Składniki : ok 80 dag zmielonego mięsa z rosołu 5 ząbków czosnki 2 jajka duża czerwona cebula sól, pieprz czarny, majeranek, chili, świeży koperek kilka plastrów tłustego boczku P rzygotowanie : Do mięsa dodać pokrojoną drobno cebulę oraz przeciśnięty czosnek Wbić roztrzepane jajka oraz dodać przyprawy, dokładnie wymieszać Przełożyłam do foremki na dnie której rozłożyłam plastry tłustego, cienko krojonego boczku Piekłam
Proste Potrawyjaką znacie. Tym razem z wykorzystaniem placków tortilli przygotujemy pyszną przekąskę, która świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu, na każdych urodzinach. Zazwyczaj, na takie okolicznościowe przyjęcie gotujemy zupę – rosół, flaki, więc do przygotowania tej przekąski wykorzystamy właśnie to mięso z bulionu. Wersja, którą Wam pokazuję to moja propozycja, ale możecie wykorzystać dowolne składniki. Podstawą jest serek śmietanko (kanapkowy) oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ugotowane knedle wrzucić po prostu na patelnię z masłem i bułką tartą, wymieszać dokładnie. Przed podaniem knedle posypujemy cukrem. Podobne przepisy: Knedle ze szpinakiem Knedle z mięsem z rosołu Artykuł Knedle ze śliwkami pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyBłyskawiczne w przygotowaniu placuszki d oskonale smakują podane z dodatkiem kwaśnej śmietany lub ulubionego sosu. skladniki na 12-15 sztuk 2 ugotowane udka z kurczka ( np. z rosołu ) 1 czerwona cebula 1 średnia cukinia 1 średnia marchewka 200 g żółtego sera 2 jajka 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki mąki pszennej olej do smażenia czarny pieprz sól
Smakowite DaniaZUPA DYNIOWA Przygotowanie : 20 minut + 20 minut pieczenia dyni Ilość porcji: 4 Składniki: – 2 szklanki puree z dyni lub około 800 g świeżej dyni – 1 l domowego bulionu lub rosołu – 1 cebula – 2-3 ząbki czosnku – 1 cm świeżego imbiru – 3 łyżki koncentratu pomidorowego – 3 łyżki czerwonej pasty curry – 3/4 szklanki mleczka kokosowego
nietylkopasta.plSkładniki : ok.50 dag gotowanych ziemniaków mieszane mięso z rosołu sól, pieprz, chili, majeranek, pieprz ziołowy cebula 3 jajka- duże i 2 średnie bułka tarta tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Ugotowane ziemniaki zmielić, tak samo zrobić z mięsem Przesmażyć pokrojoną na drobno cebulę- przestudzić dodać do mięsa Przyprawić do smaku przyprawami, dodać roztrzepane duże jajko- wyrobić na jednolitą masę
Proste Potrawysmaczną zupę krem z kiszonej kapusty i warzyw. Zupa krem z kapusty to danie proste i smaczne, idealne na obiad w poniedziałek. Krem z kapusty można przygotować wykorzystując rosół. Doskonale też się sprawdzi swojska wędzona lub biała kiełbasa czy boczek pieczony. Jeżeli nie wiesz co na obiad, wypróbuj przepis na zupę krem z kiszonej kapusty. Z czym podawać zupę krem
Dieta moja pasjaporcje 1 duża młoda cukinia 100 gramów ryżu 150 gramów pieczarek 3 łyżki oleju gruby plaster masła 2 garście tartego żółtego sera około 300 ml delikatnego bulionu lub rosołu. sól pieprz ząbek czosnku Cukinie kroimy wzdłuż na połowę. Za pomocą łyżki wydrążamy miąższ. Tak przygotowaną cukinię lekko oprószamy solą i pieprzem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Andzia PichciPasta na kanapkę z kurczaka, pomidorów świeżych oraz suszonych - to dobry pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Składniki: 250 g ugotowanego fileta z kurczaka (ale może być np. udko), 1 pomidor polny, 3-4 pomidory suszone z zalewy w oleju, łyżka oleju z pomidorów, 4 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka musztardy dijon, duża szczypta słodkiej papryki w proszku, sól, pieprz
Lena Gotujesię zbyt często Zupa pomidorowa na żeberku jest naszą ulubioną wersją tej pysznej, tradycyjnej zupy. Każdy z nas ma zapewne swój sprawdzony przepis na zupę pomidorową. Przyrządzamy ją na rosole, na skrzydełkach, udkach, bulionie warzywnym lub tylko na maśle. Pomidorową podajemy nie tylko z makaronem, ale również z ryżem, zacierkami i ziemniakami. Ostatnio również coraz częściej z ciecierzycą lub soczewicą
Kuchnia Na Wypasiemasła natka pietruszki gałązka tymianku sól, pieprz do smaku ok ½ szklanki śmietany kremówki 1 łyżka mąki 5 suszonych grzybów (opcjonalnie) ⅓ szklanki białego wina wytrawnego 1 litr bulionu* warzywnego lub rosołu *BULION 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera por opalona nad ogniem cebula 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe sól Przygotowanie: Grzyby suszone zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do namoczenia. Warzywa
Smakowity Blog Kulinarnyzapewne się zorientowaliście namiętnie zjadam i dodaję do różnych potraw wędzony twaróg. Tym razem powstał krem pomidorowy z wędzonym twarogiem. Pyszna, lekka i prosta zupa oczywiście na niedzielnym rosole, ale z dodatkiem wędzonego twarogu zyskała całkiem inny smak i charakter. Polecam, eksperymentujcie z wędzonym twarogiem, on jest nie tylko do kanapek. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikDeszczowa i zimna końcówka lata sprawiła, że sezon na zupy w tym roku rozpoczął się u mnie wyjątkowo wcześnie. Znów w weekendy pyrka rosół na ogniu, i mam ochotę na gęste, pożywne zupy. Mam nadzieję, że ciepło jeszcze wróci ale tak czy inaczej jem zupy. Dziś przepis na moją grochówkę, z dodatkiem kiełbaski i ziemniaków i majerankiem - to już
Smaczny zeszytskorzystacie z takich przepisów. A zatem cykl tortowy czas zacząć. Nie przerażajcie się ilością tekstu, dokładnie spisanie produkcji tortu niestety tego wymaga. Gdybym chciała bardzo dokładnie napisać przepis na rosół też byłby długi, zaczynając od umycia marchewki, następnie dokładnego obrania… itd, nie piszę tego, bo każdy coś tam gotuje w domu i zna takie podstawy. Przy torcie jest inaczej
Blog z Apetytem