rosół - 7627 przepisów (strona:265/509)

Sałatka z makaronem, kurczakiem, selerem, ananasem i kukurydzą 87

Czasami zostaje nam gotowane mięso z rosołu, wystarczy dodać makaron, kukurydzę, seler oraz ananasa, do tego doprawić majonezem, szczyptą soli oraz pieprzu i mamy bardzo smaczną sałatkę. 4 porcje: 120 g makaronu ala ryż 1 gotowana pierś z kurczaka 1 mała puszka kukurydzy 1 słoik selera 3 plasterki ananasa w puszce 2-3 łyżki majonezu szczypta soli oraz pieprzu

Kraina Miodem Płynąca
20 sposobów na jedzenie zero waste 71

przecież możesz je wykorzystać. Najwięcej witamin kryje się tuż przy skórce! Obierki z ziemniaków można usmażyć w głębokim tłuszczu z przyprawami, by otrzymać domowe chipsy. Warzywa pozostałe z rosołu mogą posłużyć na farsz do pierogów i krokietów. Obierki warzyw i ścinki z włoszczyzny mogą stanowić podstawę zdrowego bulionu. Wiele liści i łodyg jest jadalnych – możesz je dodać do koktajlów warzywnych

ProstePesto.pl
Ryba po grecku KROK PO KROKU, krokiety z grzybami i kapustą KROK PO KROKU! 95

samych potrawach i przepisach. Ryba po grecku , ta potrawa jest w większości domów na Święta i zaryzykuje stwierdzenie, że u każdego smakuje inaczej! Prawda? To trochę, jak z rosołem, niby ten sam, a jednak kompletnie różny! Co jest najważniejsze? Ryba- to ona oczywiście będzie determinować smak całej potrawy, do ryby po grecku, polecam wybierać białą rybę, wybierzmy ryby ze sprawdzonego

SMYKWKUCHNI
Kotlety mięsno - ziemniaczane 109

Jeszcze jedna moja propozycja na wykorzystanie gotowanego mięsa. Składniki : 20 dag zmielonych, gotowanych ziemniaków 20 dag zmielonego mięsa ugotowanego- u mnie z rosołu duże jajko cebula sól, pieprz, ostra czerwona papryka-mielona tłuszcz do smażenia- u mnie smalec bułka tarta Przygotowanie: Ziemniaki i mięso połączyć, dodać roztrzepane jajko- wymieszać dokładnie Pokrojoną cebulkę przesmażyć na smalcu i przestudzoną dodać do masy

Proste Potrawy
Zupa krem z dyni z zieloną soczewicą 77

zajmuje niewiele czasu). Zupę z dyni zblendować na gładki krem, doprawić do smaku solą, mielonym pieprzem i sokiem z limonki lub cytryny. W razie konieczności rozrzedzić niewielką ilością gorącego rosołu.        Gotową zupę dyniową możemy posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendrą. Doskonale smakuje z czosnkowymi grzankami, chrupiącym boczkiem lub zaprawiona śmietaną albo mleczkiem kokosowym. Dla miłośników

Moja Książka Kucharska
Pałki w sosie pomidorowym z czosnkiem niedźwiedzim 69

bulionu drobiowego, mała cebula, listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego łyżka koncentratu pomidorowego, łyżka sosu sojowego (lub do smaku) ok. łyżeczki mąki ziemniaczanej (skrobi) rozmieszanej w 1/3 szklanki wody / rosołu, przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka papryka, wędzona słodka papryka, opcjonalnie ostra papryka, majeranek, czosnek niedźwiedzi opcjonalnie posiekana natka pietruszki Pałki w sosie pomidorowym z czosnkiem niedźwiedzim, przygotowanie: Z udek

Lekcje w kuchni
Ryż z kurczakiem w sosie szpinakowym 79

Ryż z kurczakiem w sosie szpinakowym to szybkie i bardzo aromatyczne danie. Najczęściej przygotowuję je po weekendzie, kiedy często zostaje nam kurczak z gotowania rosołu, albo z obiadu. To danie to świetny pomysł na coś zdrowego, a przy okazji wykorzystamy niezjedzone rzeczy z dnia poprzedniego. Wykorzystam tutaj mrożony, rozdrobniony szpinak. Będzie pasował idealnie, zwłaszcza, że często jest mrożona praktycznie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Solianka ros. солянка. 91

Soliankę pierwszy raz zajadałam będąc na Podlasiu. Jest to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej i ukraińskiej, gęsta zupa, ugotowana na mięsnym, rybnym bądź grzybowym rosole z dodatkiem aromatycznych przypraw ziołowych. Solankę uważano za potrawę chłopską. Oprócz Rosji zupa ta jest popularna w innych słowiańskich krajach byłego ZSRR, na Ukrainie i Białorusi, a także w tych byłych republikach ZSRR. Polecam gorąco

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania