Jak ugotować ryż?

Jak ugotować ryż?

Ryż to uniwersalny dodatek do wielu dań. Doskonale zastępuje ziemniaki oraz kasze. Ryż sypany jest smaczniejszy od pakowanego w torebkach, ale trochę trudniejszy w gotowaniu. Zastanawiasz się jak ugotować ryż na sypko lub w torebce? Istotne są proporcje ryżu i wody. Dowiedz się ile wsypać ryżu na litr wody. Poznaj instrukcję krok po kroku i wskazówki, jak ugotować ryż. Składniki: Szklanka to pojemność 250 ml. Kaloryczność: 130 kcal w 100g. szklanka ryżu (około 220g) 1 i 1/2 lub 2 szklanki wody * 1/4 łyżeczki sol...

Czytaj dalej na blogu Ania gotuje

Autor

AniagotujeAniagotuje

Blog kulinarny Ania gotuje to moja książka sprawdzonych przepisów na
- pożywne śniadania
- pyszne obiady
- zdrowe sałatki
- domowe ciasta i desery

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, ziemniaki, sałatka, sałatki, obiad, makaron, zupa, rosół, zupa pomidorowa, salatka z makaronem

Inne przepisy z Ania gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.