Zostaje Wam czasami mięso drobiowe z rosołu lub pieczeni? Tak jak my, nie lubicie marnować jedzenia? Jeśli tak, to ta zupa na stałe zagości na waszych stołach. Składniki 500 g pieczonego kurczaka (może być gotowany) 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler korzeniowy 1 por (biała część) 1 szklanka mrożonego groszku 1/2 małego kalafiora 1,2 litra bulionu drobiowego
R'n'G Kitchenkorzenie pietruszki - średnie 1 batat - średni 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1,5l [6 szkl] bulionu warzywnego lub mięsnego - ja dodałam akurat rosół jaki miałam zawekowany w słoikach 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 puszka krojonych pomidorów [450g] 1 liść laurowy - duży 1 szkl. gotowanego pęczaku - w oryginale była kasza quinoa, której akurat
Grunt to przepis!Dziś na obiad miał być indyk, ale ktoś zapomniał go wyjąć z zamrażalnika. Dwa dni temu ten ktoś wyczarował rosół drobiowy, z którego zostały nam 3 ugotowane udka z kurczaka. I tak to postanowiłam usmażyć je z warzywami, w tym z brukselką, na którą obecnie jest sezon. Lubicie? Składniki: 3 ugotowane podudzia z kurczaka 500 g brukselki 1 papryka
KardamonovySkładniki: flaki wołowe krojone 1 kg. wywar z rosołu 1,5 litra, marchew starta 2 sztuki średnie, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 3 sztuki, przyprawa do flaków 1 opakowanie, majeranek 2 łyżki, zasmażka: 3 łyżki mąki pszennej, 100 gram masła do zasmażki mąkę podsmażam na suchej patelni, dużo tłuszczu nie wchłonie, flaki bardzo lubią dużej ilości marchewki startej, garnek
W Mojej Kuchni Lubięzawiesista i sycąca. Islandzka zupa ziemniaczana z jarmużem Składniki: 200-250g ziemniaków 1 nieduża cebula 3 duże garście jarmużu litr dobrej jakości bulionu, wywaru warzywnego lub rosołu sól, pieprz 2 łyżki masła Przygotowanie: Bulion zagotować. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki i cebulę dodać do gotującego
Codzienne GotowanieZupa z brukwi i dyni ze świeżym majerankiem Zupa z brukwi w pewnych rejonach polski , jak np na Kaszubach ,jest uważana za wielki przysmak . Gotowana na gęsinie lub rosole z kaczki smakuje wyśmienicie . W naszym domu tylko ja jestem wielkim amatorem zup , ale jest to jedna z tych po które sięgam, kiedy nadejdzie jesień lub zima . Pyszna sycąca o specyficznym
Ogrodnik w podróżywyeksploatowane nioski nie są najlepszym kąskiem mięsnym Nie dotyczy to jednak przepiórek , które po raz kolejny udowodniły swą wyższość nad innymi gatunkami . Otóż zaryzykowałam i moje weteranki zamiast na rosół , zostały uduszone we własnym sosie i w ogromnej ilości masła i śmietany Kiedyś spłonę na stosie za miłość do masła i kremówki , a ogień pod nim będą podsycać dietetycy Wracając
Ogrodnik w podróżypowodzeniem zastąpi również drugie dania, pycha. Składniki 500g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula olej do smażenia 1/2 główki włoskiej kapusty 1-2 marchewki 1 ząbek czosnku ok. 3 litry rosołu, bulionu,wody 1 por 3 ziela angielskie … Czytaj dalej Zupa Gołąbkowa
gotuj ze mną700g 250g pieczarek 5 łyżek oliwy lub oleju rzepakowego 2 średnie cebule – 170g 2 ząbki czosnku 2 papryki czerwone – 430 g 400 ml gorącego bulionu lub rosołu 300 ml przecieru pomidorowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki chilli 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól i pieprz
Kulinarne PrzebojePierś gęsi konfitowana piersi gęsie smażone, w sosie jabłkowym Pierś gęsi w winie Pierś gęsi z czereśniami pierś z gęsi z figami Pierś gęsi z grilla gęś kocha wino rosół z gęsi z pierożkami z gęsi wątróbka z gęsi z jabłkami Wino do gęsi zupa grzybowa na gęsinie zupa z gęsi z zacierkami
królestwo garówcytryna 4 ząbki czosnku 1 duże jabłko 1 duża gruszka świeżo mielony pieprz kolorowy, suszony majeranek, chili WYKONANIE Z kaczki wyciąć udka i piersi (korpus będzie idealny do rosołu), umyć i zostawić na 30 minut w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Udka i kacze piersi posypać delikatnie świeżo mielonym pieprzem kolorowym i majerankiem. Jabłko i gruszkę umyć
Passions hobbies lifechrupiące kotleciki wołowe z dodatkiem sera Bursztyn. Wyszło naprawdę pysznie - polecam! 😊 Tak jak wszystkie zupy przygotowywane na tym blogu i ta została przyrządzona na bazie bulionu drobiowego lub rosołu, ale jeśli wolicie bardziej warzywne smaki, to przyrządźcie bulion warzywny. Przepis na podstawowy bulion drobiowy znajdziecie TUTAJ . Zawsze warto mieć jego zapas pod ręką. Zupa porowo-serowa
Cooking Monsterłyżki bułki tartej Sól morska lub jarzynka do smaku świeżo mielony czarny pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do obsmażenia 2 szklanki bulionu drobiowego lub rosołu Dodatkowo: Sos pomidorowy do polania Sposób przygotowania: Kaszę jęczmienną i soczewicę ugotować osobno w osolonym wrzątku do miękkości, odcedzić z wody, wystudzić, włożyć do miski. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę
Wanilia i Kardamontakowej dążących. Jednym słowem lek na całe zło, cudowny eliksir zdrowia i urody. Nie znaczy to jednak, że na co dzień musisz się ograniczać do klasycznej pomidorowej czy rosołu. Świat zup jest znacznie bogatszy i daje wielkie pole do popisu. A że sama lubię eksperymentować i próbować, dzisiaj mam dla Was pyszną zupę-krem z topinamburu, o wyjątkowym, oryginalnym smaku
Fitsweet.me