rosół - 7627 przepisów (strona:237/509)

Domowy krupnik 76

niepowtarzalnie smakuje u mojej Babci. Podrzucam Wam mój przepis na domowy krupnik. Niezwykle łatwa do przygotowania zupa. Bardzo ją lubię, bo ma prosty skład. Do jej przygotowania często wykorzystuję rosół, który został mi z poprzedniego dnia po ugotowaniu wieprzowiny (najczęściej schabu), więc nic się nie zmarnuje! Krupnik to rozgrzewająca i bardzo sycąca zupa. Z dodatkiem świeżo mielonego pieprzu i warzyw

Gotujemywdomu.pl
Zupa krem z pietruszki i batatów 78

Zupa krem z pietruszki i batatów na bazie wegetariańskiego bulionu. Często miałam problem, co mogę zrobić z warzywami, które mi zostają po rosole. Nie chciałam ich wyrzucać i testowałam je przy pieczeniu warzywnego pasztetu i robiłam wege kotlety. Jednak najbardziej lubię je wykorzystywać do zupy krem. I tak na dziś mam dla Was przepis na ... Czytaj dalej Zupa krem

Pink Envelope
Włoskie risotto z młodą marchewką i groszkiem 74

całość podsmażyć przez chwilę. Do garnka wlać białe wino i gotować do momentu aż nadmiar płynu odparuje. Kolejno wlewać po 1/2 szklanki gorącego bulionu jarzynowego . Każdą kolejną porcję rosołu, wlewać dopiero po wchłonięciu i odparowaniu poprzedniej części. Ryż powinien gotować się al dente około 15 minut . Powinien być miękki na zewnątrz, jednak w środku powinien zachować twardszy punkcik

ProstePesto.pl
zupa z pokrzyw 184

cytryny pokrzywy – na 2 litry bulionu potrzeba sporego kosza pokrzyw… skurczą się znacznie 2 ząbki czosnku oliwa masło starte na tarce o grubych oczkach marchewki z rosołu Oberwać same liście pokrzyw – łodygi są łykowate. Opłukać, sparzyć na sicie – nie będa parzyły podczas siekania. Posiekać drobno. Posiekać czosnek. Na patelni rozgrzać masło z oliwą. Wrzucić czosnek

stajnia gołębie od kuchni
Potrawka z kurczaka 173

Potrawka z kurczaka – to pysznie i szybkie danie, które czasami robię, gdy zostanie mi nieco mięsa i bulionu z rosołu. Wtedy wykonanie takiego dania zajmuje dosłownie 10 minut :) Super się sprawdza jako pomysł na obiad dla dzieci. Jeśli zostani The post Potrawka z kurczaka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotlety ziemniaczane z mięsem mielonym 115

obiadu. W poprzednim wpisie podawałam przepis na kotlety ziemniaczane z farszem z pieczarek, robiąc te przygotowałam w podobny sposób ciasto. Te kotleciki można faszerować mięsem co pozostało nam z rosołu, przekręcić tylko przez maszynkę i dodać zrumienioną na oleju czy maśle cebulkę. … Czytaj dalej Kotlety ziemniaczane z mięsem mielonym Artykuł Kotlety ziemniaczane z mięsem mielonym pochodzi z serwisu Pieprzyć

Pieprzyć z Fantazją
Ramen , super zupa w wydaniu domowym 98

wywar , umieszczamy w garnku o dużej pojemności ,żeby podczas gotowania nie wykipiało . Gotujemy na małym ogniu , tak żeby tylko pykało, przez co najmniej trzy godziny . Po tym czasie odcedzamy rosół od zawartości . Kości obieramy z mięsa . Odławiamy także gotowaną marchewkę i kroimy w cieniutkie zapałki . Odcedzony bulion odstawiamy . Makaron ramen przygotowujemy według wskazań producenta , na opakowaniu . Teraz gorący makaron, nakładamy

Ogrodnik w podróży
Potrawka z kurczaka i szpinaku 166

Potrawka z kurczaka i szpinaku to zarówno dietetyczne i bardzo zdrowe danie obiadowe. Tą potrawkę możecie podać z dowolnymi dodatkami – kaszą jęczmienną, kasza gryczaną, czy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa z pieczarkami i zielonym groszkiem 93

smaku Korpus kurczaka dzielimy na mniejsze kawałki ,żeby było łatwiej zmieścić do garnka zalewamy około 2 l wody . Dodajemy obraną ze skóry i przypaloną na palniku cebulę ( jak do rosołu ) . Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 30 minut na średnim ogniu . Po tym czasie odcedzamy wywar od kości . Marchewkę ,ziemniaki , pora , pietruszkę , selera obieramy i kroimy w kosteczkę dowolnej wielkości

Ogrodnik w podróży
Klopsiki duszone w młodej kapuście 633

Składniki na duszoną młodą kapustę: 1 średnia główka młodej kapusty – ok. 900 g (po poszatkowaniu ok. 600 g liści, bez twardych części) 1,5 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu – ok. 375 ml 1 mała cebulka – ok. 55 g 2 małe młode marchewki – ok. 95 g 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego kilka gałązek świeżego koperku

Kulinarne Przeboje
Makaron naleśnikowy z kurkumą i zieloną pietruszką 103

Rosół w nieco innym wydaniu 1 szklanka mleka 2 jajka 1 i pół szklanki mąki pszennej tortowej 3 łyżki oleju 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka soli  pół łyżeczki pieprzu czarnego Mleko dokładnie łączymy z jajkami następnie dodajemy resztę składników i wszytko mieszamy aż powstanie gładkie ciasto. Odstawiamy na minimum 15 minut. Smażymy naleśniki

Andzia Pichci
Zupa krem z pora z pulpecikami. Zupa porowa z mięsem mielonym. 1168

ogórkową . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kremowa zupa porowa z mięsem mielonym – Składniki: Składniki na zupę: 1 litr wywaru z warzyw (np. bulion z tego przepisu: bulion warzywny ) lub przecedzony rosół 2 duże pory – ok. 450g (tylko biała i jasnozielona część) 2 duże ziemniaki – ok. 350g 1 kawałek selera – ok. 100g 3 łyżki masła pół łyżeczki tymianku pół

Kulinarne Przeboje
Rosół z azjatyckim akcentem 150

wylać. Makaron włożyć do wrzątku na około 5 minut (aż odpowiednio zmięknie). Do miseczek nałożyć najpierw porcję makaronu, następnie dodać pokrojone w kostkę mięso wołowe i na koniec nalać rosołu z marchewką i pietruszką. Udka z kurczaka podawać na osobnym talerzu do obiadu. Uwagi: Na stole powinny znaleźć się podstawowe przyprawy tj. sól i pieprz, bo udka z kurczaka były

Passions hobbies life
Bulion drobiowo – wołowy z lanymi kluseczkami 174

gotującej, osolonej wody. Czynność powtarzamy zresztą ciasta. Kiedy kluseczki wypłyną, wyławiamy je, wkładając na krótko do zimnej wody w celu zahartowania. Kluseczki serwujemy z bulionem, gotowanym mięsem, marchewką z rosołu i odrobiną zielonej pietruszki. Smacznego! Artykuł Bulion drobiowo – wołowy z lanymi kluseczkami pochodzi z serwisu Blog Kulinarny

Kierunekuchnia
Warzywa po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) 205

Wtedy będziemy się rozkoszować rybą po grecku w wersji light. Na blogu znajdziecie też inne przepisy diety dr Dąbrowskiej: leczo wegańskie wegański wywar warzywny zupę z kiszonych ogórków wegański rosół z makaronem z marchewki sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę

Kulinarne przygody Gatity