rosół - 7627 przepisów (strona:345/509)

Jarskie gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami 183

osolonej wodzie, aż będą miękkie, ścinamy twardsze końcówki. Odsączamy liście na ręczniku papierowym. Pieczarki ( zostawić 6 sztuk) ścieramy na tarce jarzynowej, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy przyprawę do rosołu i dusimy do miękkości na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, odparowujemy. Mieszamy duszone pieczarki z ugotowwaną kaszą jaglaną, posiekaną natką pietruszki i koperkiem. Na każdy liść kapusty nakładamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowy Makaron Krok Po Kroku 428

dało się pokroić. 3. Następnie ciasto przekładamy na stolnicę lub deskę do krojenia, obsypujemy obficie mąka z obydwu stron, zwijamy w rulon i kroimy na cieniuteńkie niteczki jeśli do rosołu, lub na grubsze jeśli do innych zup, po prostu sami sobie regulujemy grubość makaronu. 4. Gotowy makaron układam z powrotem na ściereczka aby wysechł ( u mnie znów suszarka do prania

Gotowanie...to proste !
Sznycle z indyka w sosie na słodko 159

indyka 500 g 2 plastry świeżego ananasa 1 jabłko 1 czerwona cebula 1 garść rodzynek namoczonych w wodzie liść laurowy papryka słodka przyprawa curry natka pietruszki suszonej 1/2 kostki rosołu z kury 200 ml wody sól pieprz olej 1 woreczek ugotowanego ryżu dodatkowo do sosu: 1 czerwona cebula 1 plaster świeżego ananasa 1 jabłko 1/2 filiżanki białego wytrawnego wina śmietana

Trufelkowo
Krokiety z mięsem 270

Farsz to oczywiście sprawa indywidualna każdej domowej gospodyni i kapusta czy tez grzyby świetnie tutaj się nadają. Wiem, że ludzie często je robią z resztek mięsa np. pozostałego po rosole, ja nie jestem tego zwolenniczką i jak maja być nie za suche warto wybrać mięso przerośnięte tłuszczykiem jak np. karkówka czy golonka.  Wersja obiadowa dla 4-5 osób

Apetyczna babeczka
Zupka cukiniowa dla malucha (od 6 miesiąca) 326

Panuje przekonanie, że dzieci jedzą chętnie tylko rosół i zupę pomidorową. Wcale nie musi tak być! Warto poszerzać menu malucha o nowe smaki i dawać mu spróbować warzyw w zestawieniach, których wcześniej nie znał. Zupka cukiniowa jest łatwa w przygotowania. Doskonale sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na kolację. Składniki na 3 porcje: 1 mała cukinia 1 średni ziemniak

Dieta bez mleka
Pomysł na grzyba 177

czosnek, aż ta pierwsza lekko zbrązowieje. Dolewamy oba wina i zagotowujemy.  Przygotowujemy buliony- oczywiście najlepiej mieć własny, ale z dobrej kostki też robi robotę. Zamiast grzybowego można użyć rosołu z kurczaka. Grzyby krótko ale dokładnie płuczemy i kroimy w dość duże kawałki (nóżki też). Rozmaryn drobniutko siekamy i dodajemy go razem z bulionami i grzybami na patelnię. Dusimy grzyby

les mirabelles
Bananowe muffinki z borówkami i kaszą quinoa 136

wyszli… a potem biegiem puder, oko i do pracy. I tak przez kolejne miesiące… tylko z dłuższym etapem ubierania. Wróciliśmy też do naszych weekendowych nawyków – gar rosołu/zupy który starczy na pół tygodnia oraz coś słodkiego, co będzie można w tygodniu wykorzystać jako przekąska po przedszkolu, przed kolacją. Muffinki to zawsze dobry pomysł na przekąskę. Problem tylko

Cooking for Emily
pierogi z mięsem (ciasto bez jajek) 144

około 14 pierogów 3 szklanki mąki ponad 3/4 szklanki ciepłej wody 1/3 łyżeczki soli na farsz ( nie podaje konkretnych ilości ponieważ ciężko ocenić ile akurat zostanie mięsa mięso z rosołu zmielone podsmażona cebulka sól i pieprz do smaku przepis na ciasto Mąkę przesiać, dodać sól, zrobić wgłębienie i wlać nieco wody. Wodę dodawać powoli podczas wyrabiania ciasta. Ma ono być

cukrem pudrem posypane
BARSZCZ CZERWONY Z MAJERANKIEM 198

Barszcz czerwony to chyba najpopularniejsze danie, które od razu kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia. Choć można go przyrządzić tak po prostu.  Mój barszcz przygotowałam na bazie rosołu drobiowego, ze świeżymi burakami.Uwielbiam go z majerankiem. Idealny do pierogów, krokietów, pasztecików czy uszek. Pyszny o intensywnym kolorze, zapachu i smaku. Najlepszy na chłodne, jesienne wieczory. Polecam :)   Składniki

Zrób to smacznie
Zupa serowa z groszkiem i brokulami 127

zupa wyjątkowo mi się udało. Tak właściwie jest pochodną tego co miałam w lodówce i czego chciałam się już z niej pozbyć, czyli brokułów, rosołu z niedzieli i mrożonej zupy kremu groszkowego od Poltino . I tak powstał niezły miszmasz, ale wyjątkowo pyszny. Ser cheddar podkreślił całość, dzięki czemu zupa nabrała charakteru. Zapraszam do eksperymentowania w kuchni. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Roladki z szynki z sałatką chrzanową 4950

przygotowujemy plasterków szynki. Na brzegu każdego plasterka ułożyć wzdłuż sałatkę, a następnie zawinąć w rulonik i opcjonalnie spiąć wykałaczką. Tak przygotowane roladki można również podawać w galarecie (np. zalać rosołem rozrobionym z żelatyną). Więcej przepisów na imprezowe przekąski znajdziecie tutaj: Przekąski na imprezę – przepisy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Roladki z szynki z sałatką chrzanową appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Bakłażan faszerowany spaghetti 189

Cześć i czołem, kluski z rosołem! Wracamy! Dużo się ostatnio wydarzyło w życiu moim, a co za tym idzie również w życiu Mamy. :) Sprawy rodzinne, prywatne, wakacje, zakup dziury w ziemi, która kiedyś ma być moim własnym mieszkankiem i przede wszystkim zmiana stanu cywilnego. Tak! Stało się! Wyszłam za mąż, mam teraz kogo „obdarować” częścią moich obowiązków, abym ja mogła

Moja Mama Gotuje
Szybka sałatka z fioletowymi ziemniakami, marchewką i jajkiem, z dodatkiem sosu musztardowego 159

wykorzystałam fioletowe ziemniaki, ale możecie użyć takich zwyczajnych. Też będzie pysznie. Taką sałatkę można zrobić także z resztek ziemniaków, jakie czasem pozostają z obiady, czy też z warzyw z rosołu. Wystarczą dwa lub trzy składniki, jajka na twardo i sos o zdecydowanym smaku. Ja proponuję pikantny sos musztardowy. Zapraszam do stołu 😊 Składniki: 4 średnie fioletowe ziemniaki 4 średnie marchewki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kukurydza „Niebo w gębie” 109

orzechów włoskich zmiksowana z łyżeczką kminku, ziaren kolendry i soli) Wędzona papryka w proszku Odrobina oliwy Przygotowanie: Kukurydzę umyłam i ugotowałam do miękkości w bulionie. Odcedziłam. Lekko osuszyłam z rosołu i posmarowałam odrobiną oliwy – dosłownie tak, żeby papryka miała się jak „przykleić”. Posypałam kukurydzę odrobiną wędzonej papryki (starałam się równomiernie po całej kukurydzy) oraz starym na drobnych oczkach serem. Piekarnik

Kate's Kitchen
Oszczędne paszteciki 2271

ziemniaki zostaną nam z poprzedniego dnia. Wtedy smażenie pasztecików odbywa się bardzo szybciutko. Warto spróbować.  Z podanej proporcji wychodzi ok. 8 szt. 1 szklanka gotowanego mięsa z rosołu 2 szklanki ugotowanych ziemniaków cebula 2 jajka sól, pieprz, domowa vegeta 250 g pieczarek pęczek szczypiorku tarta bułka olej Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę, dodajemy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki

Krokusowy Dom

Proponowane wyszukiwania