Syrop Jana III Sobieskiego

Syrop Jana III Sobieskiego

Syrop Jana III Sobieskiego

Składniki garść kwiatów kurdybanku 6 szkl. wody miód tyle ile pozostanie wywaru po przecedzeniu,około 3 szkl. Wykonanie Gar ść świeżych liści i kwiatów kurdybanku zalać 6 szklankami wody, gotować, przez 15 minut, przecedzić przez gazę i dodać miód w ilości tożsamej ilości wywaru. Wszystko wymieszać, ponownie zagotować przez 5 minut. Przela ć do małych buteleczek. Syrop może być dodatkiem do herbaty lub ciepłej wody. Bluszcz kurdybanek jest jednym z najstarszych słowiańskich ziół. Sł owianie stosowali go niemal ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

omlet, rosół, zupa, mięso, jajecznica

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.