rosół - 7627 przepisów (strona:249/509)

Paluchy drobiowe na parze 40

jogurtowo – koperkowym i gotowaną marchewką, dzięki temu posiłek będzie lepiej zbilansowany. Zapraszam do zapoznania się z innymi przepisami BLW dla najmłodszych, np. paszteciki z warzyw i mięsa z rosołu lub domowe paluszki rybne . Na moim blogu znajdziesz mnóstwo inspiracji na proste i zdrowe przepisy z podstawowych składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paluchy z piersi kurczaka 5 z 1 głos Autor

ProstePesto.pl
Jajka w potrawce – prosty i tani przepis na obiad 35

wrzeć. Odstaw je do wystudzenia. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mrożoną włoszczyznę i groszek. Możesz również wykorzystać surowe lub ugotowane warzywa (np. marchew, pietruszkę, selera i pora) z rosołu. Smaż je przez chwilę, następnie podlej około pół szklanki wody, nakryj pokrywką i duś do miękkości, czyli przez około 10 minut. W rondelku rozpuść masło, wsyp mąkę i wymieszaj

e-PrzepisyKulinarne
Kremowa zupa z dyni z krewetkami 76

zdrowotnymi.  Oto kilka innych przepisów na zupy, które mogą Ci się spodobać: Zupa koperkowa Zupa grzybowa ze świeżych grzybów Zupa krem z dyni Zupa z kurczakiem i makaronem Rosół KAPUŚNIAK Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą Domowa zupa tajska z kurczakiem i makaronem Zupa z dyni

Moja Książka Kucharska
Kotlety z ciecierzycy z figą 47

wnoszą ciekawy akcent smakowy i fajną strukturę. PRZEPIS KOTLETY Z CIECIERZYCY Z FIGĄ Składniki: 1 puszka ciecierzycy 2 ugotowane marchewki i 1 korzeń pietruszki – u mnie po gotowaniu rosołu 1 jajko 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 0,5 szklanki bułki tartej + do obtaczania 1 posiekany pęczek szczypiorku 1 mały posiekany pęczek natki pietruszki 4 figi suszone sól pieprz czosnek

Dorota Smakuje
Kukurydza w kolbie gotowana w bulionie 40

bulionie to mój pomysł na przepyszną przekąskę lub dodatek do obiadu. Tym razem chciałam zainspirować was do ugotowania kolb kukurydzy w bulionie. Może to być bulion warzywny, może być rosół, może być gotowany od podstaw a może być z kostki. W każdym razie świetnie oddaje smak naszej kukurydz. PRZEPIS KUKURYDZA W KOLBIE GOTOWANA W BULIONIE Składniki: kolby kukurydz bulion

Dorota Smakuje
Zupa grzybowa ze świeżych grzybów 42

tajska zupa z kurczakiem) Zupa ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Zupa krem z cukinii z ziemniakami Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą Zupa ogórkowa: najlepszy przepis na rosole Miłego gotowania

Moja Książka Kucharska
Makaron z kurczakiem i kukurydzą 26

przepis, to też świetne podsumowanie sezonu i zarazem pożegnanie z letnimi produktami. 40 minutowy kurczak z kukurydzą i makaronem , to bardzo dobry sposób na wykorzystanie mięsa, które zostało z rosołu lub innego dania. Najlepszy efekt uzyskasz z kukurydzy w kolbach. Dla uzyskania bardziej kolorowej potrawy dodaj ulubione warzywa. Jako dodatek sprawdzą się również pieczarki, które świetnie zastąpią kurczaka, gdy chcemy

Kuchnia Na Wypasie
Kotlet schabowy z kością 35

panierce na złocisto. Najlepiej smakują podane z tłuczonymi ziemniakami lub frytkami i świeżą surówką. Kotlety schabowe to jedna z propozycji która najczęściej jest przygotowana na niedzielny obiad, zaraz obok rosołu. Takim pysznym, polskim obiadem nikt nie pogardzi, to kwintesencja dobrego smaku. Jeśli chcesz by kotlety wyszły naprawdę dobre, koniecznie kup mięso dobrej jakości. Najlepiej zaopatrzyć się w masarni, mięsa pakowane

ProstePesto.pl
Galareta z kurczakiem 38

Jajka możesz pokroić także na ćwiartki. Do salaterek rozkładam kolejno kawałki kurczaka, plasterki marchewki, połówki jajek na twardo, posiekaną natkę. Tak postępuję z kolejnymi salaterkami. Do gorącego bulionu (bądź rosołu) wsypuję 3 lekko czubate łyżki żelatyny – 30 g, energicznie mieszam, by cała żelatyna w proszku rozpuściła się. Bulionem zalewam salaterki z kurczakiem, tak by przykryć całość. Odstawiam do wystudzenia

Zasmakuj Kuchni
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów 39

świeżych pomidorach smakuje najlepiej, szczególnie na takich ze swojego ogródka.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów przygotowana jest na bulionie, więc najlepiej przyszykować ją na rosole z niedzieli. Wówczas przygotowanie zupy pomidorowej zajmie nam dosłownie 20 minut. Moja zupa pomidorowa z ryżem smakuje naprawdę rewelacyjnie i bardzo często gości w naszym domu. Szykuję ją najczęściej latem, kiedy

Przepiski.pl
Roladki z tortilli z szarpanym kurczakiem 32

sałat 3 łyżki śmietankowego serka kanapkowego 3 placki tortilli   MOJA RADA: możemy wykorzystać smażone lub duszone mięso, które zostało nam z obiadu lub gotowanego kurczaka, na przykład z rosołu. Jeśli nie mamy, fileta wystarczy przyprawić i usmażyć lub ugrilować na patelni albo w upiec w piekarniku.     *** Boczek kroimy na kawałki i wytapiamy na patelni. Przekładamy na ręcznik

Blog z Apetytem
Pierogi z mięsem i kapustą - kuchnia podkarpacka 37

pierogów: Ciasto: 350 g mąki pszennej 1 jajko sól (około 1/3 łyżeczki) 2/3 szklanki letniej wody 1,5 łyżki oleju Farsz: około 200 g wołowego, ugotowanego mięsa, np. z rosołu pół główki niewielkiej świeżej kapusty 1 cebula 3 łyżki oleju sól, pieprz Ugotowane mięso mielimy w maszynce. Kapustę oczyszczamy, szatkujemy i gotujemy w posolonej wodzie przez 10 minut. Po ugotowaniu

Trzeci talerz
Zupa krem z cukinii 45

jest delikatniejsza i słodsza od tej zielonej. Zapraszam do zapoznania się z przepisem na wyśmienitą zupę krem z żółtej cukinii z prażonymi płatkami migdałów. Zupę jak zawsze przygotowałam na rosole jarzynowo mięsnym, możesz przygotować ją również na wodzie i kostce rosołowej. Krem cukiniowy zabieliłam śmietanką kremówką, doprawiłam też niewielką ilością suszonego majeranku. Przyznam że prażone płatki migdałowe są znakomitym dodatkiem

ProstePesto.pl
Galaretka z kurczaka 36

Efektowna, warstwowa galaretka z kurczakiem i warzywami. Świetnie smakuje podawana ze świeżym pieczywem. Składniki 3 pojedyńcze piersi z kurczaka warzywa jak na rosół (u mnie marchew, por, pietruszka, seler, cebula przypieczona) liść laurowy ziele angielskie groszek 2 jajka na twardo sól pieprz czosnek drobniutko posiekany żelatyna Przygotowanie Piersi wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy i odszumowujemy, dokładamy warzywka, liść laurowy

Wasze Przepisy