rosół - 7627 przepisów (strona:284/509)

Pierożki drożdżowe z pasztetową i pieczarkami 136

farszu wybrać dobrej jakości pasztetową. Ja polecam Wam pasztetową ze sklepu Martika  Bez sztucznych barwników i polepszaczy, produkt oparty na tradycyjnej recepturze. Spójrzcie na skład : mięso wieprzowe 37%, rosół (woda, przyprawy), bułka pszenna, wątroba wieprzowa 9%, tłuszcz wieprzowy, cebula, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy. Co wyróżnia wyroby Martika? TRADYCYJNE WYROBY Martika jest rodzinną firmą, zajmującą się wyrobem najwyższej jakości

Słodkie okruszki
Pasta z kurczaka + film 77

ciekawy posmysł na wykorzystanie udek ugotowanych poprzedniego dnia, jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu.     składniki na 3 porcje 2 ugotowane udka z kurczka ( np. z rosołu ) 10-12 połówek suszonych pomidorów w oleju 200 g naturalnego serka śmietankowego do kanapek pęczek szczypiorku z dymki szczypta słodkiej papryki w proszku czarny pieprz sól przepis Udka z kurczka dzielimy

Smakowite Dania
Kotlety z ryżu i warzyw – pyszny pomysł na bezmięsny obiad 160

sztuk): 200 g ryżu brązowego (może być biały, basmati czy inny ulubiony) 2 jajka pół szklanki groszku (dałam mrożony) cebula szklanka włoszczyzny (np. marchew, pietruszka i seler z rosołu, albo mrożonka) sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, natka pietruszki, ostra papryka,papryka wędzona, bułka tarta do obtoczenia Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie nieco dłużej niż wg instrukcji na opakowaniu

e-PrzepisyKulinarne
Hiszpańskie tapas 112

jajko  gałka muszkatołowa mąka sól, pieprz sok z cytryny oliwa do smażenia Sos migdałowy: 120g migdałów bez skórki 25g bułki 2 ząbki czosnku 150ml białego wytrawnego wina 450ml rosołu lub wywaru warzywnego 2 łyżki oliwy hiszpańskiej sól, pieprz Jak zrobić pulpeciki w sosie migdałowym? Bułkę włożyć do miseczki, zalać wodą i odstawić, aby nasiąknęła. Następnie odcisnąć i przełożyć

Codzienne Gotowanie
Zupa neapolitańska 99

współgra z jasną zupą. Podstawowymi składnikami zupy neapolitańskiej jest śmietanka, żółty ser, makaron i żółtka, resztę można improwizować choć już niewiele zostało. Można użyć tutaj bulionu warzywnego, drobiowego lub rosołu który został w niewielkiej ilości. Włoska zupa z Neapolu. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zupa pho bo na wołowinie ze stekiem 120

Jedną z najczęściej robionych przeze mnie zup z wolnowaru jest wietnamska zupa Pho. To rodzaj azjatyckiego rosołu z makaronem i dodatkami. Oczywiście można ją przygotować jak najbardziej tradycyjnie w garnku, dlatego poniżej podaję oba sposoby. Do tej pory zupę robiłam na kurczaku, ale tym razem postanowiłam zrobić wersję na wołowinie i podać ją z półkrwistym stekiem. Oczywiście jeśli chodzi

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pieczarki w zalewie pomidorowo-octowej 99

lodówce lub chłodnym miejscu do 7 dni.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dania z piekarnika… Klopsiki z piekarnika Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Pasztet drobiowy z rosołu

Kulinarny S.O.S.
Najprostsze keto naleśniki 246

blenduję. Smażę na tej samej patelni jak zwykłe naleśniki. Zajadam na słodko lub słono. Można także pokroić w paski lub kostkę i podaję jako makaron z zupą lub rosołem. Smacznego

Saganek
Zupa z młodej kapusty z klopsikami 69

obieraj. Wszystko co najlepsze mają w skórce, a dzisiaj gotujemy zdrowo, nie tylko smacznie. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do kapusty , zalej bulionem. Cebulę opal jak na rosół, ale po tym zabiegu na solarium, posiekaj ją drobno i wsyp do reszty warzyw, dodaj majeranek. Doprowadź do wrzenia. Na wrzątek wrzucaj po jednym, klopsiki cielęce. Teraz nakryj pokrywką

Ogrodnik w podróży
PAELLA Z WARZYWAMI 112

czarnych oliwek ze słoiczka 3 łyżki oliwy lub oleju 300 g ryżu arborio lub carnaroli 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 litr bulionu warzywnego lub rosołu (użyłam wody z bulionem ze słoiczka ) mała szczypta nitek szafranu (około 15) PRZYPRAWY: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, po 1 łyżeczce słodkiej i wędzonej papryki w proszku, 1/4 łyżeczki ostrej

cool and minty
Klopsiki w kapuście 1178

przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 młoda kapusta 1 cebula 1 marchewka sól, pieprz pęczek koperku pół szklanki bulionu warzywnego lub rosołu pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa olej do smażenia Zasmażka: 1 łyżka masła 1-2 łyżki mąki         *** Kapustę kroimy w średniej wielkości kostkę *** *** Do mielonego mięsa

Blog z Apetytem
Zupa z botwinką. Barszcz czerwony z botwiną 106

wraz z łodyżkami, gdy zmiękną dodajemy liście i dusimy niezbyt długo, ok. 2-3 minuty. W garnku rozpuszczamy bulionetki w ok. 500 ml wrzącej wody (lub wykorzystujemy bulion warzywny, rosół lub kostkę rosołową), wlewamy sok z kiszonych buraków i duszoną botwinkę. Dodajemy cukier, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy ok. 10 minut. Barszcz czerwony wlewamy do misek, podajemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierogi z botwiną i fetą 102

kleks kwaśnej śmietany również do nich pasuje;) Polecam również inne przepisy na pierogi Pierogi z boćwiną, szpinakiem i fetą Chinkali (khinkali) - gruzińskie pierogi z mięsem Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi z kapustą i pieczarkami Pierogi z gęsiną i śliwkami Pierogi z mięsem Pierogi z czerwoną soczewicą Pełnoziarniste pierogi z truskawkami Pierogi ze szpinakiem  Pierogi z botwiną i fetą

Obiad gotowy
Krem pomidorowy z bazylią i mascarpone 111

prażonymi płatkami migdałów, ziarnami słonecznika lub dyni.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dania z piekarnika… Klopsiki z piekarnika Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Pasztet drobiowy z rosołu

Kulinarny S.O.S.