rosół - 7627 przepisów (strona:261/509)

Młoda kapusta po gospodarsku 59

składniki: 1 średnia główka młodej kapusty 100 g wędzonego boczku 250 g kielbasy np. podwawelskiej 2 średnie młode ziemniaki 1 średnia cebula 1 szklanka bulionu może być przecedzony rosół 3 łyżki oleju rzepakowego pół łyżeczki suszonego czosnku pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej Odrobina papryki ostrej mielonej sól i mielony pieprz do smaku 1 łyżka siekanej natki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Olcia gotuje!
skrzydełka 128

czosnku 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka pieprzu 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki skrobi ziemniaczanej piwo Skrzydełka podzielić na trzy kawałki każde, końcówki odłożyć (na przykład na rosół). Mięso odciąć od góry kości i zsunąć na dół, formując kulki. Zamarynować w sosie sojowym z przyprawami. Z jajka, mąki i piwa zrobić ciasto, nieco gęstsze, niż na naleśniki. Skrzydełka

stajnia gołębie od kuchni
Łazanki z młodą kapustą 79

kroimy na ćwiartki. Usuwamy głąb. Następnie liście szatkujemy na mniejsze kawałki, ale nie wieksze niż 1 cm. Poszatkowaną kapustę przekładamy do garnka i zalewamy bulionem 300 ml ( może być rosół. Dodajemy trochę soli , pieprzu, cukru. Mieszamy. Gdy kapusta się zagotuje odkrywamy pokrywkę ( aby ulotnił się z kapusty nieprzyjemny zapach) i gotujemy tak około 2 minuty. Nastepnie gotujemy kapustę

Olcia gotuje!
Sałatka z kurczakiem 130

sałatki warzywnej z jakimś pysznym dodatkiem. Dzisiaj wypadło na kurczaka, który może być gotowany, smażony, czy z grilla. Kurczaka doprawiamy tak jak lubimy. Ja wykorzystałam gotowaną pierś z rosołu, którą obrałam ze skóry i pokroiłam na grube kawałki. A sałatka to miks salat, z marchewką, pomidorkami, kukurydzą, szczypiorem. Polecam Wam też zbiór: Przepisy na letnie sałatki. Znajdziecie tam 50 przepisów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Meksykańskie Flautas z kurczakiem, pycha 71

który można zlać i wypić. Samo dobro Wykonanie kurczakowe flautas – piersi kurze wrzucić do garnuszka zalać wodą. Ja w takim wypadku jak potrzebuję ugotowanego mięsa zawsze przygotowuję jak rosół. Mam potem wywar do zup. Nic nie będzie zmarnowane. Wodę dosolić do smaku, dodać marchewkę, kawałek pora, kawałek selera, korzeń pietruszki i 2 ziarenka ziela angielskiego, trochę mielonego czarnego pieprzu

Kuchnia Pokoleń
Sałatka jarzynowa z szynką 78

łyżki majonezu szczypta soli szczypta pieprzu puszka zielonego groszku 100g szynki 1/2 łyżeczki musztardy Zarówno marchewkę i pietruszkę musimy wcześniej ugotować. Możecie wykorzystać warzywa z gotowania na przykład rosołu, bulionu. Trzeba je wyjąć wcześniej, po około 30 minut, bo nie można ich rozgotować. Sałatka jarzynowa z szynką – jak przygotować Przygotowanie tej przystawki nie jest wcale takie trudne i skomplikowane

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa gołąbkowa najlepsza 80

zupa jest błyskawiczna. Zupowa lista składników jest krótka, a wszystkie produkty kupisz w każdym sklepie spożywczym Do przygotowania zupy używamy bulionu przygotowanego z domowej bulionetki , może być też rosół, ale jak się Tobie spieszy to może być kostka bulionowa ze sklepu. W sklepie ze zdrową żywnością można kupić bulion bez wzmacniaczy smaku, czy innych chemicznych dodatków, oraz dużej ilości soli

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa krem z soczewicy czerwonej 70

serem>>> Pyszna botwinka z ziemniakami i jajkiem>>> Zupa tajska Tom Yum z kurczakiem>>> Szybka zupa pomidorowa>>> Prawdziwy rosół z kury>>> Przepis na zupę pomidorową z ryżem>>> Zupa ogórkowa na kurczaku>>> Zupa fasolowa>>> Kapuśniak ze słodkiej kapusty

Moja Książka Kucharska
Wiosenny garnek z klopsikami 6346

sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, czosnek granulowany 1/2 szklanki mąki- do obtoczenia klopsików 1 młoda kapusta 1 cebula 1 marchewka pęczek koperku pół szklanki bulionu warzywnego lub rosołu olej do smażenia Zasmażka: 1 łyżka masła 1-2 łyżki mąki       *** W misce łączymy mięso mielone z ugotowanym i wystudzonym ryżem, z jajkiem, bułką tartą oraz

Blog z Apetytem
Pyszna i prosta sałatka z gotowanym mięsem z rosołu 72

Składniki: Mięso ugotowane 250 g po obraniu ( u mnie mięso z rosołu kurczak i indyk) Kapusta pekińska mała 1/2 ok.200 g Papryka czerwona Ogórek konserwowy 4 Kukurydza 1/2 puszki lub 1 mała Cebula czerwona mała Majonez 2 łyżki Jogurt naturalny lub śmietana 2 łyżki Sól Pieprz koperek 1/2 pęczka Przygotowanie: Do miski przekładamy pokrojoną kapustę pekińską, rozdrobnione mięso, pokrojone

Kulinarne przygody
Uczucia do jedzenia 82

normalnego stanu – znika dobre samopoczucie. Jednak efekt tuż po jedzeniu jest tak silny, że może zwiększać ilość i/lub częstość spożywania takich produktów. Lepsze samopoczucie może nam też serwować rosół z domowym makaronem, który serwowała nasza ukochana babcia i jego smak przywodzi przyjemne emocje związane ze wspomnieniami z dzieciństwa. Mechanizm jest ten sam. Przyjemność jedzenia. Odczuwanie przyjemności jest związane

Kucharzyca
CHINKALI, CZYLI GRUZIŃSKIE PIEROGI Z MIĘSEM MIELONYM I KOLENDRĄ 69

kolendrą - składniki: Ciasto: * 500 g mąki pszennej * 2 żółtka * około 250 ml ciepłej wody * szczypta soli * 2 łyżki oleju Nadzienie: * 650 g mięsa mielonego wieprzowego * 1 cebula * 250 ml rosołu * pęczek kolendry * 1 płaska łyżeczka soli * pół łyżeczki czarnego pieprzu Wykonanie: Z mąki pszennej, żółtek, soli, oleju i wody zagnieść ciasto jak na pierogi. Wodę jednak najlepiej dolewać stopniowo

Zrób to smacznie
Pasta z makreli wędzonej- wersja fit 63

pysznym posiłkiem. Bardzo często przygotowuję takie pasty – w gronie moich ulubionych znajdują się m.in. pasta jajeczna z awokado , pasta z kurczaka (super pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu), pasta z awokado i tuńczyka i ten pyszny klasyk, czyli pasta z makreli wędzonej . Ta pasta to jeden z moich smaków z dzieciństwa i jedno z najprostszych mazideł kanapkowych w moim

Na-talerzu.pl
Udka kurczaka w sosie pomidorowym 68

oraz liść laurowy. Kawałek pora przekrój wzdłuż na pół i posiekaj w drobne półplasterki, dodaj do mięsa, chwilę smaż. Do udek z porem wlej dwie szklanki aromatycznego bulionu lub rosołu. Mięso duś na średniej mocy palnika przez 30 minut (pod lekko uchyloną pokrywką). Dodaj mielone przyprawy. Po 30 minutach wlej szklankę passaty. Passatę możesz zastąpić koncentratem pomidorowym lub pomidorami krojonymi

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania