Krupnik to bardzo popularne polskie danie, zaliczane to najbardziej tradycyjnych zup. Najbardziej popularny jest krupnik na rosole, gotowany na mięsie drobiowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smak domowego krupniku pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, kiedy szykowała go moja babcia, smakował obłędnie. Oczywiście odtworzenie tego przepisu w stosunku 1 do 1 jest oczywiście niemożliwe, ponieważ tak, jak gotowały nasze babcie, nie gotuje nikt
Przepiski.pldużo punktów 😉 w zależności jaki makaron chcesz przygotować musisz go pociąć na paski i pokroić lub nie. W moim przypadku dwa placki poszły na cienki i krótki makaron do rosołu, a dwa na bardzo szerokie Pappardelle. Na koniec rozłóż pokrojony makaron i możesz zacząć gotować wodę, dobrze osoloną… Pappardelle z grzybami Po pierwsze grzyby należy wcześniej zalać gorąca wodą
RafalCookpiekińską, ananasa, ogórki konserwowe czy zupki chińskie, zapraszam do wyprobowania przepisu. składniki na 4 porcje 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 2 ugotowane udka z kurczka ( np. z rosołu ) puszka ananasa ( 565 g ) puszka kukurydzy ( 340 g ) 4-5 ogórków konserwowych 3-4 łyżki majonezu 2 zupki chińskie o smaku kurczaka ( po 70 g ) szklanka wrzącej wody ( szklanka
Smakowite DaniaCzasami zostaje nam gotowane mięso z rosołu, wystarczy dodać makaron, kukurydzę, seler oraz ananasa, do tego doprawić majonezem, szczyptą soli oraz pieprzu i mamy bardzo smaczną sałatkę. 4 porcje: 120 g makaronu ala ryż 1 gotowana pierś z kurczaka 1 mała puszka kukurydzy 1 słoik selera 3 plasterki ananasa w puszce 2-3 łyżki majonezu szczypta soli oraz pieprzu
Kraina Miodem Płynącaprzecież możesz je wykorzystać. Najwięcej witamin kryje się tuż przy skórce! Obierki z ziemniaków można usmażyć w głębokim tłuszczu z przyprawami, by otrzymać domowe chipsy. Warzywa pozostałe z rosołu mogą posłużyć na farsz do pierogów i krokietów. Obierki warzyw i ścinki z włoszczyzny mogą stanowić podstawę zdrowego bulionu. Wiele liści i łodyg jest jadalnych – możesz je dodać do koktajlów warzywnych
ProstePesto.plsamych potrawach i przepisach. Ryba po grecku , ta potrawa jest w większości domów na Święta i zaryzykuje stwierdzenie, że u każdego smakuje inaczej! Prawda? To trochę, jak z rosołem, niby ten sam, a jednak kompletnie różny! Co jest najważniejsze? Ryba- to ona oczywiście będzie determinować smak całej potrawy, do ryby po grecku, polecam wybierać białą rybę, wybierzmy ryby ze sprawdzonego
SMYKWKUCHNIJeszcze jedna moja propozycja na wykorzystanie gotowanego mięsa. Składniki : 20 dag zmielonych, gotowanych ziemniaków 20 dag zmielonego mięsa ugotowanego- u mnie z rosołu duże jajko cebula sól, pieprz, ostra czerwona papryka-mielona tłuszcz do smażenia- u mnie smalec bułka tarta Przygotowanie: Ziemniaki i mięso połączyć, dodać roztrzepane jajko- wymieszać dokładnie Pokrojoną cebulkę przesmażyć na smalcu i przestudzoną dodać do masy
Proste Potrawy