wolowina z wolnowaru

wolowina z wolnowaru

wolowina z wolnowaru

Sk ładniki 2 cebule pół selera drobno pokrojony 2 łyżki oleju rzepakowego 3 marchewki, pocięte na kawałki 3-4 li ście laurowe 3-4 ziele angielskie 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szkl rosołu około 1 kg wołowiny 2 łyżeczki maki ziemniaczanej,lub kukurydzianej sos sojowy Wykonanie 1 papryka pokrojona w kostkę Sma żyć cebulę i seler na oleju na wolnym ogniu, aż zaczną mięknąć - około 5 minut. Dodać marchew, smażyć przez 2 minuty, wymieszać z sosem sojowym. Obsmażyć kawałki wołowiny na złoty kolor. Przełożyć wszyst... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, wołowina, rosół, mak, obiad, sos pomidorowy, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.