rosół - 7682 przepisów (strona:275/513)

Karkówka po cygańsku 169

być w różnych kolorach 1 duża cebula około 200 gramów 1 szklanka (250ml) passaty pomidorowej 1 kopiasta łyżka majonezu sól pieprz 1 duży ząbek czosnku 5 łyżek wody lub rosołu Karkówkę pokroić w centymetrowe plastry, doprawić solą i pieprzem następnie obsmażyć z każdej strony na mocno rozgrzanym tłuszczu. Smażymy chwilę tylko do lekkiego przyrumienienia. Cebulę pokroić w piórka. Paprykę pokroić

Andzia Pichci
Kurczak piccata – szybki przepis 131

wyłóż na tłuszcz kotlety. Smaż na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym Krok 3 Wlej na patelnię pół szklanki rosołu lub wina, zeskrob szpatułką kawałki kotletów jakie przywarły do dna. Dodaj sok z cytryny. Wymieszaj. Duś do momentu aż sos zredukuje się o połowę. Wtedy dodaj 2 łyżki zimnego masła

Niedzielny kucharz
Nagi facet i warzywa 124

warzywniak to dwa elementy, które zostały połączone w ciekawym artystycznym wydarzeniu. Brytyjski kanał All 4 pokazał malowanie ciała trenera personalnego w warzywny motyw. W brytyjskim warzywniaku rozebrał się do rosołu Ashley Lewis. 27-letni trener personalny poddany został eksperymentowi z pędzlem, przez mistrzynię świata w malowaniu ciał Carolyn Roper. Pierwsza próba przy straganie z warzywami okazała się nieudana. Zimno, wiatr

Fleksitarianizm.pl
Nagi facet i warzywa 126

warzywniak to dwa elementy, które zostały połączone w ciekawym artystycznym wydarzeniu. Brytyjski kanał All 4 pokazał malowanie ciała trenera personalnego w warzywny motyw. W brytyjskim warzywniaku rozebrał się do rosołu Ashley Lewis. 27-letni trener personalny poddany został eksperymentowi z pędzlem, przez mistrzynię świata w malowaniu ciał Carolyn Roper. Pierwsza próba przy straganie z warzywami okazała się nieudana. Zimno, wiatr

Fleksitarianizm.pl
Mięsne smarowidło do chleba 214

chleba przepisy na ten rodzaj dodatku do pieczywa bardzo lubimy. Z chęcią korzystamy z pomysłów na smarowidło do kanapek z kaczki, z wątróbki, z gęsi, i z mięsa z rosołu. Dużą popularnością cieszą się również smarowidła wegańskie, np. pasta z ciecierzycy, z fasoli lub z pieczonych warzyw. A zatem smarowidło na kanapkę nie jedno ma imię Zapraszamy na nasz przepis

Kuchnia Na Wypasie
Grochówka na wędzonce 149

samo. Ale gdy się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma Grochówka przepisy, z którymi można się spotkać, to zupa grochowa na golonce, grochowa na rosole, na wędzonym kurczaku oraz grochówka bez mięsa. Różne warianty, różne smaki i różnorodność przepisów potwierdzają tylko, że domowa grochówka to bardzo popularna zupa. To tradycyjny jednogarnkowy obiad z różnymi dodatkami

Kuchnia Na Wypasie
Knedle chlebowe z boczkiem 131

niemu knedle pięknie pachną wędzonką. Z podanych składników wyrabia się masę. Następnie formuje knedle i gotuje (a właściwie parzy) przez kilkanaście minut. Najczęściej podawane są z sosem mięsnym oraz rosołem. Jeśli knedle przygotujesz bez dodatku mięsa, otrzymasz pyszne danie wegetariańskie, które świetnie smakuje z surówką z kiszonej kapusty. Polecamy! Knedle chlebowe z boczkiem Składniki: Na 14 szt. chleb z poprzedniego

Kuchnia Na Wypasie
Zupa jarzynowa na indyku z grzybami 160

inna, ale i pyszna!  Możesz użyć różnych grzybów, pieczarek, boczniaków, możesz skorzystać z mrożonych grzybów, warzyw i jarzyn, ogranicza Cię tylko fantazja! Całość pyszna!   Składniki - mięsko na rosół, u mnie skrzydła indyka - por i cebula - mrożone warzywa na zupę z dodatkiem kalafiora - grzyby świeże i mrożone - oliwa z oliwek - śmietana 30 % - sól i pieprz do smaku   Rozgrzej

Z Kuchni Do Kuchni
Warzywna zupa ramen z zoodlami i wege pulpetami 143

makaronem z cukinii to dość odjechana wariacja na temat niezwykle popularnego ostatnio dania, które podbiło Instagram. Mocno odstaje od klasycznej wersji, bo jest niemal zupełnie wegetariańska, nie licząc rosołu (oczywiście można ją zrobić na bulionie warzywnym). Ale smakuje rewelacyjnie. Jest to zasługa kompozycji różnych aromatów i smaków, choć trzeba dodać, że nasza warzywna zupa ramen nie jest przesadnie przyprawiona

Niedzielny kucharz
Zimowa zupa z ciecierzyca i fasolka 114

Jeśli nie macie pomysłu na zupę a zmęczeni jesteście w kółko rosołem, pomidorową czy ogórkową to polecam wykorzystać mrożonki i np puszki warzyw strączkowych i przygotować zupę we wschodnim klimacie, aromatyczną i rozgrzewającą. Dzięki dodatkowi przypraw nudna zupa jarzynowa nabierze całkiem innego charakteru. Możecie użyć dowolnych warzyw, akurat takich jakie macie zamrożone, u mnie to była mieszanka fasolki szparagowej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Mięso czerwone, mięso białe. A może indyk? 143

przy tym należy, że jest to mięso delikatne i nawet jego ciemniejsze części wymagają krótszej obróbki cieplnej, niż mięsa czerwone. Warto jednak eksperymentować z różnymi jego częściami. Począwszy od rosołu na szyjach i skrzydełkach, a na pieczeniach z całego indyka skończywszy. Materiał przygotowany wraz z Partnerem – “Indyk z Europy – pod skrzydłami jakości” Artykuł Mięso czerwone, mięso białe. A może

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filety drobiowe w boczku z fasolką szparagową, szpinakiem w sosie musztardowym 116

kurczaka 12 cienkich   plasterków surowego boczku 35 dag mrożonej fasolki szparagowej 15 dag świeżego szpinaku 1 duża cebula 4 łyżki oleju z awokado 1 szklanka bulionu lub rosołu 1 szklanka słodkiej śmietanki 18% 2 łyżki delikatnej musztardy 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżeczka przyprawy do drobiu Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Szczypior z cebuli dymki

Wanilia i Kardamon
Gulasz warzywny z sercami drobiowymi 121

Cebulkę poszatkuj drobno, marchew i pietruszkę pokrój w talarki, paprykę w kosteczkę. W garnku z rozgrzanym olejem zeszklij cebulkę. Po chwili dodaj pozostałe warzywa i serduszka drobiowe. Wlej gorący rosół i gotuj całość przez 40 minut do miękkości, jarzyny powinny się praktycznie rozgotować zabarwiając sos na pomarańczowy odcień. W śmietance 30 % rozmieszaj mąkę, pozbywając się jakichkolwiek grudek. Mieszankę wlej

ProstePesto.pl
Pomidorowe risotto z anchois i chrupiącą kruszonką z chleba tostowego 142

PORCJE/ 40 dag pomidorów bez skórki z puszki 20 dag ryżu carnaroli lub arborio 10 dag filecików anchois w zalewie 100 ml białego wytrawnego wina 900 ml gorącego rosołu lub bulionu 1 duża cebula biała lub czerwona 4 ząbki czosnku 2 pełne   łyżki klarowanego masła Szczypta suszonej bazylii Szczypta oregano Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku

Wanilia i Kardamon