rosół - 7682 przepisów (strona:305/513)

Szybka włoska zupa pomidorowa 116

Szybka włoska zupa pomidorowa – najlepsza z dojrzałych, słodkich pomidorów <3 Szybka włoska zupa pomidorowa – Składniki: 800g dojrzałych pomidorów (najlepiej jakaś słodka odmiana) 250ml bulionu (u mnie rosół drobiowy) 50 The post Szybka włoska zupa pomidorowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zupa krem z suszonymi pomidorami 135

krem z suszonymi pomidorami, czyli zupa dla wielbicieli wyrazistych smaków ;) Zupa krem z suszonymi pomidorami – Składniki: 500g dojrzałych, świeżych pomidorów (najlepiej jakaś słodka odmiana) 250ml bulionu (u mnie rosół dro The post Zupa krem z suszonymi pomidorami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zupa pieczarkowa 133

Zupa pieczarkowa – to propozycja dla tych, co nie wiedzą, co zrobić z resztą niedzielnego rosołu w poniedziałek i myślą sobie “no nie.. byleby nie znów pomidorowa” :D Nawet jeśli makaron Wam został z dnia poprzedniego, to tutaj równ The post Zupa pieczarkowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zupa ogórkowa 131

Zupa ogórkowa – najlepsza to ta gotowana na żeberkach lub dowolnym, innym mięsie, ale koniecznie z kośćmi! Niektórzy robią ją na wywarze drobiowym, ale moim zdaniem zupa ogórkowa na rosole, nie oddaje takiej głębi smaku jak zupa ogórkowa na żeb The post Zupa ogórkowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z gotowanym kurczakiem w sosie curry 144

Sałatka z gotowanym kurczakiem w sosie curry – to pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Prosta i szybka w wykonaniu, a także bardzo kolorowa – cieszy nie tylko oko, ale także podniebienie! Delikatny gotowany kurczak w połączeniu z kukur The post Sałatka z gotowanym kurczakiem w sosie curry appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Jak gotować fasolkę szparagową i z czym ją podawać? 370

czyli można, ale nie trzeba – dla podkręcenia smaku) 1 łyżeczkę cukru. Zmniejszyć moc palnika do takiej, by fasolka tylko lekko się gotowała, tak jak w przypadku gotowania rosołu. Wrzucić fasolkę szparagową na wrzątek i od momentu ponownego zawrzenia wody liczyć czas gotowania. Fasolkę gotować pod lekko uchyloną pokrywką. Z reguły młodsza fasolka będzie już al dente po 4 minutach

Kulinarne Przeboje
ZIEMNIAKI DUSZONE W BULIONIE ŚMIETANOWYM 145

ponieważ lubię dzielić się z Wami nowymi przepisami. Na nadzielę możecie przygotować delikatne, miękkie ziemniaki z sosie śmietanowym. Ziemniaki duszone są z cebulką i bulionie (ja użyłam po prostu rosół). Składniki: 1 kg ziemniaków 3 szkl. bulionu drobiowego 1 op. małej śmietany 12% 2 cebule sól pieprz przyprawa do ziemniaków oliwa Ziemniaki obrać i pokroić w talarki. Przyprawić przyprawą

Kuchnia w oparach
Pancakes z kefirem i owocami. Przepis krok po kroku. 244

Pancakes z kefirem i owocami. Przepis krok po kroku   Każdy ma jakiś żywieniowy rytuał. Rosół w niedziele, ryba w piątek czy szklanka wody z rana. Nasz rodzina obowiązkowo w sobotni poranek robi różne placki lub naleśniki. Ale najczęściej przygotowujemy nasze ulubione pancakes z kefirem i owocami. Są przepyszne

kuron.com.pl
Pho z kurczakiem 150

podobna ale delikatniejsza od słynnej zupy Pho Bo (słynna zupa wietnamska z wołowiną). Nasza wersja z kurczakiem nazywana jest Pho Ga. Zupa Pho to nic innego jak pewnego rodzaju rosół z makaronem i dodatkami. Jest to jedna z najsłynniejszych zup w całym Wietnamie ale również w Azji. Wietnamczycy jedzą je niezależnie od pory dnia, od rana do wieczora. Zupa stawa

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Chłodnik III- z kiszonych buraków w kefirze 151

wersja chłodnika z botwinki, tym razem bez dodatku rosołu/bulionu (jak przy wcześniejszych wersjach), a jedynie z kefirem, w którym fermentuje cała botwinka. W oryginalnej wersji ( od Dominiki- Jarzynova)  do kiszenia użyto samych buraczków, jednak w mojej dodane zostały też liście, co by nic się nie zmarnowało 😉 Fermentacja trwa 7-10 dni, przy czym co 1-2 dni należy

Kraina Miodem Płynąca
Piątek: Zapiekanka rybna z cydrem 179

zapieczonego pod tłuczonymi ziemniakami. W zapiekance sos jest oczywiście rybny. W Niedzielnym kucharzu zrobiliśmy już wiele zapiekanek w stylu sheperd’s pie, np. w przepisie na wykorzystanie mięsa z rosołu , albo w wersji wege zapiekanej w słoiku . Upiekliśmy też zapiekankę rybną , na która przepis podpatrzeliśmy u sióstr Hemlsey. Jest on trochę podobny do zapiekanki rybnej w cydrze, ale sposób przygotowania

Niedzielny kucharz
Aromatyczny Ramen 166

Każdy chyba wie czym jest Ramen. Ramen to japońska zupa składająca się z aromatycznego rosołu, makaronu i całej gamy dodatków, w zależności od receptury. Do Japonii przywędrował z Chin i mimo, że różni się od tradycyjnych japońskich zup, które bazują na rybach, zakorzenił się bardzo w kulturze tego kraju. W naszych stronach Ramen kojarzony jest już bardziej z zupkami

Mostek w kuchni
Piątek: Parmentier, czyli zupa krem z ziemniaków i pora 233

super prosta zupa, zrobiona tylko z ziemniaków i porów. Kremowa i łagodna w smaku, świetnie smakuje z ciemnym pieczywem. Do zupy możecie dodać jakieś resztki warzyw, np. włoszczyznę z rosołu, ale róbcie to ostrożnie, żeby nie zaburzyć delikatnej kompozycji ziemniaczano-porowej. Przepis pochodzi z serwisu Geniuskitchen.com ,który z kolei wziął go z książki kucharskiej Juli Childe. Polecamy Wam bardzo podobny

Niedzielny kucharz
Ciasto jogurtowe z wiśniami 173

wiadomo jak pod koniec wyglądają rozmowy... jak wrócimy to idziemy do babci na mięsko z sosikiem. Jedno chce z kluskami, drugie z ziemniakami, żeby zrobić błotko. Były marzenia o rosole, zupie ogórkowej, a ja miałam ochotę na pierogi z jagodami! Wracamy, a tu zonk! Mięsko w sosie co prawda było, ale poza tym wszędzie wiśnie. Paznokcie tak pięknie wypielęgnowałam podczas

bistro mama
Marynowane skrzydełka pieczone. Przepis krok po kroku. 191

Skrzydełka skróć o lotki, ta część nie ma w sobie praktycznie mięsa. Niepotrzebne fragmenty mięs można mrozić i dodawać potem do wywarów, bulionów lub rosołów. Skrzydełka przełóż do naczynia do zapiekania. Dodaj składniki marynaty: posiekany drobno seler naciowy i szczypior, imbir i czosnek pokrojony w cienkie plastry, słodką paprykę

kuron.com.pl