rosół - 7627 przepisów (strona:310/509)

Aromatyczny Ramen 115

Każdy chyba wie czym jest Ramen. Ramen to japońska zupa składająca się z aromatycznego rosołu, makaronu i całej gamy dodatków, w zależności od receptury. Do Japonii przywędrował z Chin i mimo, że różni się od tradycyjnych japońskich zup, które bazują na rybach, zakorzenił się bardzo w kulturze tego kraju. W naszych stronach Ramen kojarzony jest już bardziej z zupkami

Mostek w kuchni
Piątek: Parmentier, czyli zupa krem z ziemniaków i pora 174

super prosta zupa, zrobiona tylko z ziemniaków i porów. Kremowa i łagodna w smaku, świetnie smakuje z ciemnym pieczywem. Do zupy możecie dodać jakieś resztki warzyw, np. włoszczyznę z rosołu, ale róbcie to ostrożnie, żeby nie zaburzyć delikatnej kompozycji ziemniaczano-porowej. Przepis pochodzi z serwisu Geniuskitchen.com ,który z kolei wziął go z książki kucharskiej Juli Childe. Polecamy Wam bardzo podobny

Niedzielny kucharz
Ciasto jogurtowe z wiśniami 122

wiadomo jak pod koniec wyglądają rozmowy... jak wrócimy to idziemy do babci na mięsko z sosikiem. Jedno chce z kluskami, drugie z ziemniakami, żeby zrobić błotko. Były marzenia o rosole, zupie ogórkowej, a ja miałam ochotę na pierogi z jagodami! Wracamy, a tu zonk! Mięsko w sosie co prawda było, ale poza tym wszędzie wiśnie. Paznokcie tak pięknie wypielęgnowałam podczas

bistro mama
Marynowane skrzydełka pieczone. Przepis krok po kroku. 143

Skrzydełka skróć o lotki, ta część nie ma w sobie praktycznie mięsa. Niepotrzebne fragmenty mięs można mrozić i dodawać potem do wywarów, bulionów lub rosołów. Skrzydełka przełóż do naczynia do zapiekania. Dodaj składniki marynaty: posiekany drobno seler naciowy i szczypior, imbir i czosnek pokrojony w cienkie plastry, słodką paprykę

kuron.com.pl
Pasta z kurczaka 148

też tak macie, że po gotowanych w weekend  rosołach/zupach pomidorowych  zostaje Wam mięso, z którym nie bardzo wiadomo co zrobić?  J eśli tak to moja dzisiejsza propozycja rozwiąże Wasze problemy ;) Ja zazwyczaj wykorzystuję gotowane mięso z kurczaka  do przygotowania pasty do kanapek.  Jest to propozycja nie wymagająca ani czasu ani wyszukanych składników

Moja kraina smaków
Pulpety drobiowe 111

bułki tartej. Uważam, że lepsza jest masa troszkę luźniejsza, gorzej formuje się pulpety, po ugotowaniu będą troszkę mniej kształtne, ale będą delikatniejsze. Gotować we wrzącej osolonej wodzie, lub w rosole, kilka minut od wypłynięcia. zastawa

królestwo garów
Pierogi z borówkami 100

zapraszam po przepisy na: Pierogi z białą kiełbasą i nutą chrzanu Najlepsze pierogi ruskie Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kaszanką gryczaną Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Chruściki z ciasta na pierogi Wydrukuj przepis The post

mojewypiekiinietylko
Lasagne z warzywami i prawdziwkami 93

wzdłuż., umyłem. Połówkę papryki oczyściłem z nasion i umyłem. Cukinię umyłem. Wszystkie warzywa drobno pokroiłem w kostkę. W garnku roztopiłem łyżkę masła, dodałem pokrojoną marchew, seler i paprykę, wlałem rosół. Warzywa gotowałem na średnim ogniu 4 minuty, następnie dodałem pory, cukinię i uduszone z cebulą grzyby. Gotowałem dalsze 4 minuty, potem osączyłem z nadmiaru płynu i domieszałem do sosu

R'n'G Kitchen
Gołąbki z mięsem i papryką 129

liść zawijając brzegi do środka, a potem rolujemy jak krokiety . Gołąbki układamy w szerokim garnku i podsmażamy delikatnie z obu stron na oleju. Gołąbki zalewamy 1-2 szklankami wrzącego rosołu lub bulionu,(można też zrobić bulion z kostki jeśli ktoś używa) przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 30 minut, aż gołąbki będą miękkie. Do garnka dodajemy 2 łyżki pasty paprykowej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Galareta wieprzowa 160

mięso ostygnie trzeba je obrać z kości i chrząstek których będzie sporo. Rozdrabniamy na mniejsze kawałki widelcem. Teraz wkładamy do salaterki, mniejszych miseczek słoiczków lub plastikowych pojemników. Następnie zalewamy rosołem mięsko które porozkładaliśmy w pojemnikach i salaterkach. Gdy całość przestygnie wkładamy do lodówki aby całkowicie stężało, (ścięła się galaretka). SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
A'LA FLACZKI Z ŻOŁĄDKÓW I PIERSI Z KURCZAKA 83

Pyszna, aromatyczna i sycąca zupa przygotowana na bazie rosołu z żołądków i piersi drobiowej. To takie oszukane flaki, choć smakiem wiele się nie różnią od tradycyjnych flaków. Według mnie idealna, szybko się ją przygotowuje i stosunkowo jest to tania zupa. Rodzina zjadła z apetytem :) Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * 600 g żołądków z kurczaka * 2 marchewki * kawałek selera * kawałek

Zrób to smacznie
PRZEPIS: PYSZNA ZUPA OGÓRKOWA NA KURCZAKU (ROSOLNIK) 230

Przepis na zupę ogórkową w każdym domu może wyglądać nieco inaczej, jednak ja nie wyobrażam sobie zupy ogórkowej bez dużej ilości posiekanego koperku i ziemniaków. Domowa zupa ogórkowa na rosole ze skrzydełek, z dodatkiem marchewki, pietruszki i selera - przepis z ziemniakami. Pyszna, tradycyjna zupa ogórkowa zabielana śmietaną - jak u babci.      Każda gospodyni ma swój własny przepis

Moja Książka Kucharska
Gulasz z indyka z pieczarkami 195

średnia żółta papryka – ok. 230 g 150 g pieczarek 3 średnie ogórki kiszone – ok. 200 g 400 ml bulionu drobiowego, np. przecedzony rosół (lub ewentualnie bulion warzywny domowy) 100 ml przecieru pomidorowego (passaty) – u mnie takiego w kartoniku 1 łyżka do zamarynowania mięsa + 1 łyżeczka oliwy do smażenia (lub oleju rzepakowego) 1 czubata łyżka gęstej kwaśnej śmietany

Kulinarne Przeboje
POMIDORÓWKA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 120

Zupa pomidorowa to klasyka kuchni polskiej. W polskich domach pojawia się najczęściej w poniedziałek, gotowana na rosole pozostałym z niedzieli 😉😂 Zapewne nie ma osoby, która nie znałaby jej smaku. Przygotowywana jest zazwyczaj na bazie przecieru pomidorowego, ale o tej porze roku, aż żal nie skorzystać ze świeżych, pachnących pomidorów. Pomidorówka ze świeżych pomidorów smakuje całkiem inaczej od tej na przecierze

Kuchnia MagdaLeny
POMIDORÓWKA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 120

Zupa pomidorowa to klasyka kuchni polskiej. W polskich domach pojawia się najczęściej w poniedziałek, gotowana na rosole pozostałym z niedzieli 😉😂 Zapewne nie ma osoby, która nie znałaby jej smaku. Przygotowywana jest zazwyczaj na bazie przecieru pomidorowego, ale o tej porze roku, aż żal nie skorzystać ze świeżych, pachnących pomidorów. Pomidorówka ze świeżych pomidorów smakuje całkiem inaczej od tej na przecierze

Kuchnia MagdaLeny