Prawdziwa zupa cebulowa – na bulionie wołowym, z porto

Prawdziwa zupa cebulowa – na bulionie wołowym, z porto

Prawdziwa zupa cebulowa – na bulionie wołowym, z porto

Przepis na : obiad

Nie wszystko co dobre wymaga czasu, ale tak jest – stety-niestety – z dobrą zupą cebulową. To trochę jak książkowy romans – zaczyna się płaczem, a kończy pasmem westchnień. Ta zupa jak żadna inna wymaga czasu, pieszczot i obserwacji – bo to od stopnia zeszklenia, a następnie stopnia skarmelizowania cebuli, zależy kolejność i moment dodawania budujących smak potrawy składników. Zupa cebulowa to zdecydowanie nie pierwsza lepsza zwyczajna zupa. Ale jest pyszna, mocna i wciągająca – warto poświęcić jej ten czas ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

Sałatki na Sylwestra - najlepsze przepisy!

Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, zupa cebulowa, bagietka, francuskie, mielone, rosół, bułki, sosy, wołowina, bruschetta, kolacja, impreza, obiad, tani obiad, dania mięsne, ser biały

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.