zupa z charakterem. Solanka mięsna, czyli taka jak moja dzisiejsza, powinna zawierać kilka rodzajów mięs. Może to być mięso gotowane, smażone, wędzone więc można użyć mięsa pozostałego z rosołu , resztek wędlin, kiełbas a nawet pieczeni. Użyjcie po prostu tego co macie bo ta zupa ma tyle wersji ile gospodyń i można dość swobodnie zmieniać składniki oraz ich proporcje. Na Wschodzie
Smaczna Pyzawymaga nieco pracy ale warta zachodu.. Składniki 8-15 ząbków czosnku w zależności od ich ostrości /a wzięłam 1 1/2 główki/ 2 -2 1/2 litra bulionu warzywnego lub rosołu/jeżeli Wam zostanie
Ugotujmy Cośinna potrawa wprawiająca w lepszy nastrój, dająca przyjemność. Bardzo często są to proste, niedrogie posiłki, przygotowywane kiedyś przez mamę lub babcię. Może to być właśnie pomidorowa z domowym makaronem, rosół, pierogi lub szarlotka. Każdy ma własne danie "na dobry nastrój". Składniki: Makaron: 200 g mąki pszennej 2 jajka 2 żółtka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oleju Przygotowanie: Na stolnicę
Smakowity Blog Kulinarnyzjedzcie jak lubicie. SKŁADNIKI 3 średnie piersi z kurczaka 40g masła 82% tłuszczu 1 łyżeczka miodu 2 duże ząbki czosnku 1 pełna, z lekkim czubem, łyżeczka ziół toskańskich ½ szklanki rosołu 3-4 łyżki soku z cytryny 5-6 plasterków cytryny 1 gałązka świeżego rozmarynu sól pieprz Zapisz Zapisz
Karo in the Kitchengotowanie jest moją pasją, resztki jedzenia w lodówce nie stanowią dla mnie większego problemu, a czasem potrafią nawet zainspirować do ugotowania czegoś nietuzinkowego i bardzo dobrego. Kawałki kurczaka z rosołu, garść makaronu, którego przypadkiem wrzuciło się do garnka za dużo, pół papryki pozostałej z przygotowywania sałatki, samotny plaster sera… Za mało, żeby się najeść, ale z drugiej strony za dużo
Obiad gotowyjest po prostu szybciej;)). Zupa nadaje się nie tylko na codzienny posiłek, ale też rodzinny obiad czy inne przyjęcie. Jest smaczna, kolorowa, sycąca, rozgrzewająca i z powodzeniem zastąpi tradycyjny rosół, flaki czy innego strogonowa ;) Spróbujecie? :) Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 por 1/2 kg pieczarek 3 serki topione ziołowe (każdy po 100g) sól biały
Kolorowy Przepisownikklasyk kuchni tajskiej. Esencjonalna, rozgrzewająca, lekko pikantna, delikatnie słodkokwaśna. Tajska zupa kokosowa z kurczaka Tom Kha Gai jest bardzo prosto w przyrządzeniu i szybka, jest świetną alternatywą dla zwykłego rosołu. Z tajskiej zupie kokosowej z kurczaka Tom Kha Gai czuć kokos, imbir, limonkę, chili – to wszystko doprawione delikatną słonością sosu rybnego (można zamienić na sos sojowy), z mięciutkim kurczakiem
Pociąg Do Kuchnijednodaniowy/syty obiad. 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula olej do smażenia 1/2 główki włoskiej kapusty 1-2 marchewki 1 nieduża pietruszka 1 ząbek czosnku ok. 3 litry rosołu lub bulionu 1 por 3 ziela angielskie 2 liście laurowe sól, pieprz ok. 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki 100-150g ryżu 190g koncentratu pomidorowego
Smaki Na TalerzuJeśli zostanie Wam mięso z rosołu i gotowana golonka a nie wiecie ci z tym zrobić to mam dla Was propozycję. Zróbcie taki ekspresowy pasztet. Wystarczy kilka składników, blender oraz słoik i wyczarujemy szybki i smaczny pasztet. Do pieczywa jak znalazł i wtedy wiemy co jemy. Bez pasteryzacji można przechowywać go przez 3 dni w lodówce. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniwarzywa mamy miękkie , następnie do miski wykładam koncentrat pomidorowy i śmietanę , razem to bardzo dobrze łączę , aby śmietana i koncentrat dobrze się połączyły , następnie do naszej śmietany , pomału wlewam rosół aby zahartować aby nam się nie zważyła , kiedy wymieszaliśmy śmietanę z gorącym wywarem to wlewam wszystko do garnka i czekamy do zagotowania , doprawiamy do smaku solą i pieprzem , podajemy
Mój Smakziele angielskie, liść laurowy, obrane i pokrojone w cząstki cebule. Gotować przez 50 minut. 2. Po tym czasie dorzucić wątróbkę i dotować jeszcze 10 minut. 3. Mięso wyjąć z rosołu i ostudzić. Królika oddzielić od kości, razem z boczkiem, wątróbką i obranym ząbkiem czosnku przepuścić przez maszynkę do mięsa. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć i również zmielić w maszynce
Kuchnia domowa Anicebulę i mięso. Podsmażałam na średnim ogniu aż się zarumieniły. Następnie dorzuciłam marchewkę i pietruszkę. 4. Całość zalałam wywarem (wykorzystałam wywar z zupy grzybowej, ale można również wykorzystać rosół, a dla smaku dorzucić kilka suszonych grzybów) i gotowałam na małym ogniu przez 40 minut. 5. Do małego słoika wsypałam łyżkę mąki, dolałam odrobinę wody, zakręciłam, rozmieszałam i dolałam
Vroblewska-fitlifekostkę.Wszystko razem wymieszać,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,pieprz oraz musztardę. Farsz nałożyć na porcję mięsa,zwinąć w rulony,związać sznureczkiem.Tak przygotowane roladki obsmażyć na tłuszczu,podlać rosołem i dusić do miękkości ok 1-1,5 godziny. Z powstałego wywaru zrobić sos : zagęścić mąką,dodać śmietanę i przyprawić pieprzem
Niespełnione zdolności kulinarnewydaniu (ale i taka na blogu będzie). Jeśli wolicie zupę bardziej gęstą, dodajcie 50g łuskanego grochu więcej. Na drugi dzień zupa będzie bardzo gęsta, delikatnie trzeba ją rozcieńczyć, najlepiej rosołem. SKŁADNIKI 500g żeberko wędzone 300g grochu łuskanego 100g kiełbasy wędzonej 1 marchew 1 pietruszka ¼ selera 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 2 pełne łyżeczki majeranku 1,5 łyżeczki cząbru
Karo in the Kitchenczerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 2 ogórki konserwowe 1 mała puszka groszku konserwowego 4 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Filet z kurczaka ugotować z dodatkiem warzyw jak na rosół,wystudzić i pokroić w niedużą kostkę. Ryż ugotować na sypko i pozostawić do wystygnięcia. Papryki oczyścić z nasion,pokroić w kosteczkę,ogórki konserwowe również pokroić w kosteczkę. Groszek odsączyć
Kolorowa kuchnia Elki