfrezi - proporcje na 3-4 osoby około 600 g pozbawionego skóry i kości mięsa z kurczaka (filetów lub udek) albo mięso drobiowe, które zostało z np. z gotowania rosołu. 1 duża cebula drobno posiekana 2 zielone papryczki chili 2 zielone lub czerwone słodkie papryki średniej wielkości, oczyszczone z nasion 2-3 ząbki czosnku drobno posiekane 2-3 cm kawałek
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
17 pomysłów na zupę 215zupy? U mnie zdecydowanie króluje POMIDOROWA ;) Zupa krem z marchwi Zupa marchwianka Zupa pomidorowa Zupa krem z pomidorów z mozzarellą Zupa krem ze szpinaku Zupa grochowa Zalewajka Barszcz czerwony Rosół drobiowo - warzywny Zupa krem z buraków Zupa krem z ziemniaków Zupa jarzynowa (warzywna) Zupa krupnik Zupa ogórkowa Zupa dyniowa Zupa z czerwonych warzyw Zupa krem grzybowa
Lena Gotuje
Pierogi z mięsem i pieczarkami 186ciasto na pierogi z 1kg mąki . Farsz na pierogi z mięsem Pierogi z mięsem to niekoniecznie pierogi z wołowiną i wieprzowiną. Ja polecam do tego celu wykorzystać mięso z rosołu. Pyszny gotowany kurczak z podsmażoną cebulką i pieczarkami to wspaniały farsz do pierogów. Smażony boczek to genialna okrasa do pierogów. Boczek dodaje tak niesamowitego smaku, że moim zdaniem warto dodać
MamaOskarka
Gołąbki bez zawijania 232jest ktoś kto nie lubi gołąbeczków? Chyba nie. Podejrzewam, że to jest jak z rosołem i pierogami. Klasyka naszych obiadów. I każda rodzina ma swój przepis. Niby jedno danie, a co dom, to inny smak. Mylę się? Na pewno nie. Dla ilu z Was gołąbki muszą być w sosie pomidorowym, a dla ilu w sosie grzybowym? Ale mniejsza już
Karczma Honorietty
Kotlety z kaszy jęczmiennej z grzybami – kuchnia podkarpacka 212najmniej pół godziny. Gotujemy je w wodzie, w której się moczyły, a następnie odcedzamy. Włoszczyznę zalewamy wodą, lekko solimy, gotujemy i odcedzamy. Można też wykorzystać warzywa z gotowania rosołu. Ugotowane warzywa i grzyby mielimy. Cebulę drobno siekamy i smażymy na złoto na oleju. Zmielone warzywa i grzyby oraz podsmażoną cebulę dodajemy do kaszy. Wbijamy jajko, doprawiamy pieprzem, majerankiem i ewentualnie
Trzeci talerz
Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem 170sprężyste. Odkładamy ciasto na 15 minut. Składniki na farsz do pierożków: 30 dag mięsa mielonego wołowego 20 dag mięsa mielonego wieprzowego 1/2 cebuli 1/2 szkl bulionu warzywnego lub rosołu szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1 garść posiekanej kolendry Mięso umieszczamy w misce. Dodajemy zeszkloną, posiekaną w kostkę cebulę, posiekaną kolendrę, sól, pieprz, mieszamy łyżką, później ręką. Dodajemy powoli bulion
MojaQchnia.pl
Pyszny strogonow drobiowy 307przygotowania strogonowa będziemy potrzebowali: około 500 g piersi z kurczaka (może być z indyka) 250 g pieczarek 3 łyżki śmietany 12% lub 18% 500 ml wywaru warzywnego (może być rosół) 3 ząbki czosnku 1 cebula (około 70 g) 2 łyżki mąki pszennej (może być ziemniaczana) 1 łyżka masła około 1 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki tymianku ½ łyżeczki
Uwaga Babcia Gotuje
Pełnoziarniste naleśniki z mięsem mielonym, kaszą, pieczonymi burakami i ciecierzycą 212wsypać kaszę i gotować 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Do usmażonego mięsa wlać puszkę pomidorów i nadal smażyć, aż odparuje nadmiar płynów. Na koniec dodać odcedzoną z rosołu kaszę i wymieszać. Sos czosnkowy: Jogurt grecki przełożyć do miseczki, dodać obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, po czym doprawić solą, pieprzem i chili. Składanie naleśników: Na blacie ułożyć
Passions hobbies life
ZUPA SOCZEWICOWA Z KURCZAKIEM I BATATAMI 217piersią kurczaka. Doprawiona kminem rzymskim, suszonym oregano, kurkumą i słodką papryką w proszku. Zabielana mleczkiem kokosowy lub śmietanką 30%. Pyszna, rozgrzewająca i sycąca. Idealna, gdy zostanie nam rosół z niedzielnego obiadu. SKŁADNIKI / 2-4 PORCJE 1 pierś kurczaka 30 g masła 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 batat ( 400- 500 g) 1 mała czerwona papryka 1/4 szklanki czerwonej soczewicy
cool and minty
Zupa serowo-cebulowa 156pietruszki, prażoną cebulką, prażonymi pestkami dyni. Te zupy też Wam posmakują… – Zupa fasolowa z kiełbasą – Zupa kalafiorowa – Zupa ogórkowa – Rosół drobiowy – Zupa pieczarkowa – Zupa ryżowa
Kulinarne S.O.S.
Sałatka z makaronem i tuńczykiem 187przeszła smakiem składników. .’ Polecam również zupy… – Zupa fasolowa z kiełbasą – Zupa kalafiorowa – Zupa ogórkowa – Rosół drobiowy – Zupa pieczarkowa – Zupa ryżowa
Kulinarne S.O.S.
GOTOWANE ĆWIARTKI Z KURCZAKA + PYSZNY SOS ŚMIETANOWY Z WARZYWAMI 234przeważnie tylko dla męża i rodziny. Ja lubię wszystko co gotowane, i zalane delikatnym, przeważnie śmietanowym sosem. Tym razem "pod nóż" poszły ćwiartki z kurczaka, które ugotowałam w rosole, i podałam w towarzystwie warzyw: marchewki, groszku, pietruszki i szczypiorku. W sezonie letnim dodaję jeszcze pokrojoną na kawałki żółtą fasolkę szaparagową lub kalafiora. Danie jest lekkie i bardzo
Walijskie Pichcenie
Faworki z mąki jęczmiennej 202proponuje wgnieść w nie tyle mąki, aby ciasto było bardzo twarde, zetrzeć na tarce do jarzyn i ugotować. Jest to rodzaj klusek pod nazwą „kasza białkowa” Można jeść z rosołem lub jako dodatek do drugich dań, zamiast ziemniaków. Sprawdziłam dodając do białek mąkę orkiszową. „Kasza” jest przepyszna, sprawdziłam. Jest to rodzaj drobniutkich zacierek, gdzie wodę zastępują białka jajek. Tymczasem zapraszam
Leśny Zakątek
Galareta z kurczaka (z rosołu) 141Zostają Wam udka z rosołu? Nic prostszego. W zaledwie kilka minut przyrządzicie galaretę drobiową z dodatkiem warzyw. Taka galareta świetnie sprawdza się na kolacje, rodzinne przyjęcia a także na wizytę niezapowiedzianych gości
Z Hrabiną w kuchni