Kurczak w cieście naleśnikowym to idealny sposób na wykorzystanie resztek mięsa, które często zostaje nam z rosołu lub po upieczeniu kurczaka. Mi osobiście zdarza się to dość często, gdyż gotuję jedynie dla siebie oraz męża i nie zawsze jesteśmy w stanie przejeść wszystko od razu Przepis na kurczaka w cieście naleśnikowym , którym dzielę się z Wami poniżej zaczerpnęłam od mojej mamy, która zwykła przygotowywać to danie na niedzielny obiad. Podawała je najczęściej zamiast mięsa, z dodatkiem puree z ziemniaków i ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...