rosół - 7682 przepisów (strona:327/513)

Woda po makaronie – jak ją wykorzystać? 268

Makarony mają w Polsce wielu sympatyków, jednak niewiele z nas wie, że wylewanie wody po ugotowaniu makaronu to ogromne marnotrastwo. Taka woda ma bardzo wiele różnych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupy – najlepsze przepisy! 266

Węgierski kociołek PRZEPIS TUTAJ Zupa kukurydziana PRZEPIS TUTAJ Zupa ogórkowa z klopsikami PRZEPIS TUTAJ Zupa gulaszowa PRZEPIS TUTAJ Zupa parzybroda PRZEPIS TUTAJ Flaczki z żołądków drobiowych PRZEPIS TUTAJ Wiejski rosół PRZEPIS TUTAJ Zupa a’la strogonow PRZEPIS TUTAJ Zupa krem z pomidorów PRZEPIS TUTAJ Barszcz ukraiński PRZEPIS TUTAJ Zupa ogórkowa na wędzonym kurczaku PRZEPIS TUTAJ   POLECAM TAKŻE: POMYSŁY

Blog z Apetytem
Kremowa zupa pieczarkowa... 235

kostka serka Kiri W dużym garnku rozpuść olej i masło, wrzuć pokrojone pieczarki, marchewkę, pasternak i cebulę. Smaż kilka minut, aż warzywa będą miękkie i aromatyczne. Do garnka dolej rosół przyrządzony z gorącej wody i kostki rosołowej. Dopraw do smaku. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ognień i gotujemy ok. 15 minut. Zdejmij z ognia i zmiksuj. Na koniec dodaj

Lejdi of the house
PANCAKES Z KASZY JAGLANEJ 231

żeby wyszły Ci idealne to musisz je zrobić z wczorajszych ziemniaków, ziemniaki też odsmażało się na patelni. O takie przyrumienione to był rarytas. Chyba u każdego w domu z rosołu robiło się zupę, najczęściej pomidorową, lub inną np. warzywną czy żurek. Jeśli obrodziły jabłonki zazwyczaj co drugi rok to z jabłek przygotowywaliśmy do słoików dżemy ale też gotowe nadzienie

SMYKWKUCHNI
Pikantna zupa z dyni z imbirem i kardamonem oraz recenzja książki "Zdrowe zupy" 261

łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu ZUPA WŁAŚCIWA: 1,5l [6 szkl] bulionu warzywnego lub mięsnego - ja dodałam akurat rosół z dnia poprzedniego 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 1/4 łyżeczki startej skórki pomarańczowej 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku

Grunt to przepis!
ZUPA PIECZARKOWA Z CHORIZO 195

się, gdy nie mamy czasu lub chęci na długie stanie w kuchni. Nie wymaga gotowania wywaru z jarzyn lub mięsa, co znacznie skraca czas jej przygotowania. Najlepiej jeśli macie rosół lub bulion pozostały z weekendu, choć sama często robię ją zalewając warzywa i mięso gorącą wodą z czajnika. Zamiast kiełbaski chorizo sprawdzi się pokrojona w kostkę pierś kurczaka, którą wcześniej

cool and minty
Sałatka z pieczarkami marynowanymi 512

zachęcam Was do zrobienie też takiej mięsnej wersji. Smacznego! Zobacz też: Sałatka z jajek, pora i kukurydzy Sałatka z czerwoną fasolą, kukurydzą i selerem Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu Przepis na sałatkę z pieczarkami marynowanymi Drukuj przepis Porcji: 5-10 Czas gotowania: 20 minut Składniki słoik marynowanych pieczarek słoik kiełków fasoli mung lub selera z zalewy puszka kukurydzy

Kuchnia Bazylii
Zupa szczawiowa z pulpecikami 685

rosół lub bulion ok 1,5 l szczaw świeży lub kiszony marchewka pół cebuli sól pieprz natka pietruszki ziele angielskie majeranek 250 g mięsa mielonego 1 łyżka bułki tartej jajko 1 na talerz kilka łyżek śmietany Bulion wlewamy do garnka, dodajemy przyprawy i drobno posiekaną cebulę i marchewkę. Gotujemy ok 15 min. W tym czasie mieszamy mięso mielone z łyżką

Gotowanie jest łatwe
Rustykalna tarta z młodą kapustą i zmiana adresu bloga. 229

wierzch) i rumienimy na patelni, wraz z posiekaną w piórka cebulką. Gdy cebula zmięknie, dodajemy posiekaną młodą kapustę. Podsmażamy 5 minut z dodatkiem soli i pieprzu, po czym podlewamy rosołem i podsmażamy, aż wyparuje - jeszcze około 10 minut. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą przygotowujemy osobno, w ten sam sposób: Kulkę ciasta kładziemy na papierze do pieczenia (można lekko oprószyć

Poezja Smaków - blog kulinarny
Coś z "niczego" czyli zapiekanki z ciasta francuskiego 395

ciasta francuskiego: 1 arkusz ciasta francuskiego, 2 jajka, 20 dag żółtego sera  I dodatkowo do wyboru:  dowolna wędlina, boczek, mięso z kurczaka (np. z rosołu), papryka czerwona, zielona lub żółta, podduszona cukinia, podsmażone pieczarki, gotowany brokuł lub kalafior, cebula, szczypior, natka pietruszki, lub co tam komu przyjdzie do głowy :) Sposób przygotowania zapiekanek

Gotuj Się Kto Może
Sałatka z kurczakiem ananasem i selerem konserwowym 196

selerem konserwowym: Filet z kurczaka płucze, i gotuję w wodzie z włoszczyzną – wywar można później wykorzystać jako bazę do zupy (można też wykorzystać mięso z kurczaka z rosołu), po wystudzeniu kroję mięso w kostkę i wrzucam do miski. Ryż gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu i studzę przelewając chłodną wodą. Jajka gotuję na twardo, obieram

Gotuj Się Kto Może
KREM Z KUKURYDZY Z CYNAMONEM 152

Uwielbiam wszelkiego rodzaju kremy. Tak jak nie lubię rosołu tak zupy typu krem mogłabym jeść codziennie. Dziś proponuje Wam na obiad zrobić zupę krem z kukurydzy  dodatkiem cynamonu Potrzebujemy: 1 szklanki kukurydzy z puszki 3 łyżki masła 1 mała cebula szczypta cynamonu ok 3 cm papryczki chilli 3 szklanki bulionu 125 g serka kanapkowego naturalnego typu Arla Apetina sól

Kuchnia w oparach
Perfekcyjny kotlet schabowy 250

domu kilka razy w tygodniu słychać charakterystyczne stukanie tłuczka do mięsa. Dla wielu z nas taki złocisty kawałek schabu to już weekendowa tradycja, podobnie jak rosół. Czy zatem jest jeden właściwy przepis na perfekcyjny kotlet schabowy? Oczywiście, że każdy ma swój niepowtarzalny patent i uważa, że akurat jego przepis jest

kuron.com.pl
Domowe hamburgery wołowo-wieprzowe. Sos do hamburgerów. 309

lubi najbardziej.  Domowe hamburgery wołowo-wieprzowe. Sos do hamburgerów.  Proporcje na 8 sztuk.  Składniki na kotlety: 40 dag mielonej wołowiny 40 dag mielonej wieprzowiny 100 ml rosołu (ewentualnie wody) nieduża cebula posiekana bardzo drobno sól i pieprz 2 żółtka łyżka musztardy stołowej płaska łyżeczka musztardy Dijon (lub innej ostrej) olej do formowania i smażenia Wszystkie składniki umieszczamy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Roladki z piersi kurczaka – potrójnie mięsne 265

pierś z kurczaka ciężko czasami upiec „w punkt”. Kiedy szykuję je w całości, najczęściej korzystam ze znanego Wam już przepisu , w którym mięso pieczone jest z dodatkiem masła i rosołu. Roladki z piersi kurczaka też można naszykować w tak soczystym wydaniu – wystarczy je nafaszerować czymś tłustym i dodatkowo w coś tłustego zawinąć. Wypróbujcie! Kurczak i bekon to znane połączenie

Karo in the Kitchen