Marchew to chyba jedno z najpopularniejszych warzyw w naszej kuchni. Choć mam wrażenie,że do najbardziej wykwintnych jednak nie należy. Zazwyczaj smutno pływa w rosole, albo widać ją w piątki na talerzu w formie surówki z jabłkiem obok smażonej ryby. A szkoda, bo z marchewki można wyczarować pyszne dania – od przystawki, aż po deser. I ja Wam oczywiście to pokażę. Marchew to nie tylko pomarańczowe korzenie. Na bazarze możemy spotkać różne jej kształty i barwy od białego po ciemnofioletowy. Ma bardzo małe wymagani...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Nazywam się Ksenia. Jestem studentką dietetyki, która każdą wolną chwilę spędza w kuchni. Założyłam bloga wiecejwarzyw.pl, żeby dzielić się z Wami pomysłami na to jak wprowadzić do codziennego jadłospisu więcej warzyw, o których niestety często zapominamy.