Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem

Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem

Chinkali – gruzińskie pierogi z mięsem

Przepis na : obiad

Bardzo dobre. Koniecznie spróbujcie. Składniki na ciasto: 2 szkl. mąki szczypta soli 1 szkl ciepłej wody 1 łyżka oleju Składniki mieszamy, dodajemy dodatkowo mąki tyle ile zabierze ciasto. Ciasto powinno być miękkie i sprężyste. Odkładamy ciasto na 15 minut.   Składniki na farsz do pierożków: 30 dag mięsa mielonego wołowego 20 dag mięsa mielonego wieprzowego 1/2 cebuli 1/2 szkl bulionu warzywnego lub rosołu szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki soli 1 garść posiekanej kolendry Mięso umieszczamy w misce. Dodajemy zeszkl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.