rosół - 7682 przepisów (strona:252/513)

Restauracje w Łodzi – Gdzie warto zajrzeć? 107

sprawdza się jako miejsce rodzinnych spotkań i uroczystości. To lokal, w którym najmłodsi goście poczują się doskonale, a każdy – bez względu na wiek – odpocznie przy smacznym posiłku. Czeka tu rosół i kremowa pomidorowa, czeka wołowy burger oraz pieczone żeberka. Serowa zapiekanka, makaron ze szpinakiem oraz domowe ciasta , do których można zamówić aromatyczną kawę – oto kolejne powody, dla których warto zajrzeć

Via Gusto
Które restauracje w Karpaczu warto odwiedzić ? 104

Doliny Wilczego, czeka na gości Artus Resort – kompleks hotelowy z ogólnodostępną restauracją Sutra. Zachwyca ona nowoczesnym wnętrzem i daniami, które zrobią wrażenie nawet na najbardziej wymagających gościach. Staropolski rosół, zupa rybna lub żur na zakwasie z białą kiełbasą to dobre propozycje na początek uczty. Można sięgnąć tu po burgery (z wołowiną, drobiem lub w wersji wege), można sięgnąć po kotlet

Słodkie okruszki
Galaretki z kurczaka 106

puszka groszku zielonego ? 1 mała puszka kukurydzy ? 4 ogórki konserwowe ? 3 jajka ugotowane ? zielona pietruszka ? 2 cytryny Wykonanie: ? Udka gotować do miękkości ok. 90 minut w wodzie jak na rosół, z obraną marchewką, pietruszką, cebulą, porem, zielem angielskim i liściem laurowym. Posolić do smaku. ? Ugotowane mięso kurczaka oddzielić od kości, odrzucić skórę, większe kawałki pokroić. ? Odlać 1 litr bulionu, dodać

To co kocham
Sałata rzymska z kurczakiem i jajkiem 75

lata, a słodko-kwaśny sos dodaje jej konkretnego smaku. Doskonała na kolację z chrupiącą bagietką z masłem. Składniki: ? 2 małe główki sałaty rzymskiej ? 1 pierś kurczaka gotowanego w rosole ? 1 ogórek zielony średni ? 1 duży pomidor ? 4 jajka ugotowane ? sos słodko-kwaśny do smaku, u mnie Tao Wykonanie: ? Sałatę umyć i pokroić w paski, ogórek ze skóką pokroić w półplasterki

To co kocham
Rosołek z vegetti cukiniowym – dieta dr Dąbrowskiej 87

Wygląda jak prawdziwy rosół z kury i smakuje prawie tak samo. Cukinia doskonale się sprawdza w roli makaronu. Składniki: – włoszczyzna: 3 marchewki, 1 pietruszka, 1 seler, 1 por, 2 cebule – sól czarna, 3 liście laurowe, 5 sztuk ziela angielskiego – 1 cukinia, natka pietruszki   Wykonanie: – Gotować warzywa i przyprawy z odrobiną soli, na wolnym ogniu

To co kocham
Rosołek z vegetti marchwiowym – dieta dr Dąbrowskiej 85

Rosół warzywny z marchewkowym makaronem doskonale łagodzi głód na diecie. Składniki: – włoszczyzna: 3 marchewki, 1 pietruszka, 1 seler, 1 por, 2 cebule – sól czarna, 3 liście laurowe, 5 sztuk ziela angielskiego – 1 duża marchewka, natka pietruszki   Wykonanie: – Gotować warzywa i przyprawy z odrobiną soli, na wolnym ogniu ok. 1 godzinę. – Z marchewki zrobić makaron

To co kocham
ZUPA POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW - doskonały przepis, składniki i przygotowanie 121

ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Zupa z młodych buraczków i botwinki Zupa krem z cukinii z ziemniakami Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą Zupa ogórkowa: najlepszy przepis na rosole Barszcz czerwony z ziemniakami Zupa z soczewicy Zupa z botwiny z ziemniakami: przepis, jak zrobić Mam nadzieję, że przepis na zupę pomidorową ze świeżych pomidorów spodoba się Tobie i twoim

Moja Książka Kucharska
ZUPA RYŻOWA NA ROSOLE CZYLI TZW. RYŻANKA 166

Uwielbiam taki lekki bulion z ryżem. Ugotowany na częściach kurczaka i sporej ilości warzyw jest kwintesencją smaku mimo, że nie wymaga od nas tak długiego gotowania jak tradycyjny, domowy rosół 😉   Składniki: 5 skrzydełek 2 udka z kurczaka 1 korpus kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 łodygi selera naciowego kawałek pora sól pieprz ziele angielskie liść laurowy natka

Walijskie Pichcenie
Krem ze szparagów 93

przepis Tom Kha Gai (tajska zupa z kurczakiem) Zupa ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Przepis na pomidorową Zupa krem z cukinii z ziemniakami Zupa ogórkowa: najlepszy przepis na rosole Zupa z soczewicy Zupa krem z soczewicy czerwonej Zupa krem z dyni z zieloną soczewicą Miłego gotowania

Moja Książka Kucharska
Zupa burakowa z komosą ryżową 107

nawadniają. Zwykle gotuję zupę na dwa dni i jest to ostatnio najczęściej jarzynowa zupa z warzyw jakie właśnie mam w lodówce. Oprócz niej zawsze musi być pomidorowa lub rosół bo to ulubione zupy dzieciaków. Dzisiaj zupa burakowa – jedna z moich ulubionych – zrobiłam ją ostatnio z dodatkiem komosy ryżowej by była bardziej sycąca, ale również ze względu na żelazo

Dorota Smakuje
Roladki z chrzanem 341

Możecie wykorzystać do tego celu na przykład silikonową keksówkę o niewielkich wymiarach. Na dnie keksówki możemy ułożyć na przykład dekoracyjnie pokrojoną marchewkę i ulubione zioła, na przykład natkę pietruszki. Rosół, albo bulion doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy żelatynę. Energicznie mieszamy aby nie było grudek i jak przestygnie zalewamy roladki. Roladki wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby galareta stężała. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Obiad na niedzielę, zapiekanka 107

sól, pieprz, 4 duże pory,  Płaty wędzonego boczku, szynki szwarcwaldzkiej lub bekonu, Twardy dowolny ser, niedużo około 50g Pory wypłukałam, odcięłam zielone części, można je wykorzystać np. do rosołu czy bulionu. Białe części nacięłam wzdłuż. Zdjęłam koszulki, z 4 porów wyszło mi 20 sztuk. Środkową część pora zużyłam do wyłożenia naczynia do zapiekania, resztę do sałatki jarzynowej

Leśny Zakątek
Spam Musubi 116

czego zacząć mój drogi czytelniku, bo jest tego trochę, ale oczywiście zacznijmy od początku. Jak wiesz, mój drogi czytelniku uwielbiam gotować potrawy ze świata, takie domowe, zwykłe, jak masz rosół czy też kluski śląskie :). Któregoś wieczoru jak zwykle szukałem, kraju, miejsca, którego nie odwiedziłem jeszcze kulinarnie. I nie zjadłem oczywiście jakiejś potrawy pochodzącej z tegoż miejsca. Wziąwszy mapę znalazłem wyspę

RafalCook
Tortellini w sosie śmietankowym 124

stałe. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250 g mascarpone 250 g tortellini ze szpinakiem i ricottą 450 g mrożonego szpinaku ( liście) 200 ml bulionu warzywnego lub rosołu- 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Tortellini gotujemy w solonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Przygotowujemy patelnie i podsmażamy czosnek

Olcia gotuje!