rosół - 7627 przepisów (strona:262/509)

Zupa z dyni 49

waga po obraniu) 3 ziemniaki 2 większe marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek papryczki chilli 1 łyżeczka startego imbiru 1 łyżeczka kurkumy w proszku 1 litr bulionu lub rosołu 1 szklanka mleka 2 łyżki masła sól, pieprz do smaku garść pestek dyni do dekoracji szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Cebulę oraz czosnek obrać

Gotuj z Prezesem
Curry z soczewicą i dynią 51

szpinaku kawałek papryczki chilli (ilość do smaku) 2 łyżeczki startego imbiru 1 łyżka przyprawy curry 1 łyżeczka cukru 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki masła 500 ml bulionu lub rosołu 200 ml śmietanki 30% sól, pieprz do smaku szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Dynię obrać ze skórki, usunąć nasiona, miąższ pokroić w kostkę. Marchewkę obrać

Gotuj z Prezesem
Gołąbki w kapuście pekińskiej 43

cebula 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki przecieru pomidorowego sos pomidorowy 1 szklanka bulionu lub rosołu 2 szklanki passaty pomidorowej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki pieprzu szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie według

Gotuj z Prezesem
Gołąbki z młodej kapusty 54

wieprzowej) 1 duża główka młodej kapusty 1 cebula 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sos pomidorowy 1 szklanka bulionu lub rosołu 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 500 ml passaty pomidorowej 1/2 pęczka koperku 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki pieprzu szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle

Gotuj z Prezesem
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów 54

koniec gotowania zupę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Makaron wsypujemy na talerze, wlewamy zupę, dodajemy 1 łyżkę jogurtu, posypujemy poszatkowanym koperkiem. Podobne przepisy: Kremowa pomidorowa z jarzynami z rosołu Zupa pomidorowa z pomidorów z puszki Gęsta zupa pomidorowa z ryżem Zupa pomidorowa z kaszą i szczypiorkiem Zupa pomidorowa z makaronem Pomidorowa z tortellini Pomidorowa z wędzoną papryką, fasolą

Kardamonovy
Tradycyjna wołowina z kapustą i grzybami 77

czasie wszystko jest idealnie miękkie, można podać z chlebem, albo np. z kopytkami, czy innymi kluskami. Smacznego! PS. Wolnowar włączam najczęściej w nocy. Rano budzi nas apetyczny zapach rosołu, wołowiny w sosie , gulaszu czy golonki w kapuście . Opcja „LOW” – godzina pracy to tylko kilkanaście groszy. Korzystanie z wolnowaru, nie przyprawia mnie o ból głowy z powodu rachunku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab w sosie cebulowym 214

być bardzo miękkie, gdyby po tym czasie wciąż nie było bardzo miękkie, dusić dłużej - czas duszenia zależy od grubości kotletów).  Gdyby płyn szybko wyparował, dolać więcej wody lub rosołu. Dolać śmietankę, a następnie wodę (ok. 1/4 lub 1/3 szklanki) rozmieszaną z mąką lub skrobią - mieszankę dodawać stopniowo, kontrolując gęstość sosu. Dusić kilka minut, sprawdzić stopień doprawienia sosu. Posypać natką

Lekcje w kuchni
Sałatka z kurczakiem i makaronem ryżowym. Powiew lata :) 105

Wszyscy byli zachwyceni. Polecam Dziękuje Gosiu za ten super przepis. Piersi kurze pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z wodą. Dodać kostkę rosołową lub warzywa ( takie jakie dajecie do rosołu ). Oczywiście nie duże ilości. Doprawić do smaku solą. Jak mięso jest już miękkie to wrzucić makaron i gotować do miękkości. Odcedzić na durszlaku. Przestudzić, teraz już można dodać pozostałe składniki

Kuchnia Pokoleń
Gołąbki z ziemniakami i kaszą jęczmienną – kuchnia podkarpacka 70

składamy pakiecik. Gołąbki układamy w gęsiarce albo naczyniu żaroodpornym wyłożonym liśćmi kapusty. Kiedy wszystkie gołąbki ułożone są w garnku, nakrywamy je pozostałymi liśćmi kapusty i podlewamy posoloną wodą, rosołem albo wodą z oliwą. Naczynie przykrywamy pokrywką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 1,5 godziny. Jeśli możemy zostawić gołąbki w piekarniku na dłużej, na przykład

Trzeci talerz
Zupa krem z cukinii z ziemniakami 135

cukinii podajemy z ulubionymi dodatkami, dekorujemy świeżymi ziołami :) Więcej przepisów na zupy do wypróbowania: Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą>>> Zupa ogórkowa. najlepszy przepis na rosole>>> Zupa z botwiny z ziemniakami osobno>>> Barszcz czerwony z ziemniakami>>> Zupa z soczewicy>>> Zupa z botwiny z ziemniakami

Moja Książka Kucharska
Zupa pomidorowa – klasyczna i domowa 37

klasyczna i domowa zupa pomidorowa. Chyba nie ma lepszego dnia na publikację przepisu na pomidorówkę niż poniedziałek, kiedy to w większości polskich domów odbywa się cotygodniowy rytuał przekształcenia niedzielnego rosołu w tą jakże znaną i powszechną zupę. Z reguły jestem przekorny, więc dzielę się nim z Wami w środę, bo przecież każdy dzień na ... The post Zupa pomidorowa – klasyczna

Pogotujmy.pl
Kuchnia perska – najlepsze potrawy 66

keszku. Dizi – to typowo irańska potrawa, która nie zawsze smakuje turystom, bo trzeba wiedzieć co z nią zrobić, gdy kelner przyniesie ją do stolika.. Składa się z tłustego rosołu, oraz gulaszu który ubijamy tłuczkiem Asz to gęsta zupa, która przypomina harirę. Zwykle z fasolą, albo soczewicą i kaszą, doprawia się ją sokiem z cytryny. Dania z ryżu – doprawiane

Ugotowane pozamiatane
Zupa z kurczakiem 69

Prowadzisz tryb życia aktywny, masz mało czasu, oto przepis dla zabieganych. Zupa, ale nieklasyczny rosół czy ogórkowa. Zupa z mlekiem kokosowym, aromatycznymi przyprawami, makaronem ryżowym i kurczakiem. To dopiero musi być smak. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Jak inflacja odbija się na cenach w restauracjach? 67

myślą o jak najlepszych smakach kuchni polskiej, dlatego ten lokal doceniają zarówno miejscowi, jak i turyści. Zastanawiasz się, co pysznego możesz tu zjeść? Od burgera wołowego aż po rosół czy risotto i menu sezonowe! Niebanalny smak Cenisz niebanalny smak dań kuchni polskiej i uwielbiasz odkrywać nowe przysmaki? Restauracja Zacisze to miejsce, w którym zdecydowanie warto zaplanować wizytę! Niezależnie od tego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab w sosie z włoszczyzną 60

małym ogniu około 1 godziny i 20 minut, aż schab będzie bardzo miękki (czas duszenia zależy od grubości kotletów).  Gdyby płyn szybko wyparował, dolać więcej wody lub rosołu. Jeśli jest taka potrzeba, doprawić do smaku. Dolać śmietankę lub mleko. Zagęścić sos wodą lub mlekiem rozmieszanym z mąką lub skrobią - mieszankę dodawać stopniowo, kontrolując gęstość sosu. Dusić kilka minut. Posypać

Lekcje w kuchni