Można wykorzystać gotowane mięso z rosołu albo przygotować je specjalnie na farsz. Pierwsza metoda pozwala na niemarnowanie, takie pierogi też są bardzo dobre i często je robimy ( zobacz przepis ), druga zadowoli największych smakoszy i właśnie taki farsz zrobiliśmy tym razem. Pierogi wyszły obłędnie dobre. Przepis na pierogi z mięsem Składniki: Porcja ciasta pierogowego zrobionego według tego przepisu , kilogram łopatki wieprzowej, 4 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 jajko, olej, 2 łyżki majeranku, sporo pieprzu, sól. J...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...