rosół - 7627 przepisów (strona:326/509)

Kotlety mielone z cukinią i serem feta 164

lepiej mniej, zawsze można doprawić) pieprzem oraz ziołami. Całość dokładnie wyrabiamy rękami tak, aby ser feta nie pozostawiał grudek. Możemy dolać w tym momencie kilka łyżek zimnej wody lub rosołu. Gdy masa będzie puszysta i jednolita formujemy w dłoniach kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron aż porządnie się zrumieni. Podajemy

My simple kitchen
Filet z kurczaka z fasolką szparagową w kremowym sosie 147

porcji: 5 pojedynczych jednakowej wielkości filetów z kurczaka 15 dag szynki parmeńskiej w cieniutkich plastrach 1 cebula 30 dag fasolki szparagowej żółtej ¾ szklanki bulionu mięsnego lub domowego rosołu ¾ szklanki śmietanki 30% 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka oliwy Sól himalajska lub jarzynka do smaku Biały pieprz do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Filet z kurczaka umyć pod bieżącą

Wanilia i Kardamon
Pasztet z zielonej soczewicy 142

koniec solimy. Ugotowaną soczewicę odsączamy na sitku. Osobno odkładamy kilka łyżek (na wierzch pasztetu).Warzywa: marchewkę, pietruszkę i seler gotujemy do miękkości. Najlepszym sposobem jest wykorzystać te od gotowania rosołu. Do miski wkładamy soczewicę, kawałki marchewki, selera i pietruszki. Cebulę oraz czosnek siekamy na mniejsze kawałki, dodajemy do miski. Całość blend ujemy na gładką masę. Wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą

VioletoweKucharzenie
MAKARON Z BROKUŁAMI I KURCZAKIEM 124

brokułami i kurczakiem. Makaron jaki użyłam do potrawy to pe łnoziarniste wstążki Arc Pol . Lubię ciemne makaronu ze względu na to, że są zdrowsze. Oczywiście nie wyobrażam sobie rosołu bez 8-jajecznego makaronu Arc Pol czy pomidorówki z nitkami, ale jeżeli rozmawiamy o potrawach z makaronem to ten typ makaronu zawsze wygra. Mąż jak pierwszy raz zobaczył taki makaron

Kuchnia w oparach
Pasztet drobiowy w boczku 152

cieszę się, że w ogóle udało mi się go dorwać do zdjęcia XD Ja przygotowałam pasztet od początku, ale śmiało możecie wykorzystać do niego mięso i warzywa z rosołu. Pasztet drobiowy w boczku Składniki: 5 ćwiartek z kurczaka (lub cały kurczak o wadze około 1,5 kg) 200 g wątróbki drobiowej 2 marchewki 1 pietruszka połowa małego selera

PatiGotuje
Menu na 7 dni diety warzywno-owocowej dr Dąbrowskiej 265

miksu sałat+sok z cytryny lub ocet jabłkowy, przyprawy, świeże zioła II śniadanie:  zupa z kiszonych ogórków Obiad: kiszone rzodkiewki wegańskie kalafiorowe placuszki z pomidorami Podwieczorek:  wegański rosół z makaronem z marchewk i 1/2 grejpfruta Kolacja:  leczo wegańskie szklanka soku pomidorowego Dzień szósty Śniadanie: szklanka letniej wody z sokiem z 1/2 cytryny 1 szklanka zakwasu buraczanego podgrzanego

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka Waldorf 200

jabłka i gruszki. Składniki sosu łączymy ze sobą i dodajemy do sałatki. Mieszamy delikatnie do połączenia się składników. Sałatkę podajemy na liściach sałaty. * użyłam domowego bulionu. Można również użyć rosołu ** użyłam majonezu domowej roboty By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Kari ze szparagów 135

odciąłem zdrewniałe końce. Szparagi i ziemniaki pokroiłem na 3-centymetrowe kawałki. Podgrzałem oliwę, wymieszałem z cebulą, czosnkiem, pietruszką, curry i pieprzem kajeńskim. Dodałem szparagi i ziemniaki, podlałem to wszystko rosołem, posoliłem, popieprzyłem, gotowałem na średnim ogniu do miękkości ziemniaków. Dodałem śmietanę, raz zagotowałem. Wymieszałem groszkiem i kefirem

R'n'G Kitchen
Chińskie bułki z wieprzowiną bez parownika – smażone i gotowane Sheng Jian Bao 182

starty na drobnej tarce imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy i olej sezamowy, sól i utłuczony w moździerzu pieprz. Mieszamy składniki dokładnie i wlewamy po łyżce wodę lub rosół – mieszamy tak długo, aż mięso całkowicie wchłonie płyn. Nadzienie powinno być lekkie i dosyć luźne.   Schładzamy nadzienie, a gdy ciasto mamy już wyrośnięte – dzielimy sobie nadzienie na 20 porcji

Karo in the Kitchen
Co zrobić, aby młode ziemniaki mniej czerniały podczas gotowania. 134

ciemne w wyniku kontaktu z powietrzem. Możemy też do tej wody dodać odrobinę mleka. W ten sam sposób możemy oczywiście postępować, gdy gotujemy i obieramy starsze ziemniaki, np. do rosołu. Ja do starszych ziemniaków, które są przeznaczone do tłuczenia, nie dodaję mleka, ale dodać nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie, ziemniaki będą smaczniejsze

Przepisy i porady kulinarne
Krokiety z kurczakiem i młodą kapustą 176

powracający przepis na blogu codojedzenia. Moja rodzina uwielbia krokiety z naleśników i dlatego przyrządzam je często na obiad. Poza tym krokiety to tani obiad . Przyrządzając krokiety z kurczaka mam rosół na zupę i mięso na krokiety, czyli nawet dwa tanie obiady. Dzisiaj postanowiłam zrobić krokiety z gotowanego kurczaka i młodej kapusty. Poza tym krokiety zapiekłam pod serem. To danie jest

codojedzenia
Schab duszony w sosie pomidorowym 413

550g) 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku sól i pieprz, papryka słodka do doprawienia mięsa mąka do oprószenia mięsa 1 puszka pomidorów krojonych 500ml bulionu mięsnego (np. przecedzony rosół) lub warzywnego (z tego przepisu: bulion warzywny przepis ) 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego

Kulinarne Przeboje
Rosół chiński z pulpetami 145

ostra papryka w proszku szczypta imbiru 1 łyżka sosu sojowego Warzywa zagotować w 2 l wody, gotować około 15 minut. Mięso wołowe doprawić solą, pieprzem, … Czytaj dalej Rosół chiński z pulpetami

gotuj ze mną
Lasagna z cukinii i pieczonego kurczaka 174

razu. Możesz wystudzić i następnego dnia zabrać do pracy. Smacznego! Polecamy Wam również inne przepisy FitMena: KURCZAK JAK Z KFC. TYLKO ZDROWY STIR FRY Z POMIDORAMI I KREWETKAMI CHIŃSKI ROSÓŁ Z KREWETKOWYMI PULPETAMI Artykuł Lasagna z cukinii i pieczonego kurczaka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Gruzja cz. 2 – Gruzińska Droga Wojenna 163

jest smakołyk. W tym celu łapiemy sakiewkę za jej końcówkę i odwracamy. Możemy lekko spód sakiewki doprawić sobie pieprzem, a następnie wygryzamy w pierożku małą dziurkę, przez którą wypijamy rosół. Następnie już zjadamy chinkali odgryzając kawałek po kawałku. Nie zjadamy natomiast końcówki – jest ona zwyczajnie niedobrym, często niedogotowanym, zbitym kawałkiem pierogowego ciasta. Chinkali Tego wieczoru Organizator i Pilot Klemens dali

Kate's Kitchen

Proponowane wyszukiwania