podawane w czasie obiadu a jeszcze lepiej w postaci krokietów. Lubię więc mieć farsz do krokietów w pogotowiu i czasem bywa on mięsny (szczególnie jeśli mam mięso z rosołu) a czasem bywa on wegetariański, warzywny czy grzybowy. Dzisiaj wersja z pieczarkami i warzywami. Prosta i niezwykle smaczna. Taki farsz świetnie się mrozi, więc można przygotować go sobie wcześniej, wtedy kiedy
Dorota SmakujeUwielbiam takie zupy wiosną/latem. Taki gęsty rosół a w środku zatopione pyszne warzywa. To taki trochę ramen na wiosnę w naszych talerzach. Fasolka szparagowa może być świeża a może być też mrożona. Natomiast zielony brokuł rozświetla pięknie talerz. Kurczak zapełni brzuchy mięsożerców. Młode warzywa to jest to co lubię najbardziej na świecie. Myślę że to wspaniały obiad w czerwcu
Moje Małe Czarowaniemiękkie kluseczki twarogowe. I nasza domena, kluski ziemniaczane😊 Kluski kładzione przepis Kluski kładzione dużą łyżką lub małą łyżeczką. Podpowiem jak zrobić kluski kładzione na mleku jak i na rosole czy też na wodzie. Kluski kładzione bezglutenowe, albo keto. Kluski kładzione łyżką to żadna sztuka, to szybki przepis na pyszne danie. Jak się robi kluski kładzione ? Bardzo prosto
Dieta moja pasjaktoś uwielbia orzechy to ta zupa będzie dla niego idealnym daniem na majowy obiad. Zupa jest treściwa, na rosole, zaprawiona żółtkami także nikt głodny nie będzie. Jeśli jednak macie w domu osobę uczuloną to niestety nie częstujcie bo orzechów tutaj mamy dość sporo. Zupa jest kremowa i delikatna a z grzankami smakuje wybornie. Ktoś chętny? Zupa orzechowa z grzankami - przepis
Moje Małe Czarowaniepomysł na przetworzenie mięsa, które zostało Wam z obiadu. U mnie są to kotlety drobiowe, pokroiłam je i dołożyłam do farszu, wyszło mega smacznie. Możemy też użyć mięso z rosołu, pieczonego lub smażonego. Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli + olej
Blog z Apetytemmnie z dużą ilością ziemniaków, jeszcze lepiej kiedy są to młode ziemniaki! Ja lubię gotować ją w wersji wegetariańskiej, na warzywach jedynie, ale może być tez na rosole czy ugotowana na kościach. Koperku w sezonie nie żałujcie – im więcej tym smaczniej. Warto też zamrozić sobie koperkowe porcje na zupę już po sezonie. Po więcej inspiracji zapraszam was na moje
Dorota SmakujeKASZĄ PERŁOWĄ KREMOWA ZUPA Z DYNI Z KREWETKAMI ZUPA KOPERKOWA ZUPA GRZYBOWA ZE ŚWIEŻYCH GRZYBÓW ZUPA KREM Z DYNI ZUPA Z KURCZAKIEM I MAKARONEM BARSZCZ BIAŁY Z LANYMI KLUSECZKAMI ROSÓŁ KAPUŚNIAK
Moja Książka KucharskaKASZĄ PERŁOWĄ KREMOWA ZUPA Z DYNI Z KREWETKAMI ZUPA KOPERKOWA ZUPA GRZYBOWA ZE ŚWIEŻYCH GRZYBÓW ZUPA KREM Z DYNI ZUPA Z KURCZAKIEM I MAKARONEM BARSZCZ BIAŁY Z LANYMI KLUSECZKAMI ROSÓŁ KAPUŚNIAK
Moja Książka KucharskaPodobne przepisy: Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami Pasztet ze śliwkami Pasztet z żurawiną Pasztet ze śliwkami i pistacjami Pasztet z kurczaka i warzyw z rosołu z boczkiem Artykuł Pasztet wieprzowy pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovywskazówka – że wywar w którym gotujemy schab wychodzi naprawdę smaczny i warto go zatrzymać. Ja zagotowałam go i zawekowałam w słoikach i zjedliśmy go z dodatkiem makaronu jako rosół (bardzo domownikom smakował!), ale może z niego zrobić też pyszną, mięsną bazę do innych zup – i nic się nie marnuje! Zapraszam też po inne przepisy do postu Domowe Wędliny
Dorota Smakujesmaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego makaronu. Wykonany z mąki orkiszowej, bogatej w składniki odżywcze, jest idealnym uzupełnieniem różnych dań. Wyjątkowy smak makaronu idealnie komponuje się z tradycyjnym, niedzielnym rosołem. Jeśli chcesz spróbować zrobić Czytaj więcej
Di gotujerównież zabawa składnikami i ich ilością, dzięki czemu danie to za każdym razem będzie smakować inaczej. Jeśli masz, do zupy możesz dodać ugotowaną wcześniej pierś kurczaka lub mięso z rosołu. Cebulę z powodzeniem zastąpi por, z kolei szparagi – fasolka szparagowa. W zupie pozytywnie sprawdza się też cukinia, seler naciowy oraz świeże zioła z ogródka lub balkonu. Makaron można zastąpić
Kuchnia Na Wypasieugotować więcej) Zalewa: 200ml wody 100ml octu jabłkowego 1 łyżeczka ziaren pieprzu 1/2 łyżeczki suszonego estragonu 1 listek laurowy 5 ziarenek suszonego jałowca 1 mała opalona cebula (jak do rosołu) 1 łyżeczka soli gałązki świeżego koperku (opcjonalnie) Sposób przyrządzenia: 1. W garnuszku zagotuj wodę z octem, ziołami i solą. 2. W dużym słoiku umieść jajka i połówki palonej cebuli wraz
Kuchnia w Słońcu Skąpanamajeranku 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz (przepis na 6-7 porcji) Cebulę kroimy w poprzek, opalamy ją nad ogniem lub prażymy na suchej patelni (jak przy robieniu rosołu). Do garnka wlewamy wodę, dodajemy do niej żeberka, boczek, kiełbasy, marchewkę, korzeń pietruszki, seler, por i cebulę. Wody ma być tyle aby tylko przykryła wszystkie składniki. Wszystko gotujemy około
Kardamonovy