rosół - 7627 przepisów (strona:305/509)

Zupa pieczarkowa krem 105

koperek, grzanki, świeże pieczywo, tosty, klopsiki, groszek ptysiowy, prażone pestki dyni lub słonecznika.             Pomysły na przekąski… – Szybkie paszteciki z mięsem z rosołu – Patison al’a schabowy – Domowe pieczywo czosnkowe – Czosnkowe supełki – Krakersy z pastą serowo-czosnkową

Kulinarne S.O.S.
Zupa pieczarkowa krem 105

koperek, grzanki, świeże pieczywo, tosty, klopsiki, groszek ptysiowy, prażone pestki dyni lub słonecznika.             Pomysły na przekąski… – Szybkie paszteciki z mięsem z rosołu – Patison al’a schabowy – Domowe pieczywo czosnkowe – Czosnkowe supełki – Krakersy z pastą serowo-czosnkową

Kulinarny S.O.S.
Zupa pomidorowa z kalafiorem i morszczukiem 146

makaronem, np. typu lane kluski.  Składniki na 4 porcje: 1/2 kalafiora 0,4 kg filetów z morszczuka 300 ml gęstego przecieru pomidorowego 1,5 l wywaru warzywnego lub rosołu 1 cebula* 1 ząbek czosnku sól, pieprz kumin rzymski szczypta kurkumy słodka papryka ostra papryka 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek * użyłam połowę białej i czerwonej cebuli Cebulę

Ugotować
Wiejskie krokieciki z pysznym farszem 137

tartej 500g kapusty kiszonej z marchewką przyprawy do kapusty: liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego, 3 kulki pieprzu 250g pieczonego lub gotowanego mięsa z kurczaka (może być mięso z rosołu) ok 100g pieczarek 1 cebula 2 łyżki musztardy 1 łyżka pikantnego ketchupu 2 łyżki masła olej do smażenia domowy sos czosnkowy PRZEPIS – TUTAJ Przyprawy do farszu: 1 łyżeczka soli

Blog z Apetytem
Rozgrzewająca zupa krem z dyni 69

skóry i pokrojony w kostkę miąższ z dyni.  Ziemniaki i marchew obrać pokroić w kosteczkę, dodać do dyni.  Zalać rosołem, zagotować.  Dodać kurkumę, curry, imbir oraz czosnek. Doprawić solą i pieprzem i gotować ok. 40 min na małym ogniu.  Następnie zmiksować blenderem

Wymiar Zdrowia
Rozgrzewająca zupa-krem z pieczonych marchewek 133

Kiedy mowa o marchewce, od razu myślę o rosole, ewentualnie zielonym groszku. Chociaż, na codzień nie żałujemy sobie również marchewki w surowej formie, jako chrupiącej przekąski między posiłkami. Jednak ostatnio, nasze podniebienia skradła zupa-krem z … Artykuł Rozgrzewająca zupa-krem z pieczonych marchewek pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Jedzonko do pracy #72 114

carne z ryżem Przekąska : Hummus z pieczoną marchewką  Do tradycyjnie przygotowanego hummusu (przepis w linku powyżej) dodajemy pieczoną marchewkę, równie dobrze sprawdzi się także marchewka gotowana z rosołu.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pieczeń z mięsa mielonego 139

gałązki rozmarynu 2 gałązki szałwii kulka mozzarelli (~125g) 100g zmielonego suchego chleba na zakwasie 1kg mięsa mielonego mieszanego 1 łyżka musztardy francuskiej 1 jajko kilka plastrów wędzonego boczku 250ml rosołu lub bulionu 1 łyżka konfitury z żurawiny 1 łyżka koncentratu pomidorowego Jak zrobić pieczeń z mięsa mielonego: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Koper włoski obrać i pokroić na ćwiartki, wrzucić

Codzienne Gotowanie
Pasta drobiowa z marchewką 178

Też zastanawiacie się czasami co zrobić z mięsem, które zostało Wam z rosołu ? Nie ma nic prostszego jak przygotowanie pasty na kanapki. Wystarczy zblendować, doprawić do smaku i mamy super pastę. Można ją przechowywać bez pasteryzacji kilka dni w lodówce. Jeśli zaś macie sporo tego mięsa to pastę można zapasteryzować. Pasta drobiowa z marchewką

Ewa w kuchni
Ragu z mięsa rosołowego 174

poniedziałek pewnie wielu z Was boryka się z pytaniem "Co zrobić z mięsa rosołowego?" Pomysłów na przetworzenie mięsa z rosołu jest mnóstwo, można zrobić z niego potrawkę , paszteciki , zupę mulligatawny , zapiekankę (pie), a nawet sałatkę ! Dziś natomiast mam dla Was przepis na ragu z mięsa rosołowego , czyli mięso duszone w sosie pomidorowym. Tak przygotowane mięso rosołowe jest niezwykle smaczne

Codzienne Gotowanie
Jak nie marnować jedzenia i zaoszczędzić na zakupach spożywczych? 141

oraz z przepisów bazowych. Przepisy bazowe to wszystkie te, z których później w łatwy sposób można zrobić kolejne danie. Najbardziej popularny jest oczywiście rosół, na bazie którego można stworzyć wiele innych dań: – bulion: zupy (pomidorowa, zupy krem), risotto, – mięso : opanierować i usmażyć, placuszki , zapiekanka – warzywa: sałatka jarzynowa , pasta

KuchniaWeDwoje.pl
Zupa pomidorowo-kokosowa 147

wciąż na nim przepisu na zupę pomidorową. Nie ma i raczej długo nie będzie, bo to zupa, której nie znoszę (tak, są tacy, którzy nie jadają czekolady, rosołu i zupy pomidorowej). Ale niedawno trafiłam na program Karola Okrasy, który przygotował zupę pomidorową z mlekiem kokosowym. Jego przepis stał się inspiracją do przygotowania podobnej w moim domowym zaciszu. Dodatków kuchni tajskiej

Weekendy w domu i ogrodzie
Rozgrzewająca zupa na przeziębienie 130

nielicznych indyjskich zup, które zyskały sławę na całym świecie. Aromatyczna, rozgrzewająca, ale też bardzo zdrowa, należy do naszych ulubionych. To wspaniała zupa na jesień. Podobnie jak tradycyjny polski rosół , często podaje się ją w przypadku przeziębienia, grypy, gorączki lub problemów żołądkowych. Indyjska zupa pieprzowa ma podwójne zastosowanie. Może stanowić samodzielne danie, wówczas często dodaję do niej toor dal albo czerwoną

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurkuma - sprawdź dlaczego warto używać jej jak najczęściej 100

diety? Kurkuma doda smaku, aromatu i pięknego koloru nie tylko daniom kuchni hinduskiej. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do różnego rodzaju zup (np. gęstych zup typu krem lub rosołu), sosów i past kanapkowych. Wydobędzie ona także głębię smaku z ryb i owoców morza, drobiu oraz potraw z ryżu. artykuł zewnętrzny (function(){ wwsi=document.createElement("script");wwsi.type="text/javascript"; wwsi.async=true;wwsi

Kuchcik gotuje
Tygodniówka – tani obiad na cały tydzień! 260

środku tygodnia planuję zupę. Na czasie jest obecnie zupa grzybowa ze świeżych leśnych grzybów. Grzyby zbieram sama, więc grzybowa to naprawdę tani obiad w środę. Jeśli gotuję zupę na rosole z kurczaka to na drugi dzień smażę naleśniki i robię krokiety z farszem z gotowanego kurczaka. Za krokietami przepada cała rodzina! Czwartek z głowy! Przy piątku zazwyczaj przygotowuję rybę

codojedzenia