rosół - 7682 przepisów (strona:336/513)

Idealne ciasto na pierogi Jakuba Kuronia 2247

dłoni, jest miękkie, elastyczne, gładkie i wychodzą z niego przepyszne delikatne pierogi!     Z ciastem do pierogów jest trochę tak jak z rosołem, istnieje milion przepisów i dla każdego inny jest ten najlepszy i ulubiony. Jeśli nie masz jeszcze takiego przepisu, polecam Ci właśnie ten. Jest bardzo fajny dla osób

kuron.com.pl
Kurczak pieczony nasz ulubiony 280

przyprawy curry sól, pieprz   Kurczaka dobrze kupić wiejskiego lub ekologicznego najlepiej u sprawdzonego sprzedawcy. Więcej na ten temat piszę tu –> Przepis na idealny rosół   Przygotowując kurczaka zacznij od osuszenia go ręcznikiem papierowym i przyprawienia solą i pieprzem.     Do miseczki wlej 2 łyżki swojego ulubionego miodu

kuron.com.pl
Włoska zupa Minestrone po polsku (bezglutenowa) 182

kapusty ok półtora litra bulionu oliwa z wytłoczyn do smażenia ser tarty typu parmezan lub grana padano około 300 g makaronu bezglutenowego (użyłam spaghetti, który drobno połamałam, jak do rosołu) sól, pieprz, oregano, tymianek, bazylia Wykonanie: 1. Boczek kroimy w kostkę i na oliwie smażymy chwilę do zezłocenia. 2. Kroimy cebulę w kostkę i dorzucamy do smażącego się boczku

Kawa z mlekiem
Kutia z makaronem 276

kutii trzeba przeznaczyć dwa dni. Serdecznie zapraszam :-) * * * Składniki (proporcje na jedną miskę): 850 ml mleka 500 g suchego maku 500 ml miodu (płynnego) 250 g makaronu nitki (jak do rosołu) 200 g rodzynek 200 g migdałów 100 g orzechów włoskich 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej i inne bakalie jeśli chcemy Przygotowanie: 1. Wieczorem zagotowujemy mleko i takim gorącym mlekiem zalewamy

Kawa z mlekiem
KRUPNIK NA DROBIOWYCH PODROBACH 176

łyżki posiekanego koperku i natki pietruszki po kilka ziarenek ziela i pieprzu czarnego listek laurowy sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Krok 1. W garnku zagotowujemy wodę lub rosół, dodajemy oczyszczone podroby, obsmażone mięso, warzywa oraz pozostałe składniki (za wyjątkiem koperku oraz natki pietruszki), gotujemy około 20 minut. Krok 2. Z zupy wyjmujemy mięso oraz podroby, kroimy w paseczki

Moja Książka Kucharska
Gulasz z udźca indyka po kreolsku 245

czerwona papryczka 3 gałązki selera naciowego 2 łyżki oleju pęczek dymki 100 ml passaty pomidorowej 2 łyżki octu jabłkowego Wykonanie: z udźca zdjąć skórę, usunąć kość (wykorzystać do przygotowania rosołu), pokroić mięso. Skropić sokiem z pomarańczy, wymieszać z czosnkiem, posolić, dodać zioła i goździki. Przykryć i odstawić przynajmniej na 1 godzinę przełożyć do rondla, zalać bulionem, dodać musztardę, posiekaną ostrą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety z mięsa rosołowego i kapusty kiszonej 212

Pomysł na wykorzystanie mięsa drobiowego z rosołu. Dodatek kapusty kiszonej sprawia, że kotlety nie są suche. Mięso oddzielić od kości i zmielić wraz z kapustą kiszoną w maszynce do mielenia

Bullio
Pasztet drobiowy z żurawiną 192

Uwielbiam domowe pasty, jak i pasztety. Co jakiś czas przygotowuje pasztet z resztek rosołowych (przepis TUTAJ ), który jest świetnym pomysłem na wykorzystanie nadmiaru mięsa, jak i warzyw z rosołu. Dzisiaj zachęcam do przygotowania świątecznego pasztetu - wraz z dodatkiem żurawiny i płatków migdałowych. Pasztet jest bardzo smaczny, łatwy do przygotowania - zasmakuje osobom, które lubią połączenie mięsa i owoców 😀 Składniki

Ugotować
Krem z czerwonej papryki Ani Starmach 170

natką. Składniki: 5 czerwonych papryk 4 pomidory obrane ze skórki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku lub kilka gałązek świeżego tymianku 1.2 l bulionu warzywnego lub rosołu 100 ml śmietanki kremówki szczypta słodkiej i ostrej papryki natka pietruszki lub kolendry oliwa z oliwek sól, pieprz do podania grzanki, tarty ser, natka Przygotowanie: Piekarnik nastaw na max temp

Zasmakuj Kuchni
Pulpeciki w sosie pomidorowo śmietanowym ze szczypiorkiem 176

garnka przelewamy bulion. Dodajemy obrane i pokrojone w plasterki marchewki, liść lubczyku, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na wolnym ogniu. Zamiast bulionu możemy wykorzystać pozostały z obiadu rosół. Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z posiekaną w kosteczkę cebulą, szczypiorkiem, świeżą pietruszką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkami i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy małe, okrągłe

VioletoweKucharzenie
Ramen 309

Ramen (jap. 拉麺 bądź ラーメン; rāmen) – japońskie danie składające się z rosołu, makaronu i innych składników w zależności od receptury. Ramen do Japonii przywędrował z Chin i różni się od tradycyjnych japońskich zup tym, że zawiera mięso, podczas gdy tradycyjnie w Japonii stosowało się głównie ryby i warzywa. Ramen trafił do Japonii w XIX wieku, jednak popularny stał się

mojewypiekiinietylko
Tajska zupa z mlekiem kokosowym 197

Jeśli macie troszkę rosołu i zależy Wam by zaskoczyć rodzinę, to polecam zupę tajską. Smaczna, lekko pikantna, z różnymi smakami. Delicja. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Zapiekanka Chicken Tetrazzini oraz kilka słów o dobrej patelnii. 266

małą niespodziankę na końcu :-)  Chicken Tetrazzini Składniki na patelnie o średnicy 28 cm 6 pieczonych w przyprawie do kurczaka udek (można użyć także mięsa pozostałego po rosole czy grillowanego drobiu, ale pieczone smakuje najlepiej) czerwona papryka 1 sztuka 2 białe cebule 200 g pieczarek 300 g sera mozzarella 100 g żółtego sera (na wierzch zapiekanki) łyżka posiekanej natki pietruszki

Poezja Smaków - blog kulinarny
Paszteciki z mięsem - idealne 824

Szukacie może pomysłu na mięso z rosołu czy zupy? Ja z takiego mięsa najczęściej robię paszteciki, dla mnie idealne na codzienny obiad czy od święta do barszczyku. Nadają się także na zimno na piknik czy wycieczkę. To jest u mnie taki pewniak, który zawsze mam w zamrażalce i wiem, że moje dziecko z chęcią zje. Pychotka Składniki: Ciasto

Cukiernia Pychotki
Mozaika drożdżowa z mięsem i kiszoną kapustą 202

mąki pszennej 1 szklanka ciepłego mleka 2 jajka 1 opakowanie suchych drożdzy ½ łyżeczki soli 1 łyżka oleju Wielkopolskiego z chili Nadzienie: 40 dag gotowanego mieszanego mięsa np. z rosołu 30 dag ugotowanej kiszonej kapusty 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 -3 łyżki oleju Wielkopolskiego z chili Sól i pieprz do smaku Ser żółty do posypania Natka pietruszki do posypania

Wanilia i Kardamon