rosół - 7627 przepisów (strona:329/509)

KRUPNIK TRADYCYJNY na wywarze z cielęciny 146

wolnym ogniu. Następnie do wywaru dodajemy marchew, selera, korzeń pietruszki, podpieczoną cebulę, lisek laurowy, ziarenka pieprzu i ziela doprawiamy do smaku - gotujemy 20 minut. Krok 2. Wyjmujemy z rosołu mięso, grzyby oraz marchew - mięso i marchew kroimy w kostkę, a grzyby w paski. Wywar przecedzamy mocno odciskając pozostałe warzywa. Do odcedzonego wywaru dodajemy opłukaną i przebraną kaszę, pokrojone ziemniaki, mięso

Moja Książka Kucharska
Buraczki z octem balsamicznym i miodem 244

gustu. Koniecznie dajcie znać czy smakowało, jestem bardzo ciekawa Waszych opinii Zobacz też: Surówka z marchewką i jabłkiem Pomidory ze śmietaną i cebulą Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu Przepis na buraczki z octem balsamicznym i miodem Drukuj przepis Porcji: 4-6 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 2 duże buraki 8 łyżek octu balsamicznego 2 łyżki miodu 2 łyżki masła

Kuchnia Bazylii
FLACZKI Z ŻOŁĄDKÓW DROBIOWYCH 166

należę do gorliwych fanów żołądków drobiowych.  Uwielbiam je praktycznie od dziecka toczyłyśmy z siostrami batalie, do czyjego "pyszczka" ma trafić żołądek po ugotowaniu niedzielnego rosołu. Bo żołądek był jeden - a chętne na niego trzy 😊 Tak więc moja miłość do żołądków trwa do dziś ❤ Uwielbiam gotować na nich zupy ( np. krupnik ) lub robić pyszny  gulasz . A, że zimno

Walijskie Pichcenie
BULION WOŁOWY 142

naleśników, krokietem z ryżu lub pasztecikiem np. serowym. Bardzo dobrze smakuje oczywiście także z makaronem, warzywami, czy sałatą pokrojoną w paski. Po ugotowaniu mięsa możecie je podać z rosołem lub np. zamrozić - będzie jak znalazł do pasztetu. Jak przygotować domowy bulion wołowy - sprawdzony przepis krok po kroku. Polecam przepis , korzystajcie i ulepszajcie go!  Pozdrawiam pięknie :) K.K. SKŁADNIKI

Moja Książka Kucharska
Kurczak Koronacyjny 113

danie jest przysmakiem w Anglii, w restauracjach i w   domach. W oryginale przepis różni się od tych, które krążą w sieci. Kurczak w całości gotowany jest w rosole, a po wystudzeniu i wyluzowaniu z kości, pokrojony na kawałki. Do tego robi się sos, oczywiście z curry i smakiem mango (chutnej mango, lub dżem) i dosmacza się przyprawami, koncentratem pomidorowym

Kuchnia u Krysi
Krem z pieczonego czosnku 265

czosnku Przygotowanie : ok 60 minut Ilość porcji : 2-3 Składniki: – 3 duże główki czosnku – 2 ziemniaki – 700 ml bulionu z warzyw lub drobiowego, a najlepiej domowy rosół – pół cebuli – 1 łyżka masła – szczypta suszonego tymianku – 100 g sera Emmentaler – pół łyżeczki mąki ziemniaczanej – 200 ml śmietanki 30% – oliwa, sól, pieprz

nietylkopasta.pl
Rozgrzewająca zupa krem z dyni 106

maśle. Przełożyć do garnka.  Dodać obrany ze skóry i pokrojony w kostkę miąższ z dyni.  Ziemniaki i marchew obrać pokroić w kosteczkę, dodać do dyni.  Zalać rosołem, zagotować.  Dodać kurkumę, curry, imbir oraz czosnek. Doprawić solą i pieprzem i gotować ok. 40 min na małym ogniu.  Następnie zmiksować blenderem na papkę.  Podawać z prażonymi

The Slow Life Wife
Pomidorowa z kaszą i kukurydzą 127

mnie śmieje, bo ja bez zupy żyć nie mogę i jest ich tyle odmian w mojej kuchni, że trudno zliczyć. Klasyczne mało kiedy się trafiają - no może oprócz klasycznego rosołu, ale za to jest cała gama wywarów z kaszą i warzywami.  Dziś podzielę się przepisem na jedną z moich ulubionych zup czyli pomidorowa na żołądkach drobiowych. Składniki

Apetyczna babeczka
Krem z pieczonego czosnku 235

czosnku Przygotowanie : ok 60 minut Ilość porcji : 2-3 Składniki: – 3 duże główki czosnku – 2 ziemniaki – 700 ml bulionu z warzyw lub drobiowego, a najlepiej domowy rosół – pół cebuli – 1 łyżka masła – szczypta suszonego tymianku – 100 g sera Emmentaler – pół łyżeczki mąki ziemniaczanej – 200 ml śmietanki 30% – oliwa, sól, pieprz

nietylkopasta.pl
Najlepsze pierogi ruskie 205

polskie” Izabeli Gruszkowskiej ze strony Kobieta40.pl Zwolenników pierogów zapraszam do „pierogowego surfowania po blogu”: Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kaszanką gryczaną Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Chruściki z ciasta na pierogi       Wydrukuj

mojewypiekiinietylko
Pyszne śniadanie z sucharkami MAMUT 105

Przełożyć na sucharki. Na serku ułożyć łososia, plasterki oliwek i chili udekorować gałązkami koperku. Smacznego :) 3 propozycja: KANAPKA Z PASTĄ Z KURCZAKA  Składniki : 1 udko  kurczaka z rosołu 2 jajka 100 g ostrego sera żółtego 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku sucharki  Mamut Sposób przygotowania: Udko obrać ze skóry drobno pokroić. Dodać ugotowane, pokrojone

Gosia gotuje
Efekciarska , paella z kurczakiem 154

czerwona , papryka szpiczasta np Ramiro 1 cebula biała , dość duża 1 strąk, świeżego żółtego i czerwonego chilli i kilka gałązek pietruszki do przybrania ( nie koniecznie ;)) 2 szklanki bulionu drobiowego ( rosołu lub z kostki bulionowej ) 1 szklanka, gęstego , soku pomidorowego 1 szklanka białego wina , półsłodkiego szczypta szafranu 1 płaska łyżeczka kurkumy 2 duże ząbki czosnku , wyciśnięte praską 1 płaska łyżka wędzonej

Ogrodnik w podróży
zapiekanka ziemniaczana 100

Składniki: (dla 4 osób) 4-5 ziemniaków (450-500g) 5 plastry boczku ,lub szynki ,lub mięso z rosołu 5 jaj 300 ml mleka 3 łyżki mąki 150-200g sera żółtego sól i pieprz do smaku olej awokado pokrojone w kostkę i do tego sos śmietana z czosnkiem . Wykonanie Umyte ziemniaki w łupinach ugotować w osolonej wodzie około

w mojej kuchni
Krem z palonej cebuli 164

pyszny, szczerze mówiąc, nawet się nie spodziewaliśmy, że będzie tak smacznie. A w duecie z jajem poszetowym - poezja!  SKŁADNIKI: 4 cebule 2 duże ziemniaki 1 l bulionu lub rosołu 1/2 łyżeczki tymianku pieprz sól jajko w temp. pokojowej (1 na porcję) 2 łyżki octu grzanki - opcjonalnie ZUPA: Bulion podgrzewamy i wrzucamy obrane i pokrojone ziemniaki.  Cebule obieramy

Kuchnia od dwojga
Takie coś... 😀❗ 131

mnie... 💭 Jak myślicie❓ Z czym wam się kojarzy❓ Może jedliście coś podobnego❓ Jaka nazwa by pasowała❓   Składniki: 2 udka z kurczaka gotowane (ja wykorzystałam z mięsa z rosołu) 2 cebule 1 zabek czosnku sól pieprz masło koperek Przygotowanie: Udka obrać z kości i delikatnie podsmażyć na patelni na maśle. Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podlać kilka łyżek

Dieta Rozdzielna i Zdrowie