rosół - 7682 przepisów (strona:251/513)

Surówka z młodej kapusty i kukurydzy 99

głowie ciągle pojawiają się nowe pomysły na wiosnę i lato. Ciągle. Na dziś tyle, lecę lepić pierogi z resztek obiadowo-zamrażalnikowych. Dziś serwuję pierogi z mięsem z rosołu, z kiszoną kapustą i soczewicą. Do tego oczywiście smażona cebula i tona świeżo mielonego pieprzu. Do następnego. Składniki: pół główki większej młodej kapusty puszka kukurydzy mała cebula mały pęczek koperku

Kardamonovy
Przepis na niemieckie szpecle 78

Prosty przepis na niemieckie szpecle Nurtuje Cię pytanie jaki makaron do rosołu, do zupy czy do sosu? Dziś przepis na niemieckie szpecle, przecierane kluseczki z mąki, jajek i wody. Mówi się o nich także kluski bawarskie, mogą być małe lub większe, albo i całkiem spore kluchy. W handlu są dostępne różne warianty Spätzle kluski. Firmy prześcigają się w produkcji makaron

Dieta moja pasja
Naleśniki po meksykańsku z kurczakiem + film 90

sosem czosnkowym będą stanowić kolorowe i smakowite danie, które przypadnie do gustu każdemu.   Film :   Składniki na 10-12 sztuk : 2 ugotowane udka z kurczaka ( np. z rosołu ) 1 czerwona papryka 1 cebula 200 g pieczarek startych na tarce o dużych oczkach 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę olej do smażenia 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki

Smakowite Dania
Tradycyjna Zupa szczawiowa jak u Babci 116

Najprostsza, tradycyjna zupa szczawiowa z ziemniakami i jajkiem, którą najczęściej gotujemy na rosole ze skrzydełek lub na żeberkach wieprzowych. Nasz prosty przepis krok po kroku na zupę szczawiową oparliśmy na klasyce i tradycji rodzinnej, do której niejednokrotnie się odwołujemy. O ile pewnie nie wszyscy się z nami zgodzą, że nie jest to zupa zbyt subtelna i raczej może zasłużyć jedynie

Kuchnia Na Wypasie
Kurczak z groszkiem i marchewką 112

przez około 5 minut, aż będą złociste z każdej strony. Dodać marchewkę i groszek do rondla. Smażyć przez kolejne 2-3 minuty, mieszając od czasu do czasu.  Wlać rosół do rondla i delikatne wymieszać, aby składniki się połączyły. Posypać danie suszonym tymiankiem i gotować na małym ogniu przez około 7 minut. Krok 3. Następnie wlać śmietankę kremówkę rozmieszaną

Moja Książka Kucharska
Gulasz z kurczaka, marchewki i kopru włoskiego 93

kurczaka, marchewki i kopru włoskiego Zobacz przepisy na inne dania gulaszowe: Gulasz meksykański z kurczakiem – szybkie danie na obiad Potrawka z kurczaka – sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu Gulasz leśniczego – najlepszy przepis na gulasz wieprzowy Toskański gulasz z kurczaka i warzyw – pyszne danie na obiad Strogonow drobiowy – przepis na szybki obiad Artykuł Gulasz z kurczaka, marchewki i kopru

e-PrzepisyKulinarne
Ryż z krewetkami 113

dania z ryżem PRZEPIS RYŻ Z KREWETKAMI Składniki: 500g krewetek 2 cebule 50ml oliwy z oliwek 2 łodygi selera naciowego 2 szkl ryżu białego 2 marchewki 5 szkl rosołu lub wywaru warzywnego 2 puszki pomidorów siekanych 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 ząbki czosnku sól pieprz chili 2 łyżeczki papryki w proszku 1 łyżeczka oregano 1 liść laurowy natka pietruszki

Dorota Smakuje
Sałatka jarzynowa 92

szklanki gęstego jogurtu greckiego 1/3 szklanki majonezu 1 łyżeczka gładkiej musztardy np. Dijon sól i pieprz mielony do smaku Przygotowanie: Krok 1. Marchew, pietruszkę oraz ziemniaki ugotować w rosole lub osolonej wodzie. Przestudzone warzywa obrać i pokroić w drobną kostkę. W ten sam sposób rozdrobnić jabłka, wyjmując przedtem gniazda nasienne; jeśli owoce mają zdrową skórkę, można ich nie obierać

Moja Książka Kucharska
Szybka surówka z pora i marchewki 100

przy tym jak najwięcej jasnej jego strony. Następnie odetnij koniec korzenia. Biała część pora jest tym czego potrzebujesz do przygotowania tego przepisu. Części zielonej nie wyrzucaj. Idealnie dopełni smak rosołu lub zupy warzywnej. Dlaczego nie jemy zielonej części pora? W sumie zielona część pora jest jak najbardziej jadalna. Natomiast na ogół nie jest spożywana na surowo ze względu na swoją

Kuchnia Na Wypasie
Czym zastąpić kolendrę w przepisie? 6 zamienników 102

Dlatego zdecydowanie zostanę przy zastępowaniu liści kolendry pietruszką lub bazylią. Zobacz też: Jak gotować szparagi zielone i białe? 5 sposobów Czym zastąpić nasiona kolendry? Nasiona kolendry dodaję zawsze do rosołu. Bardzo polubiliśmy jej delikatny smak, dlatego ta przyprawa jest często wykorzystywana w naszej kuchni także do innych dań. Nic więc dziwnego, że gdy kończy nam się niespodziewanie, to szukamy alternatywy

Rozdomowiona
Restauracje w Katowicach - Gdzie warto zajrzeć ? 94

podroztrwa.pl/najlepsze-restauracje-katowice/ ). O jego wyjątkowości decyduje położenie na terenie Nikiszowca – robotniczego osiedla, będącego jednym z najważniejszych zabytków techniki województwa śląskiego. W otoczeniu stuletnich familoków można odpocząć przy rosole lub żurku, można też sięgnąć po bardziej sycące dania. Golonka pieczona w ciemnym piwie i panczkraut, rolada z kluskami i modrą kapustą – oto dania, które cieszą się tu największym powodzeniem. Śląska Prohibicja

Cynamonowe szczęście
Sałatka z jajkiem, serem, warzywami i sosem musztardowym 117

Zobacz też: Sałatka z brokułem, kurczakiem i jajkiem Przepis na sałatkę z jajkiem, serem, warzywami i sosem musztardowym Składniki: 300 g ugotowanego mięsa drobiowego (może być np. z rosołu), mix sałat (może być też ulubiona sałata), 4 jajka, ogórek zielony, 8 pomidorków koktajlowych, 200 g sera żółtego, 3 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki musztardy

Rozdomowiona
Staropolski bigos z kiszonej i słodkiej kapusty 127

przepis Przepis na mięciutkie żeberka pieczone KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI Przepis na szybki bigos z cukinii Przepis na soczyste żeberka po koreańsku Kotlety schabowe duszone w sosie Hoisin Rosół z indyka - najsmaczniejszy, domowy przepis Przepis na świąteczny bigos z kiszonej kapusty BIGOS Z KIEŁBASĄ Bigos staropolski. Bigos Bigos to jedno z najstarszych dań kuchni polskiej, które pojawiło się

Moja Książka Kucharska
Gruzińskie Chinkali 85

przygotowanie tego dania nie jest trudne. Składa się z przepisu na ciasto pierogowe, tylko w trochę inny sposób zawiniętego. Najlepsze pierogi chinkali to takie, gdzie w środku mamy odrobinę rosołu, albo bulionu i mięso nie jest aż tak suche. Na moim blogu znajdziesz również przepisy na pyszne tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, a jeśli lubicie letnie smaki to koniecznie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!