Sałatka szwajcarska – tylko 4 składniki! przez Paulina 2021-04-13 Sok z brzozy lekiem na wszystko? Poznaj jego właściwości przez Paulina 2021-04-12 Domowy rosół z makaronem przez Paulina 2021-04-11 Artykuł Sałatka z buraków pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć
To Musisz Wiedziećsymfonia smaków i wrażeń” – Sonoko Sakai. Ochazuke, czyli ryżowo-herbaciana zupa. Zupę herbacianą robi się w miseczce, ze świeżego ryżu lub ryżowych resztek. Napar herbaciany możemy zastąpić rosołem z kury, miso lub dashi. Oczywiście najbardziej zainteresowała mnie wersja z zieloną herbata i taką dzisiaj serwuję. Zupa ochazuke może być szybką przekąską lub w zależności od dodatków daniem głównym
Tajemnice Smakuadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka szwajcarska – tylko 4 składniki! przez Paulina 2021-04-13 Sok z brzozy lekiem na wszystko? Poznaj jego właściwości przez Paulina 2021-04-12 Domowy rosół z makaronem przez Paulina 2021-04-11 Seromakowiec z gotową masą makową przez Paulina 2021-04-10 Jak udrożnić zatkane rury? Domowe sposoby na udrożnienie rur przez Paulina
To Musisz Wiedziećopakowanie makaronu spaghetti Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy na al. dente w osolonej wodzie. 2. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plastry, przesmażamy, podlewamy rosołem. 3. Dodajemy passatę, cukier, bazylię, paprykę ostrą i oregano. Woda musi odparować. 4. Drugą cebulę obieramy, drobno kroimy, szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy do mięsa, do tego
Kulinarna Chwiladobry do wykarmienia masy ludzi. Danie, które dla mnie, zabieganej w koło dwójki dzieci, to czasem zbawienie. Polecam Składniki (na 3-4 porcje): 1 szklanka ryżu 1 szklanka rosołu warzywnego 1.5 szklanka soku pomidorowego 1 duża cebula czerwona papryka płaska łyżeczka suszonej bazylii sól i pieprz do smaku 2 łyżki oliwy ½ szklanki mrożonego groszku łyżka świeżych ziół do posypania
Smaczna Stronaobniżanie poziomu cholesterolu. PRZEPIS CZERWONY RYŻ Składniki ryż (dla 4 osób): 2 szkl suchego czerwonego ryżu 3 szkl wody 1 łyżeczka soli potrawka z kurczaka: mięso z kurczaka z rosołu – u mnie 4 udka 2 marchewki 1 cebula 200g pomidorków koktajlowych 1 ząbek czosnku sól pieprz łyżka masła łyżka oleju łyżka mąki Jak zrobić czerwony ryż z kurczakiem i pomidorkami
Dorota Smakujecałości mięsa od razu bo by się sparzyło a nie usmażył. Musimy dodawać je stopniowo to szybko się zamknie. Dodaję wino i chwilę smażę. Dodaję bulion warzywny (u mnie rosół z poprzedniego dnia). Dodaję koncentrat, pomidory z puszki i passatę. Doprawiam solą, pieprzem. Dusze na małym ogniu przez 1- 1,5 godziny. Od czasu do czasu mieszam. Sos beszamelowy
MojaQchnia.plłyżka lub więcej – majeranek 1/2 łyżeczki -gałka muszkatołowa 2 jajka żurawina suszona i mrożona natka pietruszki 100 g miękkiego masła łyżka margaryny + bułka tarta ok. 1 szklanka bulionu, rosołu Przygotowanie pasztetu z kurczaka: Kajzerki moczymy w bulionie. Ugotowane mięso z kurczaka oddzielamy od kości. Skórę zostawiamy. Rozgrzewamy patelnię z olejem, dodajemy wątróbkę, posiekaną w kostkę cebulę i pokrojony czosnek, przyprawiamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprzypaliła. Gdy masa zacznie się lekko złocić dodawaj stopniowo bulion i mieszaj. Jeśli powstaną grudki nie przejmuj się, dolewaj i mieszaj rozgotują się. Jeśli nie masz bulionu czy rosołu jak kto woli, możesz użyć mleka albo zwyczajnie wody. Ilość płynu zależna jest od tego jaki sos chcesz otrzymać, gęściejszy czy rzadszy. Gdy konsystencja sosu jest już odpowiednia dodaj śmietanę
Dieta moja pasjamazurek kajmakowy – przepis na pasztet – jajka faszerowane ŻUREK W CHLEBIE Przygotowanie : 1 h i 20 minut Składniki: – 500 surowej białej kiełbasy – 2 l bulionu lub domowego rosołu – 500 ml dobrego zakwasu na żurek , najlepiej domowego – 2-3 listki laurowe – 1 łyżeczka suszonego majeranku – 2 ząbki czosnku – 2-3 łyżeczki chrzanu – kilka jaj ugotowanych na twardo – 2-3 łyżki
nietylkopasta.ploliwę, poddusić posiekana cebulę, a następnie czosnek. Do garnka włożyć pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy, dodać zioła, wlać passatę pomidorową i smażyć wszystko razem przez chwilę. Podsmażone składniki zalać gorącym rosołem, doprawić solą oraz pieprzem i gotować na niewielkim ogniu przez około 15 minut. Następnie do zupy pomidorowej włożyć tortellini, wlać śmietankę i gotować razem, aż makaron będzie miękki. Na koniec
Moja Książka Kucharskabył bardziej sycący. Żurek Wielkanocny na zakwasie – Składniki 500 ml zakwasu żytniego na żurek 4 surowe białe kiełbasy 1 kiełbasa zwyczajna 150 g wędzonego surowego boczku 2 litry rosołu czubata łyżka suszonego majeranku 1 -4 ugotowane jajka na twardo ( w zależności ile osób będzie jadło zupę) sól pieprz 100 ml śmietanki 30% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tradycyjny
To Musisz Wiedziećząbki majeranek: 1 łyżka pieprz ziołowy: 1,5 łyżeczki czarny pieprz: 0,5 łyżeczki sól: 1 płaska łyżeczka słodka papryka: 1 płaska łyżka kwaśna gęsta śmietana: 3 łyżki rosół: 80 ml jajka: 2 szt. oraz siatka masarska lub nić do wiązania 1 łyżka domowego smalcu cebula dymka: 3 – 4 szt. czosnek: 3 ząbki liść laurowy: 3 szt. ziele angielskie
Kuchnia Na Wypasierobiąc surówkę , kapustę smażoną, omlet , warzywa z patelni, zupę , parzybrodę czy inne danie. Polecam! PRZEPIS NA CZERWONA KAPUSTA SMAŻONA Składniki: ok 300g kiełbasy wędzonej lub boczku lub kurczaka z rosołu (miałam akurat kurczaka) ćwierć główki kapusty czerwonej 2 łyżki masła 3 łyżki oleju roślinnego np rzepakowego lub kokosowego sól himalajska pieprz czarny świeżo mielony 2 łyżki majeranku Jak zrobić czerwona
Dorota Smakuje