rosół - 7627 przepisów (strona:249/509)

Rosołek z vegetti marchwiowym – dieta dr Dąbrowskiej 67

Rosół warzywny z marchewkowym makaronem doskonale łagodzi głód na diecie. Składniki: – włoszczyzna: 3 marchewki, 1 pietruszka, 1 seler, 1 por, 2 cebule – sól czarna, 3 liście laurowe, 5 sztuk ziela angielskiego – 1 duża marchewka, natka pietruszki   Wykonanie: – Gotować warzywa i przyprawy z odrobiną soli, na wolnym ogniu ok. 1 godzinę. – Z marchewki zrobić makaron

To co kocham
ZUPA POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW - doskonały przepis, składniki i przygotowanie 100

ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Zupa z młodych buraczków i botwinki Zupa krem z cukinii z ziemniakami Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą Zupa ogórkowa: najlepszy przepis na rosole Barszcz czerwony z ziemniakami Zupa z soczewicy Zupa z botwiny z ziemniakami: przepis, jak zrobić Mam nadzieję, że przepis na zupę pomidorową ze świeżych pomidorów spodoba się Tobie i twoim

Moja Książka Kucharska
ZUPA RYŻOWA NA ROSOLE CZYLI TZW. RYŻANKA 141

Uwielbiam taki lekki bulion z ryżem. Ugotowany na częściach kurczaka i sporej ilości warzyw jest kwintesencją smaku mimo, że nie wymaga od nas tak długiego gotowania jak tradycyjny, domowy rosół 😉   Składniki: 5 skrzydełek 2 udka z kurczaka 1 korpus kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 łodygi selera naciowego kawałek pora sól pieprz ziele angielskie liść laurowy natka

Walijskie Pichcenie
Krem ze szparagów 71

przepis Tom Kha Gai (tajska zupa z kurczakiem) Zupa ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Przepis na pomidorową Zupa krem z cukinii z ziemniakami Zupa ogórkowa: najlepszy przepis na rosole Zupa z soczewicy Zupa krem z soczewicy czerwonej Zupa krem z dyni z zieloną soczewicą Miłego gotowania

Moja Książka Kucharska
Zupa burakowa z komosą ryżową 79

nawadniają. Zwykle gotuję zupę na dwa dni i jest to ostatnio najczęściej jarzynowa zupa z warzyw jakie właśnie mam w lodówce. Oprócz niej zawsze musi być pomidorowa lub rosół bo to ulubione zupy dzieciaków. Dzisiaj zupa burakowa – jedna z moich ulubionych – zrobiłam ją ostatnio z dodatkiem komosy ryżowej by była bardziej sycąca, ale również ze względu na żelazo

Dorota Smakuje
Roladki z chrzanem 318

Możecie wykorzystać do tego celu na przykład silikonową keksówkę o niewielkich wymiarach. Na dnie keksówki możemy ułożyć na przykład dekoracyjnie pokrojoną marchewkę i ulubione zioła, na przykład natkę pietruszki. Rosół, albo bulion doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy żelatynę. Energicznie mieszamy aby nie było grudek i jak przestygnie zalewamy roladki. Roladki wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby galareta stężała. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Obiad na niedzielę, zapiekanka 84

sól, pieprz, 4 duże pory,  Płaty wędzonego boczku, szynki szwarcwaldzkiej lub bekonu, Twardy dowolny ser, niedużo około 50g Pory wypłukałam, odcięłam zielone części, można je wykorzystać np. do rosołu czy bulionu. Białe części nacięłam wzdłuż. Zdjęłam koszulki, z 4 porów wyszło mi 20 sztuk. Środkową część pora zużyłam do wyłożenia naczynia do zapiekania, resztę do sałatki jarzynowej

Leśny Zakątek
Spam Musubi 76

czego zacząć mój drogi czytelniku, bo jest tego trochę, ale oczywiście zacznijmy od początku. Jak wiesz, mój drogi czytelniku uwielbiam gotować potrawy ze świata, takie domowe, zwykłe, jak masz rosół czy też kluski śląskie :). Któregoś wieczoru jak zwykle szukałem, kraju, miejsca, którego nie odwiedziłem jeszcze kulinarnie. I nie zjadłem oczywiście jakiejś potrawy pochodzącej z tegoż miejsca. Wziąwszy mapę znalazłem wyspę

RafalCook
Tortellini w sosie śmietankowym 86

stałe. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250 g mascarpone 250 g tortellini ze szpinakiem i ricottą 450 g mrożonego szpinaku ( liście) 200 ml bulionu warzywnego lub rosołu- 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Tortellini gotujemy w solonej wodzie wg. przepisu na opakowaniu. Przygotowujemy patelnie i podsmażamy czosnek

Olcia gotuje!
Sałatka z makaronem z zupek chińskich! Z papryką, kukurydzą i ogórkiem 197

pyszne danie, które idealnie sprawdzi się jako lunch lub kolacja. Składa się ona… Drukuj Czas przygotowania: 25 min Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos/y ) składniki 1 zupka chińska (rosół, o smaku chińskim lub inna “neutralna”) 130 g kukurydzy konserwowej 200 g ogórków konserwowych 150 g papryki konserwowej 100 g wędzonego tofu (lub wędzonego kurczaka w wersji mięsnej) 1 łyżeczka

Via Gusto
Zupa chlebowa z ogórkiem 74

ogórków jest naturalnym  probiotykiem, więc opcjonalnie można wypić, przyda nam się na zdrowie. Zupa jest mega sycąca, aromatyczna i delikatna w smaku. Oczywiście, zamiast wody, możecie użyć niedzielnego rosołu. Wtedy smak będzie bardziej intensywny. Nie zapomnijcie też, że wędzony boczek puszcza sól, więc za bardzo nie doprawiajcie. Najlepiej doprawcie na talerzu.     Składniki

R'n'G Kitchen
Sałatka z kurczakiem, fasolą i koperkiem 159

Pyszna sałatka z gotowanym kurczakiem, fasolą, koperkiem, serem żółtym oraz ogórkiem konserwowym. Składniki: 3 gotowane udka z kurczaka (ja wykorzystałam po rosole), fasola czerwona w puszce, duży pęczek koperku, 8 ogórków konserwowych średniej wielkości, 250 g sera żółtego, 3-4 łyżki majonezu, łyżeczka musztardy, sól, pieprz Przygotowanie: Fasolę płuczemy pod bieżącą wodą. Dodajemy pokrojonego w kostkę ogórka, posiekany koperek, pokrojony

Lena Gotuje